22 εφευρέσεις που θα τις θέλαμε όλοι τώρα!

22 εφευρέσεις που θα τις θέλαμε όλοι τώρα!
ired.gr

Δείτε παρακάτω μια σειρά από εκπληκτικές εφευρέσεις που θα έκαναν τη ζωή μας καλύτερη.

Ο κόσμος είναι γεμάτος από φανταστικές ιδέες που προσθέτουν άνεση, ευχαρίστηση και ευκολία στη ζωή μας και που θα έπρεπε να υπάρχουν ήδη παντού. Οι επόμενες 22 ιδέες υπάρχουν ήδη, αλλά είναι πολύ σπάνιο να τις δούμε και δύσκολο να τις αποκτήσουμε. Όμως, άπαξ και τις δείτε, θα συμφωνήσετε μαζί μας ότι θα έπρεπε να υπάρχουν ήδη παντού και, ει δυνατόν, από χτες!

Δείτε ακόμη: Παρανοήσεις για την Τεχνολογία

1. Τουαλέτες κινηματογράφου με προβολή της ταινίας

tech inventions 01

Πώς θα σας φαινόταν να μην ανησυχείτε αν σας έρθει η ανάγκη στη μέση του έργου ενώ δεν έχει διάλειμμα; Λοιπόν η λύση υπάρχει και τη βλέπετε στη φωτογραφία. Τώρα, μπορείτε να πάτε με την άνεσή σας χωρίς να χάσετε επίμαχες σκηνές. Μόνο που για τους άντρες, θα έπρεπε να σκεφτούν και μια οθόνη στον τοίχο πάνω από την τουαλέτα, αν με καταλαβαίνετε.

2. Ενδείκτης ελεύθερου πάρκινγκ

tech inventions 02

Τέρμα το ψάξιμο για ελεύθερη θέση μέσα σε ένα αχανές πάρκινγκ. Φωτάκια πάνω από τις θέσεις πάρκινγκ, ειδοποιούν αν υπάρχει ελεύθερη θέση, ή αν είναι όλες κατειλημμένες. Πράσινο ίσον ελεύθερη θέση, κόκκινο ίσον κατειλημμένη. Το βλέπεις από μακριά και κατευθύνεσαι ανάλογα.

3. Μην ξαναχάσετε τα κλειδιά σας

tech inventions 03

Ένα τετράγωνο πλαστικό με το όνομα tile, το περνάτε στο μπρελόκ σας. Έχει τη δυνατότητα να συγχρονίζεται με το smartphone σας και να σας δίνει τη δυνατότητα να βλέπετε την τοποθεσία των κλειδιών σας (ή οποιουδήποτε άλλου αντικειμένου θα θέλατε). Δεν ξαναχάνετε τίποτε από δω και μπρος.

4. Μαγνητικός διακόπτης φωτός

tech inventions 04

Μπαίνετε στο σπίτι, ανάβετε το φως και ... κρεμάτε τα κλειδιά σας στο διακόπτη. Πόσο cool είναι αυτό; Μια φυσιολογική ενέργεια, δεδομένου ότι ήδη κρατάτε τα κλειδιά στα χέρια. Και η συνηθέστερη επόμενη κίνηση μετά το άνοιγμα της πόρτας, είναι το άναμμα των φώτων. Τα υπόλοιπα εξυπακούονται. Και όταν φεύγετε, ξεκρεμάτε τα κλειδιά και κλείνετε το φως. Άσε που πάντα θα θυμάστε πού αφήσατε τα κλειδιά σας.

5. Πρίζες USB

tech inventions 05

Έχουμε γεμίσει με φορτιστές USB για κάθε σχεδόν συσκευή. Και όσο πάνε εξαπλώνονται και μαζί τους τα πολύμπριζα για να βάζουμε τους φορτιστές. Τόσο σπουδαίο είναι να κυκλοφορήσει ευρύτερα ένα τέτοιο γκάτζετ; Τέρμα τα καλώδια, τα πολύμπριζα κι ο πονοκέφαλος. Πρίζα κανονική από τη μία και θύρες φόρτισης USB από την άλλη. Τέλειο;

Δείτε ακόμη: Wi-Fi Aware: νέα τεχνολογία ασύρματης δικτύωσης

6. Διακόπτης με ενσωματωμένο λαμπάκι νυκτός

tech inventions 06

Σηκώνεσαι τη νύχτα για να πας ... στο ψυγείο ας πούμε (μια λιγούρα βρε παιδί μου) και για να βρεις το δρόμο σου, αυτός ο ωραίος διακόπτης σου δείχνει το δρόμο προς την ελευθερία. Όταν φτάσεις στο ψυγείο δεν ανησυχείς, τα ψυγεία έχουν φωτάκια νυκτός μόλις ανοίξεις την πόρτα.

7. Πολυθρόνες σινεμά με μαξιλάρια

tech inventions 07

Τώρα, αυτό ΕΙΝΑΙ σινεμά. Πας για την ταινία και μένεις για ... καμιά βδομάδα. Τη βλέπεις και την ξαναβλέπεις. Με τέτοια καθίσματα, και σούπα να είναι η ταινία δεν ξεκολλάς. Να δείτε για πότε θα ανέβαιναν τα εισιτήρια στα σινεμά.

8. Φερμουάρ για ... ακουστικά

tech inventions 08

Πόσες φορές τα καλώδια των ακουστικών δεν έχουν μπλεχτεί σαν γόρδιος δεσμός; Όχι πείτε μου, μόνο σε μένα συμβαίνει; Πάω να πάρω τα ακουστικά του iPhone, και ενώ τα είχα αφήσει ωραία και καλά, ξαφνικά ανακαλύπτω ότι έχουν γίνει ένας απίθανος σχηματισμός από κόμπους. Τέρμα όλα αυτά. Με το φερμουάρ στο καλώδιο ακουστικών, ανοίγουμε όσο θέλουμε και το ξανακλείνουμε όταν τελειώσουμε για να μην μπλέκονται.

9. Εξολκέας για ... πατατάκια

tech inventions 09

Τώρα, μερικές ιδέες είναι αστείες, αλλά αν πάλι το καλοσκεφτείς ... Γιατί να παιδεύεσαι να βγάλεις τα Pringles απ’ το κουτί, να το αναποδογυρίζεις, να σου πέφτουν τα μισά κάτω και άλλες χαριτωμενιές; Με τον ενσωματωμένο εξολκέα ... πατατακίων (ζωγραφίζω σήμερα), τα βγάζεις με την άνεσή σου και τα απολαμβάνεις. Το θέλουμε.

10. Πρίζα 360 μοιρών

tech inventions 10

Αυτό με ξεπερνάει πραγματικά. Πόσες φορές ψάχνετε τη σωστή φορά για να βάλετε το φις σε μια πρίζα και αυτό αντιστέκεται πεισματικά; Τέλος τα βάσανα. Με την πρίζα 360 μοιρών, το αντίστοιχο φις μπαίνει οπουδήποτε σε μια ακτίνα 360 μοιρών (εξ’ ου και το όνομα) γύρω-γύρω. Καλό;

11. Πρίζα μπαλαντέζα

tech inventions 11

Οι πρίζες κι οι διακόπτες έχουν την τιμητική τους στο άρθρο όπως βλέπετε, και συνεχίζουμε με την επαναστατική πριζο-μπαλαντέζα. Τέρμα το ψάξιμο για προεκτάσεις όταν το καλώδιο της συσκευής δεν φτάνει. Τραβάμε ... την πρίζα κοντά μας. Λέει.

Δείτε ακόμη: Επαναστατική τεχνολογία φόρτισης των κινητών μας!

12. Ηλιακός φορτιστής USB

tech inventions 12

Τέτοιοι υπάρχουν ήδη, αλλά ο συγκεκριμένος είναι πιο εύχρηστος, πιο διακριτικός, έτοιμος για iPhone και κολλάει πάνω σε ένα τζάμι για να κάνουμε τη δουλειά μας εύκολα και γρήγορα.

13. Θερμικός φορτιστής USB

tech inventions 13

Και λέγοντας θερμικός δεν εννοούμε μόνο τη χρήση θερμότητας, αλλά και ψύχους. Ο φορτιστής αυτός χρησιμοποιεί τη ζέστη ή το κρύο του ποτού σας, για παράδειγμα, για να φορτίσει το κινητό σας. Όταν λοιπόν ξεμείνετε από μπαταρία, πάτε σε μια ... μπυραρία. Το τερπνόν μετά του ωφελίμου.

14. Ταινία που ανοίγει εύκολα

tech inventions 14

Πόσες φορές έχετε πλακωθεί στα ... γαλλικά (βρισίδι άλα Λούκι Λουκ, @$#%@^#&@*@) ενώ προσπαθείτε να ανοίξετε μια ταινία και αυτή πεισματικά αντιστέκεται; Σπάτε νύχια, στην προσπάθεια, καταστρέφετε τη μισή ταινία και ακόμη άκρη δεν έχει βγει. Τέλος σε όλα αυτά με την επαναστατική ταινία με ... ανοιχτήρι. Τραβάτε το κορδονάκι και η ταινία ανοίγει ωραία και καλά. Ούτε κοπίδια, ούτε μαχαίρια, ούτε πιστόλια χρειάζονται πια για να ανοίξετε ένα δέμα σας.

15. Η κούπα που δε λερώνει

tech inventions 15

Αν είστε σαν κι εμένα, σίγουρα ΚΑΙ σας χύνεται ο καφές ΚΑΙ λεφτά δεν παίρνετε. Για να σταματήσει τουλάχιστον το ένα εκ των δύο, πάρτε αυτή την ωραία κούπα. Όποτε «γλύφει» ο καφές (ή όποιο άλλο ποτό) δε θα γλιστράει πάνω στα σεμεδάκια της μητέρας - γυναίκας (ότι θέλετε συμπληρώνετε, η γρίνια παραμένει η ίδια). Αυτό κι αν αξίζει.

16. Αναδιπλούμενο πάρκινγκ για ποδήλατα

tech inventions 16

Όχι το πεζοδρόμιο δεν συμπεριλαμβάνεται. Με αυτό το γκάτζετ σταματάς να ψάχνεις για κολόνα ώστε να στηρίξεις και να κλειδώσεις το ποδήλατό σου. Το τοποθετείς στο πεζοδρόμιο και στηρίζεις το ποδήλατο και το κλειδώνεις μαζί. Για να στο κλέψουν πρέπει να πάρουν και το πεζοδρόμιο που συνήθως ανήκει στο δήμο. Τώρα στην Ελλάδα και δη στην Αθήνα, το πού θα βρεις πεζοδρόμιο αλλά και ποδηλάτες, είναι μια άλλη ιστορία.

Δείτε ακόμη: Τεχνολογία: Τα 5 πιο αξιοπερίεργα γεγονότα

17. Φανάρι με χρονόμετρο

tech inventions 17

Πόσες φορές περιμένεις στο φανάρι και περιμένεις και περιμένεις ... Τελικά είναι χαλασμένο και περνάς με κόκκινο. Πόσο ωραία θα ήταν αν το φανάρι είχε Timer. Θα ξέραμε πόσο θέλει ακόμη για να γίνει πράσινο (και μετά πάλι κόκκινο για να ξέρουμε αν μας παίρνει να πλακωθούμε στα γκάζια). Κι αν είχε κολλήσει το χρονόμετρο, θα ξέραμε ότι είναι χαλασμένο.

18. Βούρτσα που καθαρίζει εύκολα

tech inventions 18

Το θέαμα μιας βούρτσας γεμάτης τρίχες, είναι, το λιγότερο, ενοχλητικό. Και το καθάρισμά της σχεδόν αδύνατο. Πάντα κάτι μένει. Με αυτό το έξυπνο κόλπο, καθαρίζει ολοκληρωτικά και γίνεται πάλι σαν καινούρια. Καλό;

19. Επαναφορτιζόμενες USB μπαταρίες

tech inventions 19

Τέλειωσε η μπαταρία; Τη βάζεις σε μια USB θύρα, φορτιστή ή την πρίζα που είπαμε παραπάνω και την ξαναφορτίζεις. Τέρμα στις πεταμένες μπαταρίες, που είναι γεμάτες δηλητήρια και που κανείς σχεδόν δεν ανακυκλώνει. Μια αληθινά καλή ιδέα και φιλική για το περιβάλλον.

20. Ανακυκλώστε και ταξιδέψτε

tech inventions 20

Άλλη μια φιλική προς το περιβάλλον έξυπνη ιδέα. Πάμε στο μετρό και αντί για ψιλά, έχουμε μπουκάλια. Τα ανακυκλώνουμε και το αντίτιμο το παραλαμβάνουμε σε εισιτήρια. Όλοι είναι ευχαριστημένοι, εμείς, το περιβάλλον, για το μετρό δεν ξέρω.

Δείτε ακόμη: After Dark - 5 Πρακτικές που η τεχνολογία εξαφάνισε για πάντα!

21. Ψύκτης νερού με θέση για μπουκάλι

tech inventions 21

Τέρμα το να σκύβεις πάνω από τον ψύκτη για να πιεις νερό και να αναρωτιέσαι αν ο προηγούμενος που ήπιες είχε τον Η1Ν1 ή οτιδήποτε άλλο. Βάζεις το μπουκάλι σου στην κατάλληλη υποδοχή και το γεμίζεις με δροσερό καθαρό νερό.

22. Αναδιπλούμενο κράνος ποδηλάτου

22


Τώρα μπορείτε να έχετε το κράνος του ποδηλάτου σας στην τσέπη σας (περίπου). Ωραία ιδέα για να μην πιάνει χώρο και να το έχετε εύκαιρο όποτε το χρειάζεστε. Εγώ θα περιμένω για την έκδοση για κράνος μηχανής.


από Elichord