Έρευνα αποδεικνύει και εξηγεί τον εθισμό στα iPhone

Έρευνα αποδεικνύει και εξηγεί τον εθισμό στα iPhone
ired.gr

Είναι η σχέση σας με το iPhone, μια σχέση πάθους και υπερβολικής αγάπης;

Θυμάστε πώς ήταν η ζωή πριν από το iPhone, πριν από τα smartphones;

Έπρεπε να έχουμε εκτυπωμένους χάρτες για να πάμε ένα ταξίδι, να κάνουμε απλούς υπολογισμούς με ένα κομπιουτεράκι, να κάνουμε γύρους με το αυτοκίνητο μέχρι να εντοπίσουμε που ακριβώς είναι εκείνο το εστιατόριο και να παρακολουθούμε βίντεο στο YouTube σε μια συσκευή όχι μικρότερη από ένα λάπτοπ. Και ξαφνικά ήρθαν τα smartphones. Και για όλους εμάς τους Apple Fans, ήρθε το iPhone και ανέτρεψε τα πάντα.

Διαβάστε επίσης: «Έρευνα Yahoo: iPhone & Android fans, τάλε κουάλε»

Η έρευνα


Σε μία κλίμακα από το ένα έως το πέντε, όπου πέντε είναι 100% εθισμένος στο iPhone, ενώ το ένα καθόλου εθισμένος, το 10% των ερωτηθέντων κατατάχθηκαν ως 5, το 34% ως 4, και μόνο το 6% ως 1.

Το 85% των ερωτηθέντων χρησιμοποιούσαν το τηλέφωνό τους για να βλέπουν την ώρα, ενώ το 89% έκαναν χρήση του ψηφιακού του ξυπνητηριού.

Το 75% αποκοιμήθηκε με το iPhone στο χέρι.

Ενώ το 69% δήλωσαν ότι είναι πιο πιθανό να ξεχάσουν να πάρουν το πορτοφόλι τους, παρά το κινητό τους!

Το 15% δήλωσε ότι το iPhone τους έκανε να νιώθουν εξαρτημένοι από τη μουσική, τα παιχνίδια και τις ταινίες αφού η πρόσβαση σε αυτά μέσω του smartphone είναι πάρα πολύ εύκολη.

iphone addiction 01

Όταν όμως οι ερωτώμενοι άρχισαν να μιλούν για το iPhone ως προέκταση του σώματός τους, τα πράγματα έγιναν πιο σοβαρά.

Ένα εντυπωσιακό 41% δήλωσε ότι θα ήταν τραγικό αν έχαναν το iPhone τους, ενώ το 30% αποκάλεσε τη συσκευή ως «πόρτα για τον κόσμο».

Το 25% χαρακτήρισε το τηλέφωνο «επικίνδυνα σαγηνευτικό», γεγονός που μπορεί να έκανε για ένα 7% να παραμελεί έναν συγκάτοικο ή έναν φίλο ή φίλη.

Το 9% ομολόγησε ότι έχει χαϊδέψει το iPhone ενώ το 3% δεν αφήνουν κανέναν να ακουμπήσει τη συσκευή τους. Ένα άλλο 3% έχει δώσει παρατσούκλι στο iPhone και το 8% σκέφτηκε ότι το iPod ίσως να ζηλεύει το iPhone.

Σύμφωνα με την καθηγήτρια Tanya Luhrmann, η εξάρτηση από τα iPhone δεν είναι νοσηρή ούτε και ο εθισμός σε ηλεκτρονικές συσκευές έχει αποδειχθεί ότι είναι μια ψυχική διαταραχή. Μάλιστα, υπάρχει κάτι θετικό από αυτή την υπερβολική αγάπη.

Το 70% των ερωτηθέντων ισχυρίστηκαν ότι το iPhone έχει οργανώσει τη ζωή τους

Το 54% ότι τους έχει κάνει πιο παραγωγικούς

Ενώ το 74% νιώθουν πιο ...cool με ένα iPhone, κάτι που δεν μπορεί παρά να έχει θετικά αποτελέσματα.

Από mirelen.