Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Οι μυστικοί κωδικοί του iPhone

Οι μυστικοί κωδικοί του iPhone
ired.gr

Υπάρχουν διάφοροι κωδικοί στο iPhone που αποκαλύπτουν πληροφορίες που αλλιώς δε φαίνονται. Δείτε τους παρακάτω.

Ίσως έχετε ακούσει ότι το iPhone, όπως και άλλες συσκευές, έχει τα μυστικά του. Και δεν εννοούμε εδώ απλά τα μυστικά που αφορούν τη χρήση του ή διάφορα κόλπα που κάνουν τη ζωή μαζί του πιο εύκολη. Μιλάμε για κάποιες πληροφορίες, πολλές φορές τεχνικής φύσης και ίσως αρκετά εξειδικευμένες που δεν εμφανίζονται πουθενά, υπό κανονικές συνθήκες. Για να τις δούμε, πρέπει να πληκτρολογήσουμε κάποιους κωδικούς στο πληκτρολόγιο του τηλεφώνου και τότε μόνο θα αποκαλυφθούν. Και μας παρέχουν επιπλέον πληροφορίες για τη συσκευή, ή επιτρέπουν κρυφές ρυθμίσεις.

Επίσης κάποιες από τις κανονικές ρυθμίσεις της συσκευής μπορούν να μεταβληθούν μέσω των κωδικών αυτών. Απλά έχετε υπόψιν, ότι μπορεί να μη λειτουργήσουν όλοι οι κωδικοί με όλους τους παρόχους, γιατί σε κάποιες περιπτώσεις εξαρτάται και από αυτούς η λειτουργία που ενεργοποιείται.

iphone secret codes 01

Οι κωδικοί αυτοί είναι ένας συνδυασμός αριθμών και των συμβόλων «*» και «#» που βρίσκονται στο πληκτρολόγιο. Απλά ανοίξτε την εφαρμογή του τηλεφώνου, πηγαίνετε στα πλήκτρα και πληκτρολογήστε τον κωδικό που θέλετε. Μετά, πατήστε το πράσινο εικονίδιο κλήσης (τηλεφωνάκι) προκειμένου να εφαρμοστεί η εντολή (σε κάποιες περιπτώσεις δε χρειάζεται καν αυτό). Το αν χρειάζεται ή όχι να πατήσετε το τηλεφωνάκι, εξαρτάται από το αν η εντολή έχει να κάνει με τη συσκευή (οπότε δε χρειάζεται) ή με τον πάροχο.

Κωδικοί

  1. IMEI Number | Code: *#06# - Ο διεθνής αριθμός ταυτότητας κινητού (International Mobile Equipment Identity ΙΜΕΙ) εμφανίζεται με αυτόν τον κωδικό. Είναι ένας 15-ψήφιος αριθμός που είναι μοναδικό αναγνωριστικό της συσκευής σας. Είναι ο ίδιος που βρίσκεται στο κουτί της συσκευής και είναι πολύ σημαντικός, ειδικά σε περίπτωση κλοπής.
  2. Field Test | Code: *3001#12345#* + ‘Call’ - Δίνει πληροφορίες «ζωντανά» για το τηλεφωνικό δίκτυο που βρίσκεστε και τις λειτουργίες του. Μπορείτε να δείτε την ισχύ του σήματος της συσκευής σας και πληροφορίες για τους πύργους κινητής τηλεφωνίας που περικυκλώνουν την περιοχή σας. Με πάτημα πάνω στο νούμερο του σήματος του παρόχου γυρίζετε σε γραφική απεικόνιση των σημάτων. Τα νούμερα είναι πάντα αρνητικά και τιμές γύρω στο «-50» θεωρούνται καλή λήψη, ενώ τιμές πάνω από το «-120», πολύ φτωχή.
  3. Call Barring | Status: *#33# | Turn ON: *33*pin# | Turn OFF: #33*pin# - Αυτοί οι κωδικοί δείχνουν τις φραγές κλήσεων και μηνυμάτων που έχετε. Το iOS δεν έχει ρύθμιση για φραγές προς το παρόν. Για να εμποδίσετε οποιαδήποτε κλήση, χρησιμοποιείστε αυτούς τους κωδικούς όπου ως ΡΙΝ θα βάλετε αυτό της κάρτας SIM της συσκευής σας κι όχι αυτό της συσκευής.
  4. Call Waiting | Status: *#43# | Enable: *43# | Disable: #43# - Με αυτόν τον κωδικό βλέπετε την κατάσταση της λειτουργίας Call Waiting (αναμονή κλήσης όταν μιλάμε).
  5. Call Forwarding | Status – All: *#21# – Unreachable: *#62# – When Busy: *#67# | Disable All Forwarding: ##002# + ‘Call’ - Παρομοίως, με αυτούς τους κωδικούς βλέπουμε την κατάσταση της προώθησης κλήσεων και τον αριθμό προώθησης. Επίσης θα δείτε αν έχετε προώθηση σε fax, SMS, voice. Ως γνωστόν, οι ρυθμίσεις αυτές υπάρχουν και στο μενού Ρυθμίσεις του iPhone.
  6. Outgoing Call Anonymity | Status: *#31# + | Current Call: #31#phone-number + ‘Call’ - Αν θέλετε να κρύψετε το νούμερό σας όταν καλείτε κάποιον, προσθέστε τον κωδικό #31# πριν από τον αριθμό που θα καλέσετε. Αυτό βοηθάει να επιλέγετε εσείς πότε θα είστε ανώνυμοι και πότε όχι, χωρίς να πηγαίνετε στις ρυθμίσεις και να αλλάζετε συνεχώς την επιλογή ανωνυμίας για όλους.
  7. Incoming Call Presentation | Status: *#30# + ‘Call’ - Βλέπετε αν το τηλέφωνό σας θα δείχνει τον αριθμό εισερχόμενης κλήσης.
  8. SMS Message Center Number | Check: *#5005*7672# + ‘Call’ - βρείτε τον κεντρικό αριθμό της υπηρεσίας μηνυμάτων του παρόχου σας.
  9. EFR Mode | Code: *3370# + ‘Call’ - Η λειτουργία Enhanced Full Rate (EFR) είναι μια λειτουργία βελτιστοποίησης του ήχου για τα δίκτυα GSM. Τρώει λίγο περισσότερη μπαταρία και δεν είναι διαθέσιμη σε όλους τους παρόχους.
  10. To check number of missed calls *#61# - Με αυτόν τον κωδικό βλέπετε τον αριθμό των κλήσεων που δεν απαντήσατε.
  11. Let you know about the use of information info *3282# - Με αυτόν θα μάθετε τη χρήση των πληροφοριών.
  12. Account balance for prepaid iPhone 777# - Δείχνει το υπόλοιπο λογαριασμού σε καρτοκινητά και προπληρωμένα κινητά.
  13. Bill Balance 225# - Δείχνει το υπόλοιπο του λογαριασμού σας.
  14. Check minutes 646# - Δείτε πόσα λεπτά σας μένουν ακόμη

Δείτε ακόμη: Οι κρυμμένες ρυθμίσεις των Android smartphones

από Elichord

© ired electronics | Privacy Policy DMCA.com Protection Status