Εκτύπωση αυτής της σελίδας

To be or not to be ...like Bill?

To be or not to be ...like Bill?
ired.gr

Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για το νέο trend «Be Like Bill», που δεν είναι τόσο αθώο όσο φαίνεται.

Όλες αυτές τις ημέρες, το Facebook και το Twitter είναι γεμάτα από memes που μας προτρέπουν να είμαστε όπως ο Bill. Για παράδειγμα, ο Bill δεν στέλνει αιτήματα Candy Crush, να είστε όπως ο Bill. Αλλά στη θέση του ονόματος, μπορεί να έχετε διαβάσει και ονόματα φίλων σας: «ο Γιάννης δεν κάνει check in όταν πηγαίνει στο νοσοκομείο, να είστε όπως ο Γιάννης».

Διαβάστε επίσης: «Memes, παγκόσμιο φαινόμενο με ελληνική ρίζα»

Ποιος είναι ο Bill;

Ο Bill είναι ένας φανταστικός χαρακτήρας που μιλά για τη σύγχρονη εθιμοτυπία και για τους κανόνες σωστής συμπεριφοράς στο διαδίκτυο. Ο Bill είναι ευγενικός, δεν κάνει κήρυγμα αλλά δίνει μόνο συμβουλές. Τα μηνύματά του είναι δυνατά, ξεκάθαρα και μερικές φορές αστεία.

be like bill 01

Πότε ξεκίνησε;

Τα memes του Bill άρχισαν να εμφανίζονται προς το τέλος του 2015 και σταδιακά έχουν «πλημμυρίσει» όλες τις πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης. Η σελίδα Be Like Bill στο Facebook έχει πάνω από 1,5 εκατομμύρια followers και ο αριθμός αυτός αυξάνεται.

Μετά την επιτυχία του meme, άνθρωποι από διαφορετικές χώρες σε όλο τον κόσμο έχουν δημιουργήσει τη δική τους εκδοχή του Bill. Στην Ινδία π.χ. ο Bill καλείται με διαφορετικά ονόματα όπως Billu, Σιντ κ.α. Κάποιοι επίσης χρησιμοποιούν το μιμίδιο για να εκφράσουν τη γνώμη τους σχετικά με ζητήματα της κοινωνίας.

Πώς να φτιάξετε το δικό σας Be Like Bill;

Υπάρχουν πολλοί τρόποι αλλά ο πιο απλός είναι να κατευθυνθείτε στο blobla . Απλά πληκτρολογήστε το όνομα και το φύλο σας και δημιουργήστε το δικό σας meme. Αν δεν είστε ευχαριστημένοι με το αποτέλεσμα, μπορείτε να δοκιμάσετε ξανά. Μπορείτε να μοιραστείτε την ιστορία σας με τους φίλους σας στα social media ή να την κρατήσετε για τον εαυτό σας.

Γιατί να μας αρέσει o Bill;

Ένα πρόχειρα ζωγραφισμένο ανθρωπάκι μας δίνει συμβουλές με χιούμορ. Αν δεν το πάρουμε σοβαρά, είναι απλά διασκεδαστικό και ευχάριστο γιατί καταφέρνει να θίξει ενδιαφέροντα θέματα με καυστικό τρόπο, to the point.

Είναι πολλοί αυτοί που το μισούν ή έχουν βαρεθεί να το βλέπουν στο feed τους. Όμως αν το μήνυμα έρχεται από το blobla και δεν είναι φτιαγμένο με ένα πρόγραμμα επεξεργασίας εικόνας, τότε μπορείτε να πατήσετε απόκρυψη δημοσιεύσεων από blobla, πατώντας στο βελάκι της δημοσίευσης πάνω δεξιά και να μην ξαναδείτε άλλον ...Bill ξανά.

be like bill 02

Διαβάστε επίσης: «Τα 10 κορυφαία meme για το 2015»

Υπάρχει κίνδυνος πίσω από το Be Like Bill;

Η μανία με τον Bill είναι ένα κλασικό παράδειγμα του πως οι άνθρωποι κάνουν κλικ στα τυφλά, χωρίς να το σκεφτούν, απλά ακολουθώντας ένα trend. Αυτό, ενδεχομένως, να αποκαλύψει προσωπικές πληροφορίες στο διαδίκτυο και να εκθέσει τον υπολογιστή σε ιούς.

Το Better Business Bureau έστειλε πρόσφατα μια προειδοποίηση για το Be Like Bill. Στους όρους χρήσης της «γεννήτριας» των κειμένων του Bill, αναφέρεται ότι «ο χρήστης μας επιτρέπει να χρησιμοποιήσουμε και να επεξεργαστούμε το περιεχόμενο του με την υπηρεσία μας, σε μόνιμη βάση, χωρίς κανένα όριο και καμία ανάκαμψη». Ο όρος αυτός έχει απομακρυνθεί ήδη για να μην επιφέρει παρεξηγήσεις.

Όμως σε άλλες παρόμοιες περιπτώσεις, άλλες ιστοσελίδες οι οποίες δημιουργούν περιεχόμενο, μπορεί να περιέχουν ιούς που μπορεί να βλάψουν τον υπολογιστή σας ή να χρησιμοποιήσουν το Facebook με τρόπους που δεν γνωρίζετε, ακόμη και να προσπαθήσουν να κλέψουν τα στοιχεία της πιστωτικής σας κάρτας ή του τραπεζικού σας λογαριασμού.

Είναι ζωτικής σημασίας να διαβάζετε τους όρους της συμφωνίας και τους όρους απορρήτου πριν κάνετε κλικ στο «Συμφωνώ». Πολλά από αυτά τα sites έχουν δημιουργηθεί αποκλειστικά για το σκοπό της συλλογής δεδομένων για μεταπώληση. Έτσι ένα απλό παιχνίδι ή ένα κουίζ θα μπορούσε να δίνει πρόσβαση σε μια τεράστια ποσότητα πληροφοριών σχετικά με εσάς, τους φίλους σας, τα πράγματα που αγοράζετε κλπ.

Από mirelen.

© ired electronics | Privacy Policy DMCA.com Protection Status