Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Πώς θα φαινόταν το Picture in Picture στην Apple TV

Πώς θα φαινόταν το Picture in Picture στην Apple TV
ired.gr

Ένας προγραμματιστής πέτυχε το ΡiΡ στην Apple TV 4 και μας δείχνει πως θα μπορούσε να είναι.

Δείτε το βίντεο: 

 

Η Apple έχει μακρύ ιστορικό στο λανσάρισμα προϊόντων με περιορισμένες, αρχικά, δυνατότητες, που τα επεκτείνει στη συνέχεια, στο πέρασμα του χρόνου. Με το tvOS που παρουσιάστηκε πρώτη φορά στην Apple TV τέταρτης γενιάς, η εταιρία φαίνεται να ακολουθεί και πάλι αυτή την προσέγγιση, αλλά κάποιοι προγραμματιστές έχουν αρχίσει να αδημονούν και να παίρνουν τα πράγματα στα χέρια τους.

Μια δυνατότητα που συχνά αναφέρθηκε πως λείπει από την Apple TV, είναι η δυνατότητα να παρακολουθούμε κάποιο βίντεο ενώ ψάχνουμε κάτι άλλο ταυτόχρονα ή εκκινούμε μια εφαρμογή, γνωστό επίσης και σαν Picture in Picture (Εικόνα μέσα σε Εικόνα). Ο προγραμματιστής Steve Troughton-Smith αποφάσισε να ανακαλύψει από μόνος του πόσο μεγάλη πρόκληση θα ήταν το να προσθέσει αυτή τη δυνατότητα στη δική του εφαρμογή και αποδείχθηκε πως δεν ήταν κάτι το ιδιαίτερα δύσκολο.

Picture in Picture Apple TV 01

Ο Troughton-Smith μοιράστηκε μέσω internet τη λειτουργία στο YouTube και μοιάζει να είναι πολύ ταιριαστή με το tvOS.

Έγραψα μια ρουτίνα δημιουργίας ΡiΡ για τη δικιά μου Apple TV. Μ’ αρέσει πολύ όπως δουλεύει - ταιριάζει απόλυτα με το tvOS. Δεν καταλαβαίνω γιατί δεν την έχουν ενσωματώσει ακόμη.

Αυτά έγραψε ο προγραμματιστής στο Twitter.

Δείτε ακόμη: Παρουσίαση: Apple TV 4

Δεδομένου ότι είναι πολύ εύκολο να προστεθεί μια τέτοια λειτουργία, είναι παράξενο το ότι η Apple δεν την έχει ήδη ενσωματώσει στο tvOS από μόνη της. Όπως δείχνει το demo, η Apple TV σαν συσκευή έχει το hardware να τη «σηκώσει» με το παραπάνω και στο iPad ήδη έχει προστεθεί με την έλευση του iOS 9 με την ονομασία Picture in Picture.

Από τη μεριά της πάντως, η Apple δεν έχει ανακοινώσει μια τέτοια λειτουργία προς το παρόν για την Apple TV, αλλά αυτό πάλι δε σημαίνει ότι δεν την ετοιμάζει. Ίσως να την φυλάει για να την παρουσιάσει με κάποια μεγαλύτερη αναβάθμιση του tvOS.

Picture in Picture Apple TV 02

Πρόσφατα μάλιστα, ακούστηκε ότι η Apple, όχι μόνο σχεδιάζει την παραγωγή δικής της υπηρεσίας streaming TV - που υποτίθεται πως θα εμφανιζόταν με την παρουσίαση της Apple TV 4 - αλλά βρίσκεται σε συζητήσεις για την παραγωγή δικού της αυθεντικού περιεχομένου τηλεόρασης. Η αναφορά έλεγε ότι η Apple σχεδίαζε να ανακοινώσει και το δικό της τηλεοπτικό περιεχόμενο, αλλά και την υπηρεσία streaming κατά το Σεπτέμβριο, όταν θα παρουσιάσει και το iPhone 7.

Αν λοιπόν, η λειτουργία ΡiΡ είναι να εμφανιστεί στην Apple TV, το event του Σεπτεμβρίου θα είναι ίσως μια από τις καλύτερες στιγμές για να το επιδείξει. Στο μεταξύ, δείτε το βίντεο που προσθέσαμε στην αρχή του άρθρου, για να δείτε πώς είναι η λειτουργία στην πράξη, όπως την προγραμμάτισε ο Steve Troughton-Smit.

Δείτε ακόμη: Νέο Apple TV 4: Πρώτο Unboxing στην Ελλάδα

από Elichord

© ired electronics | Privacy Policy DMCA.com Protection Status