Σε 4 χρόνια περισσότερα άτομα θα έχουν κινητό τηλέφωνο, παρά ηλεκτρικό ρεύμα!

Σε 4 χρόνια περισσότερα άτομα θα έχουν κινητό τηλέφωνο, παρά ηλεκτρικό ρεύμα!
ired.gr

Η Cisco δημοσίευσε μία έρευνα που προκαλεί πολλά ερωτήματα.

Η Cisco είναι μία από τις μεγαλύτερες εταιρίες στον χώρο της τεχνολογίας και έχει τη δυνατότητα να κάνει μεγάλες και ακριβείς έρευνες. Τα δεδομένα που αναλύει η εταιρία προέρχονται από πραγματικούς χρήστες ανά τον κόσμο.

 

Aνακοίνωσε τις προβλέψεις της για την εξέλιξη των δικτύων κινητής τηλεφωνίας και δεδομένων. Ήταν αναπάντεχο να συγκρίνουμε αυτές τις προβλέψεις με προβλέψεις που αφορούν άλλα βασικά αγαθά και ανάγκες του παγκόσμιου πληθυσμού.

Μέχρι το 2020 περισσότεροι άνθρωποι θα έχουν κινητά τηλέφωνα (5,4 δις) παρά ηλεκτροδότηση (5,3 δις), τρεχούμενο νερό (3,5 δις) ή αυτοκίνητο (2,8 δις).

galaxy 69 01

Ακόμη, μέχρι το 2020 τα βίντεο θα κατακλύσουν την μεταφορά δεδομένων σε φορητές συσκευές καθώς θα καταλάβουν περισσότερο από το 75% του συνολικού όγκου των μεταφορών.

Τα δίκτυα 4G αναμένεται να έχουν υψηλή ανάπτυξη. Θα καλύψουν το 72% της συνολικής μεταφοράς δεδομένων μέχρι το 2020, σε σύγκριση με το 47% που κάλυπταν το 2015.

galaxy 69 02

Μέχρι το 2020 η μέση ταχύτητα σύνδεσης σε mobile δίκτυα δεδομένων θα τριπλασιαστεί και από 2.0 Mbps το 2015 θα φτάσει στα 6,5 Mbps.

Όσοι θέλουν να διαβάσουν την πολυσέλιδη (39 σελίδες) έρευνα της Cisco μπορούν να την βρουν εδώ (στα Αγγλικά).

από jericho