Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Τα συναισθήματα όλου του κόσμου μπορούν να εκφραστούν μόλις με 5 αντιδράσεις

Τα συναισθήματα όλου του κόσμου μπορούν να εκφραστούν μόλις με 5 αντιδράσεις
ired.gr

Τουλάχιστον σε αυτό το συμπέρασμα κατέληξαν οι ειδικοί του Facebook.

Εδώ και καιρό ακούμε φήμες για την αλλαγή του Like button στο Facebook. Για πρώτη φορά μία τόσο μικρή αλλαγή έχει προκαλέσει τόσο μεγάλο ενδιαφέρον.

Το Like στο Facebook είναι το πιο δημοφιλές “σύμβολο” επικρότησης στο διαδίκτυο. Εάν κάνουμε upload μία φωτογραφία μας από τις χειμερινές μας διακοπές στο Facebook, θα χαρούμε να δούμε πολλά “Likes”. Αυτό σημαίνει ότι εάν σε κάποιον άρεσε η φωτογραφία μας το έδειξε με ένα κλικ στο Like Button.

Τι γίνεται όμως όταν μία δημοσίευση δεν είναι θετική; Για παράδειγμα εάν κάποιος χάσει ένα κατοικίδιο και δημοσιεύσει μία ανακοίνωση στο Facebook, τι σημαίνουν τα Likes; Εάν χάσετε τον σκύλο σας και κάνουν like όλοι οι γείτονες στην πολυκατοικία σας, πως θα εκλάβετε τα Likes;

facebook like 01

Για να μην υπάρξουν ποτέ ξανά μπερδέματα το Facebook επιστρατεύει νέα εικονίδια αντίδρασης. Δυστυχώς κόπηκε το εικονίδιο “Yay” το οποίο θα ταίριαζε ως σαρκαστική αντίδραση σε πολλά θέματα.

Οι ειδικοί του Facebook όμως πιστεύουν πως το σύμβολο “Yay” δεν ήταν κατανοητό σε όλον τον κόσμο. Τουλάχιστον μας έμειναν άλλα 5 εικονίδια για να εκφράσουμε το Like μας με διαφορετικότητα: Love, Haha, Wow, Sad και Angry.

Έχει ήδη επιβεβαιωθεί επίσημα πως τα νέα κουμπιά αντίδρασης θα γίνουν διαθέσιμα παγκοσμίως. Έχουν ήδη κυκλοφορήσει δοκιμαστικά σε 6 χώρες.

Η ομάδα που ανέλυσε τα στοιχεία των αντιδράσεων παγκοσμίως συμβουλεύτηκε μερικούς κοινωνιολόγους για να βελτιστοποιήσει την λίστα των φιναλίστ που θα πλαισιώσουν το Like Button. Για να χρησιμοποιήσετε τα νέα “Like” θα πρέπει να κρατήσετε πατημένο το Like Button μέχρι να εμφανιστεί η λίστα με τις υπόλοιπες αντιδράσεις.

facebook like 02

Όσοι πιστεύουν ότι οι νέες αυτές αντιδράσεις θα δώσουν λύση στο πρόβλημα που αναφέραμε παραπάνω με τις πολλαπλές ερμηνείες που μπορούμε να δώσουμε σε ένα Like, κάνουν λάθος. Τα πράγματα θα γίνουν ακόμη πιο δύσκολα καθώς αυξάνεται ο αριθμός των αντιδράσεων, καθώς καλούμαστε να επιλέξουμε την κατάλληλη αντίδραση για την κάθε περίπτωση.

από jericho

© ired electronics | Privacy Policy DMCA.com Protection Status