Προσθέστε μία ιστοσελίδα στην αρχική οθόνη του iPhone

Προσθέστε μία ιστοσελίδα στην αρχική οθόνη του iPhone
ired.gr

Το ξέρετε ότι μπορείτε να προσθέσετε μια συντόμευση μιας αγαπημένης σας ιστοσελίδας στην αρχική οθόνη του iPhone;

Όλοι μας έχουμε αγαπημένες ιστοσελίδες που επισκεπτόμαστε συχνά και τις έχουμε αποθηκεύσει ως σελιδοδείκτες στο πρόγραμμα περιήγησής μας. Όμως, για πιο εύκολη πρόσβαση, μπορούμε να δημιουργήσουμε συντομεύσεις στην αρχική οθόνη του iPhone ή ακόμη και έναν φάκελο με όλα τα shortcuts από τα αγαπημένα μας links.

Διαβάστε επίσης: «Διαχειριστείτε το ιστορικό περιήγησης στην εφαρμογή Safari του iPhone σας»

Δεν υπάρχει κάποιος ειδικός κώδικας και οι οδηγίες που θα σας δώσουμε θα λειτουργήσουν για όλες τις ιστοσελίδες στο iPhone και στο iPad σας. Δεν χρειάζεται καν μια ειδική εφαρμογή: το μόνο που θα χρειαστεί είναι να ανοίξετε το Safari και η συσκευή σας να τρέχει το iOS 8 ή νεότερο.

ΠΡΟΣΟΧΗ! Το μοναδικό μειονέκτημα αυτών των συντομεύσεων είναι ότι ανοίγουν μόνο στο Safari, κάτι που μπορεί να σας δημιουργήσει πρόβλημα αν χρησιμοποιείτε κάποιο άλλο πρόγραμμα π.χ. το Chrome.

Πώς να δημιουργήσετε συντομεύσεις ιστοσελίδων στο iPhone

Ανοίξτε το Safari στο iPhone σας και πληκτρολογήστε την ιστοσελίδα για την οποία θέλετε να κάνετε μια συντόμευση. Στο παράδειγμα μας, θα κάνουμε χρήση του blog του ired.gr.

iphone favicon guide 01

Ενώ η σελίδα έχει ανοίξει κανονικά, πατήστε το κουμπί της Κοινοποίησης στο κάτω μέρος της οθόνης. Πρόκειται για το κουτάκι με το βελάκι.

iphone favicon guide 02

Αυτό θα ανοίξει ένα μενού με επιλογές. Εσείς πατήστε στο εικονίδιο «Προσθήκη σε Οθόνη Αφετηρίας» για να προσθέσετε τη συντόμευση του link στην αρχική οθόνη του iPhone.

iphone favicon guide 03

Στην επόμενη σελίδα, μπορείτε να αλλάξετε, αν θέλετε, το όνομα της συντόμευσης. Στις περισσότερες περιπτώσεις, θα πρέπει να δημιουργήσετε ένα μικρότερο όνομα ώστε να «χωράει» στην αρχική οθόνη. Όταν τελειώσετε, πατήστε Προσθήκη.

iphone favicon guide 04

Η συντόμευση βρίσκεται ήδη στην αρχική οθόνη, μαζί με τις εφαρμογές σας. Με παρατεταμένο πάτημα, μπορείτε να της αλλάξετε θέση, όπως θα κάνατε και με ένα app. Με ένα απλό πάτημα, έχετε άμεση πρόσβαση στην αγαπημένη σας ιστοσελίδα.

Διαβάστε επίσης: «Safari: ιδιωτική περιήγηση σε Mac και iPhone»

Από mirelen.