Ένας γρήγορος τρόπος να απελευθερώσετε τη μνήμη του iPhone σας

Ένας γρήγορος τρόπος να απελευθερώσετε τη μνήμη του iPhone σας
ired.gr

Αν η iOS συσκευή σας αρχίσει να επιβραδύνει, υπάρχει ένας εύκολος και γρήγορος τρόπος να απελευθερώσετε τη μνήμη της.

Άρχισε ξαφνικά το iPhone σας να καθυστερεί ή να συμπεριφέρεται περίεργα; Πολλές φορές, αν αρχίσει να επιβραδύνει, η αιτία μπορεί να είναι το αδύναμο σήμα σύνδεσης στο δίκτυο. Και λέγοντας δίκτυο, εννοούμε και το τηλεφωνικό και το Wi-Fi. Αν πάλι δεν είναι αυτό, τότε ένα άλλο κόλπο είναι να το απενεργοποιήσετε για λίγο, να περιμένετε ένα περίπου λεπτό «να ηρεμήσουν τα πνεύματα» και μετά να το ενεργοποιήσετε πάλι. Αυτό το κόλπο συνήθως βοηθάει να γίνει επαναφορά στην φυσιολογική λειτουργία. Αλλά υπάρχει κι ένα άλλο κόλπο που είναι ακόμη πιο γρήγορο και εύκολο και θα βοηθήσει στο να απελευθερωθεί η μνήμη του iPhone σας που έχει γεμίσει και να επανέλθει η φυσιολογική ισορροπία στα πράγματα.

Δείτε ακόμη: Τι είναι η ένδειξη "άλλο" στην μνήμη του iPhone και πώς μειώνεται

Εφόσον λοιπόν η σύνδεσή σας με τα δίκτυα (τηλεφωνικό και ασύρματο-Wi-Fi) είναι καλή και το σήμα ισχυρό, αλλά το iPhone σας φαίνεται ανίκανο να ανταποκριθεί στις εντολές σας και καθυστερεί αδικαιολόγητα, υπάρχει μια γρήγορη διαδικασία που θα αδειάσει με μιας τη μνήμη του. Εννοείται ότι η ίδια διαδικασία ισχύει και στις άλλες iOS συσκευές, όπως iPad και iPod Touch και αποδεικνύεται ότι, αν και δεν κάνει δραματικές αλλαγές, ωστόσο, απελευθερώνει τη μνήμη αρκετά, ώστε να επανέλθει η κανονική λειτουργία της συσκευής.

Ο τρόπος να το κάνετε, είναι ο εξής:

  • Ξεκλειδώστε τη συσκευή σας.
  • Πατήστε το πλήκτρο Power/Sleep μέχρι να εμφανιστεί το slider απενεργοποίησης.

flush iphone ram 02

  • Αντί να σύρετε για απενεργοποίηση ή να πατήσετε το «Cancel» πατήστε και κρατήστε το πλήκτρο Home για μερικά δευτερόλεπτα μέχρι να επιστρέψετε στην οθόνη αφετηρίας.

Αυτό ήταν! Η μνήμη καθάρισε αρκετά ώστε να επιστρέψει η συσκευή σας σε φυσιολογική λειτουργία. Τι όμως γίνεται ακριβώς;

Αυτή η μανούβρα ακυρώνει όλες τις λειτουργίες υποβάθρου από άλλες εφαρμογές. Αν και το iOS γενικά μειώνει τις λειτουργίες υποβάθρου στο ελάχιστο (όταν δηλαδή μια εφαρμογή δεν είναι στο προσκήνιο), ωστόσο υπάρχουν εφαρμογές που συνεχίζουν έστω και αχνά να λειτουργούν και να καταλαμβάνουν πολύτιμη μνήμη για τα δεδομένα τους και προκειμένου να συνεχίσετε από εκεί που είχατε μείνει αν τις επαναφέρετε στο προσκήνιο.

Αφότου κάνετε την παραπάνω διαδικασία, θα παρατηρήσετε τα εξής: Όταν διπλοπατήσετε το πλήκτρο Home, οι ανοιχτές εφαρμογές που είχατε εξακολουθούν να εμφανίζονται σε μικρότερες εικόνες προκειμένου να επιλέξετε ποια θέλετε (το γνωστό app switcher carousel). Όμως, αν επιλέξετε κάποια από αυτές, θα δείτε ότι δεν θα συνεχίσετε από εκεί που είχατε μείνει, αλλά αντίθετα, η εφαρμογή θα κάνει επανεκκίνηση σαν να την ανοίγετε για πρώτη φορά.

Αυτό σημαίνει ότι, τα δεδομένα που καταλάμβαναν μνήμη ώστε η εφαρμογή να συνεχίσει από εκεί που είχε μείνει, έχουν αφαιρεθεί και η εφαρμογή επανεκκινεί γι’ αυτό το λόγο εκ νέου.

Αν εγκαταστήσετε κάποια εφαρμογή system monitoring, για να δείτε πόση μνήμη απελευθερώνεται, θα δείτε ότι κατά μέσο όρο, 75ΜΒ περίπου, απελευθερώνονται μετά από την εφαρμογή της διαδικασίας που περιγράψαμε. Αυτό το τεστ όμως έγινε ενώ η συσκευή που δοκιμάσαμε λειτουργούσε ήδη ομαλά, οπότε δεν υπήρχαν πολλά δεδομένα στη μνήμη για να αφαιρεθούν. Σε περίπτωση όμως πραγματικού φόρτου όπου η iOS συσκευή σας μπορεί να εμφανίζει πράγματι «κολλήματα» - ειδικά σε παλιότερες συσκευές - το ποσόν της μνήμης που απελευθερώνεται είναι αρκετά μεγαλύτερο.

Από εκεί κι έπειτα, υπάρχουν εφαρμογές, όπως το πολύ καλό «Battery Doctor» (μόνο για iPhone δυστυχώς) που κάνουν εκκαθάριση και σε junk files, αλλά και στη μνήμη.

Δείτε ακόμη: Battery Doctor - Καθαρίζει την μνήμη cache?

από Elichord