Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Η Apple αρχίζει να κινείται και στον χώρο του VR!

Η Apple αρχίζει να κινείται και στον χώρο του VR!
ired.gr

Η Financial Times, ανακοίνωσε πρόσφατα ότι η Apple ετοιμάζει μυστικά, μια ομάδα ειδικών για να ξεκινήσει το δικό της πρόγραμμα VR (εικονικής πραγματικότητας). Αυτή η προσπάθεια έχει ξεκινήσει εδώ και μήνες και θα κοντράρει τα αντίστοιχα προγράμματα άλλων εταιρειών.

Το Facebook ετοιμάζει το πολυαναμενόμενο Oculus Rift, η HTC το Vibe, η Samsung το Gear VR και η Microsoft το HoloLens. Όλα αυτά τα προγράμματα VR, θα έρθουν σύντομα και για να τα καταφέρει η Apple θα πρέπει να ξεπεράσει όλο τον ανταγωνισμό.

apple virtual reality 01

Το VR είναι το επόμενο βήμα για την τεχνολογία εικόνας και υπόσχεται να μας προσφέρει κάτι διαφορετικό και ίσως λίγο “μαγικό”.

Οι περισσότερες συσκευές VR έχουν την μορφή γυαλιών, τα οποία τα φοράς και σου δίνουν την αίσθηση ότι δεν είσαι απλά παρατηρητής, αλλά ενεργό μέλος της εικόνας που βλέπεις.

Δείτε ακόμα: Έρχεται το Apple Watch 2

Στην Apple όμως, δεν είμαστε σίγουροι ότι σκέφτονται την δημιουργία γυαλιών VR, καθώς υπάρχουν υποψίες ότι μπορεί να είναι κάτι διαφορετικό..

Όταν ερωτήθηκε ο Tim Cook (Διευθύνων Σύμβουλος της Apple) για μια γνώμη πάνω στην εικονική πραγματικότητα, απάντησε, ότι την θεωρεί καταπληκτική ιδέα και ότι θα έχει πολύ ενδιαφέρουσες εφαρμογές για το ευρύ κοινό.

Από αυτό το σχόλιο ξεκίνησε όλη η θεματολογία και όπως φαίνεται τελικά υπήρχε λόγος. H Apple φαίνεται ότι κυνηγάει να αγοράσει διάφορες καινοτομίες στον χώρο του VR και η τελευταία της απόκτηση είναι μια τεχνολογία, η οποία θα επιτρέπει στο iPhone μας, να “βλέπει” τον κόσμο γύρο του.

Κανείς δεν μπορεί να είναι σίγουρος, για το τι μας ετοιμάζει η Apple στον συγκεκριμένο τομέα, αλλά πιστεύουμε ότι τα αποτελέσματα θα είναι εντυπωσιακά και οι εφαρμογές πάρα πολλές.

apple virtual reality 02Φήμες μιλούν ακόμα και για εφαρμογή στο Apple Car, αν και δεν γνωρίζουμε ακριβώς τις λεπτομέρειες.

Ως συνήθως, η Apple κρατάει ακόμα κλειστά τα χαρτιά της και αρνείται τον άμεσο σχολιασμό.

Οπότε για να δούμε το τι μέλλει γενέσθαι, θα χρειαστεί υπομονή μέχρι να γίνει η παρουσίαση του προϊόντος. Το μόνο σίγουρο πάντως είναι, ότι εφόσον η Apple αποφάσισε να ασχοληθεί με το VR, τα αποτελέσματα θα είναι εντυπωσιακά.

Δείτε ακόμα: Ασύρματη φόρτιση στο iPhone το 2017

από Karadryan

© ired electronics | Privacy Policy DMCA.com Protection Status