Οι 6 πιο επιτυχημένες φάρσες για την Apple

Οι 6 πιο επιτυχημένες φάρσες για την Apple
ired.gr

Ενώ οι fans του iPhone και των Android θα διαφωνούν για πάντα για το ποιος έχει το καλύτερο λειτουργικό σύστημα, κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει ποια εταιρεία εμπνέει τις περισσότερες φήμες και εικασίες σχετικά με τα προϊόντα της και τις υπηρεσίες της.

Η τάση της Apple για απόλυτη μυστικότητα, σε συνδυασμό με την αποκάλυψη νέων προϊόντων με καταπληκτικά χαρακτηριστικά, έχει δημιουργήσει το ιδανικό περιβάλλον για την καλλιέργεια εξωφρενικών ειδήσεων. Προσθέστε σε αυτό και μια πιστή βάση από θαυμαστές που διψάνε για νέες πληροφορίες και έχετε την τέλεια συνταγή για μια φάρσα.

Αυτές είναι οι έξι από τις πιο αξέχαστες φάρσες που έχουν υποστεί οι χρήστες της Apple τα τελευταία χρόνια.

Smell and taste app

Μπορεί οι εφαρμογές να μπορούν να κάνουν, πράγματι, εκπληκτικά πράγματα αλλά το iPhone δεν κάνει, ακόμη, μαγικά. Το 2011, ο παρουσιαστής ειδήσεων του Fox News, Raoul Martinez έκανε μια πρωταπριλιάτικη φάρσα σε μια συνάδελφό του, παρουσιάζοντας της ένα app που επέτρεπε στους χρήστες να μυρίσουν και να δοκιμάσουν τη γεύση από πράγματα που βρίσκονταν στην οθόνη της iOS συσκευής. Η παρουσιάστρια έφτασε στο σημείο να «γλείψει» την οθόνη του iPad μέχρι να αποκαλυφθεί η φάρσα. Δείτε όλη την ξεκαρδιστική σκηνή εδώ

 

Διαβάστε επίσης: «5 τρόποι για να εκνευρίσετε έναν χρήστη iPhone»

Ο Jimmy Kimmel πείθει τον κόσμο ότι το iPhone 4s είναι το νέο iPhone 5

Ο παρουσιαστής Jimmy Kimmel, το 2013, κατάφερε να ξεγελάσει τους ανθρώπους στους δρόμους του Λος Άντζελες ότι το iPad mini ήταν το νέο τηλέφωνο της Apple. Το 2014, έπεισε κάποιους ότι ένα ρολόι Casio με ένα αυτοκόλλητο Apple ήταν το φημολογούμενο τότε Apple Watch. Με την πρώτη φάρσα του, το 2012, κατάφερε να πείσει πολλούς ανθρώπους ότι το iPhone 4s ήταν το ακυκλοφόρητο τότε iPhone 5. Το βίντεο με τη φάρσα του 2012 είναι εδώ.

Το iOS 7 κάνει τις συσκευές αδιάβροχες

6 iphone pranks 01

Λίγο μετά την κυκλοφορία του iOS 7, το 2013, μια διαφημιστική καταχώριση που έμοιαζε 100% αυθεντική, εμφανίστηκε σε διάφορες ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωσης, υποστηρίζοντας ότι η ενημερωμένη έκδοση iOS 7 έκανε τις συσκευές της Apple αδιάβροχες! Σύμφωνα με το Sky News, η φάρσα προήλθε από το 4chan, ένα forum που είχε ήδη κακή φήμη για παράνομη δημοσίευση κλεμμένων φωτογραφιών διασημοτήτων. Δυστυχώς, αν κρίνουμε από κάποια οργισμένα σχόλια χρηστών, ορισμένοι δοκίμασαν το αν και πόσο αδιάβροχες ήταν οι δικές τους συσκευές, με τα αναμενόμενα αποτελέσματα.

Διαβάστε επίσης: «Γιατί και πώς να αποφύγετε το link που κρασάρει το Safari»

Το iOS 8 φορτίζει τις συσκευές με μικροκύματα

6 iphone pranks 02

Αυτή τη φορά, η ψεύτικη διαφήμιση περιέγραφε μια νέα μέθοδο φόρτισης του iPhone που ονομαζόταν «Wave». Στην ουσία, οι οδηγίες έλεγαν στους χρήστες να βάλουν τη συσκευή τους στο φούρνο μικροκυμάτων για ενάμιση λεπτό ώστε να το φορτίσουν. Φυσικά και κάτι τέτοιο δεν λειτούργησε ποτέ, όπως επιβεβαίωσε ένας άτυχος χρήστης στο Twitter.

Διαβάστε επίσης: «Η Πρωταπριλιά περνάει από το κινητό μας – App για φάρσες»

Το iPhone 6 λυγίζει και αυτό είναι καλό

Αν και δεν πρόκειται για κάτι περισσότερο από μια παρωδία του Bendgate της Apple, η συγκεκριμένη φάρσα ήταν τόσο καλοφτιαγμένη που κατάφερε να πείσει κάποιους ότι η πλαστικότητα του iPhone 6 δεν αποτελεί ελάττωμα αλλά είναι ένα εκπληκτικό χαρακτηριστικό του νέου τηλεφώνου.

Το βίντεο με τη φάρσα εδώ

Ρυθμίστε την ημερομηνία σε 1 Ιανουαρίου 1970

6 iphone pranks 03

Εξαιτίας ενός σφάλματος στο λειτουργικό σύστημα της Apple, το να καθορίσει κανείς την ημερομηνία στο iPhone σε 1η Ιανουαρίου 1970, το καθιστά άχρηστο. Μόλις τα νέα για το ολοκαίνουριο bug έκαναν το γύρο του Internet (το άρθρο του ired εδώ), κάποιοι χρήστες δημιούργησαν μια ψεύτικη διαφήμιση για να ξεγελάσουν και τους υπόλοιπους ανυποψίαστους ιδιοκτήτες iPhone. Η καταχώριση ισχυριζόταν ότι με τον καθορισμό της ημερομηνίας 46 χρόνια πριν, θα γυρίσετε πίσω στο χρόνο και θα αποκτήσετε ένα κλασικό φόντο Macintosh. Όμως αν το επιχειρήσετε, αντί να κερδίσετε το λογότυπο της Apple με τα χρώματα του ουράνιου τόξου, θα αποκτήσετε ένα iPhone που αρνείται να κάνει επανεκκίνηση.

Από mirelen.