Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Τα καλύτερα φετινά Android smartphone μπορεί να μην είναι τόσο γρήγορα όσο το περσινό iPhone 6S

Τα καλύτερα φετινά Android smartphone μπορεί να μην είναι τόσο γρήγορα όσο το περσινό iPhone 6S
ired.gr

Το iPhone 6S εξακολουθεί να κρατάει τα σκήπτρα σε θέματα απόδοσης.

Θα το έχετε ίσως ακούσει, εμείς πάντως το έχουμε πει και το παραδέχονται όλο και περισσότεροι: τα χαρακτηριστικά και τα «νούμερα» δεν είναι αυτά που δείχνουν την αλήθεια. Η πραγματική ταχύτητα ενός smartphone φαίνεται στην πραγματική χρήση, σε καθημερινές εργασίες, τότε που κρατάς το κινητό στο χέρι σου και θέλεις να κάνεις τη δουλειά σου, γρήγορα και αποδοτικά.

Με αυτό στο νου, τα διάφορα benchmarks είναι συχνά ενδεικτικά του τι μπορεί να περιμένουμε από ένα smartphone και τα νέα benchmarks που έχουν εμφανιστεί για να δοκιμάσουν την αποδοτικότητα των επεξεργαστών των smartphones, δείχνουν ότι ο νέος επεξεργαστής Snapdragon που θα επανδρώσει τις νέες ναυαρχίδες των Android κινητών, μπορεί και πάλι να υπολείπεται του Α9 επεξεργαστή των iPhone 6S και 6S Plus.

Το τελευταίο μοντέλο της Apple που εμφανίστηκε πέρσι το Σεπτέμβριο, εξέπληξε πολλούς με τις επιδόσεις του. Ενώ τα κινητά των αντιπάλων του - όπως τα HTC One M9 και Samsung Galaxy S6 - στηρίζονταν σε τετραπύρηνους και οκταπύρηνους επεξεργαστές με ισχυρότατες, τελευταίου τύπου κάρτες γραφικών και συνεπικουρούμενα από 2 έως και 4 GB μνήμης RAM, το iPhone 6s με τον «ταπεινό» διπύρηνο Α9 και τα μόλις 2 GB RAM του, τους έκανε να «φάνε τη σκόνη του».

Και τα τεστ επιδόσεων, έδειξαν το iPhone 6s να προηγείται με περίπου διπλάσιες ταχύτητες και συνολικές επιδόσεις, από το «λαχανιασμένο» δεύτερο που ήταν η ναυαρχίδα της Huawei. Για τη Samsung, ας μη μιλήσουμε καλύτερα γιατί «κυκλοφορούν και εγκεφαλικά». Ακόμη και το προπέρσινο iPhone 6 καταλάμβανε την 6η θέση στη συνολική κατάταξη πάνω από αρκετά νεότερά του μοντέλα. Κλαυθμός και οδυρμός από τους τετραπύρηνους και οκταπύρηνους αντιπάλους.

Το κακό όμως είναι ότι, με τα φετινά Android smartphone έτοιμα να εμφανιστούν στην αγορά, τα νέα benchmark τεστ, που εμφανίστηκαν στο GFXBench δείχνουν τις επιδόσεις του νέου επεξεργαστή Snapdragon της Qualcomm και δεν είναι ενθαρρυντικά. Πριν όμως περάσουμε στα αποτελέσματα, θα πρέπει να επισημάνουμε ένα δυο πράγματα.

Κατ’ αρχήν, τα τεστ αυτά είναι από έναν επεξεργαστή Snapdragon 820 που δοκιμάζεται σε μια γενική πλατφόρμα, κι όχι από ένα ολοκληρωμένο smartphone που θα παρουσιαστεί στην αγορά. Στο παρελθόν, τα αποτελέσματα των επιδόσεων σε κανονικές συσκευές, δεν διέφεραν και πολύ από τα αποτελέσματα των επεξεργαστών, αλλά, όπως και να ‘χει, οι εταιρίες πάντα ρύθμιζαν τα τσιπ και βελτιστοποιούσαν τις συσκευές τους.

Επίσης πρέπει να επισημανθεί το γεγονός, ότι στη συγκεκριμένη πλατφόρμα του τεστ, υπήρχε μια «τεράστια» οθόνη των 6,2 ιντσών με ανάλυση 1600Χ2560 - αυτά είναι πολλά pixel για έναν επεξεργαστή. Όμως και πάλι, πολλά από τα φετινά smartphone προβλέπεται να έχουν αναλύσεις μέχρι και στις οθόνες τους, με ελάχιστο πια το HD και τα (περίπου όσο ήταν η εν λόγω οθόνη). Άρα εδώ, έχουμε σχεδόν πραγματικές συνθήκες λειτουργίας ή και «ελαφρύτερες» αν λάβουμε υπόψιν ότι θα υπάρξουν κινητά με οθόνες ανάλυσης .

Με όλα αυτά να έχουν επισημανθεί, ερχόμαστε στα αποτελέσματα. Και τα αποτελέσματα λένε ότι, το περσινό iPhone 6s (και 6s Plus), είναι ταχύτερο και κατά πολύ αποδοτικότερο σε αρκετά σημεία κλειδιά, σε σχέση με τα Android smartphones που θα «φοράνε» φέτος τον νέο Snapdragon 820!

Μπορείτε να δείτε στην επόμενη εικόνα τα αποτελέσματα των τεστ για τον Snapdragon 820.

iphone a9 vs android 01

Μπορείτε επίσης να δείτε τα αποτελέσματα των διάφορων τεστ για το iPhone 6s Plus εδώ.

Όπως μπορείτε να δείτε, αν τα αντιπαραβάλλετε, ο αγώνας είναι αμφίρροπος. Από τη μία ο Snapdragon υπερέχει του Α9 του iPhone 6s Plus σε αρκετά σημεία. Από την άλλη, σε άλλα τεστ και κυρίως σχετικά με την απεικόνιση, ο Α9 εξακολουθεί να υπερέχει του νέου επεξεργαστή της Qualcomm. Βέβαια, αυτό μπορεί να έχει να κάνει και με το ότι η οθόνη του iPhone 6s είναι μικρότερης ανάλυσης εν σχέση με τους αντιπάλους, με αποτέλεσμα τον μικρότερο φόρτο για τον επεξεργαστή, αλλά στην τελική, το αποτέλεσμα είναι μια καλύτερη, ομαλότερη και ταχύτερη εμπειρία χρήσης.

Και πάλι, θα πρέπει να περιμένουμε μέχρι να εμφανιστούν ολοκληρωμένες συσκευές που να ενσωματώνουν τον νέο Snapdragon για να δούμε τα τελικά αποτελέσματα στη χρήση, αλλά απ’ ό,τι φαίνεται, οι ενδείξεις δεν είναι και πολύ ενθαρρυντικές.

Δείτε ακόμη: Τεστ επιδόσεων: το iPhone 6s σαρώνει

από Elichord

© ired electronics | Privacy Policy DMCA.com Protection Status