Ένα καφέ και ένα smartphone, παρακαλώ!

Ένα καφέ και ένα smartphone, παρακαλώ!
ired.gr

 Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για το νέο, πάμφθηνο smartphone από την Ινδία.

Δεν είναι αστείο: κυκλοφόρησε smartphone αξίας 3 δολαρίων. Μήπως όμως μιλάμε για ένα καλοφτιαγμένο φιάσκο;

Πόσα χρήματα είστε διατεθειμένοι να ξοδέψετε για ένα smartphone; Σε περίπτωση που δεν είστε έτοιμοι να πληρώσετε πάνω από 600 ευρώ για ένα ολοκαίνουριο iPhone 6 ή Galaxy S7, τότε, πιθανότατα, ψάχνετε για κάτι πιο προσιτό σε τιμή. Τι θα λέγατε, όμως, εάν υπήρχε ένα νέο Android τηλέφωνο με τιμή αγοράς λίγο πάνω από τα 3 δολάρια; Θα παραγγέλνατε ένα;

Διαβάστε επίσης: «Παράνομο το δωρεάν Facebook και στην Ινδία»

Μου κάνετε πλάκα;

freedom smartphone 01

Όχι, η συσκευή ονομάζεται Freedom 251 και είναι πέρα για πέρα αληθινή. Ή τουλάχιστον έτσι ισχυρίζεται η εταιρεία που το κατασκευάζει. Συναρμολογείται στην Ινδία με εισαγόμενα κομμάτια και ίσως είναι μια καλή αφορμή για να ετοιμάσετε ένα ταξίδι για αυτή την μακρινή χώρα.

Ποια είναι τα χαρακτηριστικά του;

freedom smartphone 02

Η συσκευή κοστίζει μόνο 3,6$ (251 ΙΝR στο τοπικό νόμισμα) αλλά διαθέτει χαρακτηριστικά που κάποτε θεωρούνταν πολύ σημαντικά: οθόνη 4 ιντσών 960p IPC LCD, τετραπύρηνο επεξεργαστή 1,3GHz, 1GB μνήμη RAM, αποθηκευτικό χώρο 8GB, οπίσθια κάμερα 3,2 MP και μπροστινή κάμερα 0,3 MP. Υποστηρίζει 3G, έχει υποδοχή dual SIM και μια μπαταρία 1450 mAh.

Ποιο λειτουργικό τρέχει;

freedom smartphone 03

Αυτό είναι το καλύτερο κομμάτι. Η συσκευή τρέχει Android 5.1, ένα αξιοπρεπέστατο λειτουργικό σύστημα, αν σκεφτεί κανείς ότι πολλές άλλες συσκευές Android δεν έχουν ενημερωθεί για το Android 6.0.

Πώς γίνεται να είναι τόσο φθηνό;

freedom smartphone 04

Εδώ οι απόψεις διίστανται. H νεοϊδρυθείσα εταιρεία (εμφανίστηκε μόλις πριν 5 μήνες) υποστηρίζει ότι είναι σε θέση να πουλάει το τηλέφωνο τόσο φθηνά επειδή επωφελείται από τις Οικονομίες Κλίμακας (δηλαδή την τάση του μακροχρόνιου μέσου συνολικού κόστους να μειώνεται όταν αυξάνεται η παραγωγή). Το Phone Arena εικάζει ότι η εταιρεία κατασκευής επιδοτείται από την κυβέρνηση, με σκοπό να κάνει διαθέσιμη την τεχνολογία των smartphones στις πλατιές λαϊκές μάζες. Οι περισσότεροι που ασχολούνται με τη βιομηχανία των smartphones αρνούνται να πιστέψουν ότι μπορεί να κυκλοφορήσει ένα τόσο φθηνό κινητό, αφού θεωρούν ότι μια τέτοιου είδους συσκευή θα έπρεπε να στοιχίζει τουλάχιστον το 8πλάσιο.

Τι έγινε την πρώτη μέρα των πωλήσεων;

freedom smartphone 05

Το λανσάρισμα στην αγορά είχε ορισθεί για τις 18 Φεβρουαρίου μέσω του website της εταιρείας (www.freedom251.com). Όμως λόγω υπερφόρτωσης από τις υπερβολικές επισκέψεις, το site κράσαρε και καμία παραγγελία δεν ήταν δυνατή. Τη στιγμή που γράφεται αυτό το κείμενο, το link ανοίγει σε μια λευκή οθόνη. Ούτως ή άλλως, πάντως, οι παραγγελίες θα γίνονταν μόνο για αποστολές εντός Ινδίας. Οι off-line αγορές, σε καταστήματα, θα ξεκινήσουν τον Ιούνιο.

Η γνώμη μου για το Freedom 251.

Ένας γενικός κανόνας για τη ζωή, το «πολύ καλό για να είναι αληθινό» πιθανότατα ισχύει και σε αυτή την περίπτωση.

Η Ringing Bells είναι μια άγνωστη εταιρεία, χωρίς ιστορία στον χώρο, έτσι είναι δύσκολο να εξακριβωθεί προς το παρόν αν το τελικό προϊόν και η after sales εξυπηρέτηση θα ικανοποιήσουν τους χρήστες.

Η εταιρεία δήλωσε ότι μετά την παραγγελία θα χρειαστούν 4 μήνες για να λάβει ο παραλήπτης τη συσκευή, κάτι που μας βάζει σε σκέψεις ότι μπορεί να μη τη λάβει και καθόλου.

Στο site, δεν αναφέρεται πουθενά πολιτική επιστροφής, αν και το Freedom 251 καλύπτεται με εγγύηση ενός έτους.

Οι φωτογραφίες της συσκευής από τις καταχωρίσεις στις εφημερίδες και στο site διαφέρουν πάρα πολύ!

freedom smartphone 06

Διαβάστε επίσης: «Κινέζικο iPhone 6s 40 φορές φθηνότερο από το αυθεντικό»

Από mirelen.