Hackers εναντίον Apple!

Hackers εναντίον Apple!
ired.gr

Βασιλικά ποσά προσφέρονται σε υπαλλήλους της Apple, για έναν μαγικό κωδικό!

Ένα περίεργο νέο είδε πρόσφατα το φως της δημοσιότητας. Ηackers ανά τον κόσμο προσπαθούν να δωροδοκήσουν υπαλλήλους της Apple, για να πάρουν τον κωδικό τους και μαζί πρόσβαση στους εσωτερικούς servers της Apple.

Το 2016 η Apple θα γίνει στόχος των hackers

hackers vs apple 02

Πιο συγκεκριμένα, υπάλληλοι στην Ιρλανδία δηλώνουν, ότι τους έχει προσφερθεί το ποσό των 20.000$, για να παραδώσουν το Apple ID login τους. Αυτό δεν είναι κάποια μεμονωμένη απόπειρα, αλλά ένα γενικό φαινόμενο, αφού καθημερινά βομβαρδίζονται με email από ανώνυμες πηγές, με “ανήθικες” προσφορές.

Στο στόχαστρο των hackers μπαίνουν κυρίως τα νεότερα μέλη, τα οποία δεν προσπαθούν να κάνουν καριέρα στην Apple, πιθανότατα γιατί οι hackers αμφισβητούν την αφοσίωση τους στην εταιρεία.

Αν μπορούσα και εγώ να έχω πρόσβαση σε όλες τις καινούργιες πληροφορίες και στα πλάνα της Apple, θα το έκανα, για να μάθω πρώτος το τι μας ετοιμάζει η αγαπημένη μας εταιρεία. Σίγουρα βέβαια, δεν θα κατέφευγα σε τέτοιες μεθόδους (ίσως ένα τηλέφωνο στον Tim Cook?).

hackers vs apple 01

Φυσικά όπως καταλαβαίνετε, οι hackers δεν μοιράζονται την “παιδική” μου περιέργεια, αλλά έχουν σαφώς πιο υποχθόνιους σκοπούς. Κανείς δεν μπορεί να ξέρει τι ακριβώς ψάχνουν, αλλά σίγουρα αποκτώντας πρόσβαση στους servers, θα μπορούσαν να κλέψουν πληροφορίες ή καινοτομίες και να τις πουλήσουν στους πολλούς ανταγωνιστές της Apple.

Και είναι πολλοί αυτοί, που θα πλήρωναν αδρά για μια τέτοια πληροφορία.

Η Apple δεν έχει αφήσει το θέμα στην τύχη του, αλλά έχει ξεκινήσει να εφαρμόζει μια στρατηγική που την ονομάζει Grow your own ( φτιάξε το δικό σου). Το λογοπαίγνιο είναι εμφανές και στέλνει και ένα μήνυμα στους επίδοξους κλέφτες!

Πάντως για να καθησυχάσω και τους πιο ανήσυχους, πρέπει να αναφέρω ότι δεν είναι τόσο απλό να “κλέψει” κανείς την Apple, αν ήταν, θα είχε γίνει καιρό τώρα. Ακόμα και οι ίδιοι οι υπάλληλοι, δηλώνουν ότι ακόμα και αυτοί δεν έχουν πρόσβαση σε όλες τις πληροφορίες.

Πώς (και γιατί) να περιηγηθείτε στο internet ανώνυμα

από Karadryan