Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Η Samsung θα φέρει όλες τις Android εφαρμογές της στο iOS!

Η Samsung θα φέρει όλες τις Android εφαρμογές της στο iOS!
ired.gr

Μετά τη Microsoft, και η Samsung ερωτεύεται το iOS.

Φαίνεται πως το iOS έχει τις «τραβηχτικές» του τελευταία, δεν εξηγείται αλλιώς. Είχαμε τη Microsoft από τη μια μεριά που άρχισε να εμφανίζει εφαρμογές της (από παλιά είναι αλήθεια) για την πλατφόρμα τους iOS αγνοώντας τη δική της πλατφόρμα (Windows phone ), και τώρα εμφανίστηκε και η Samsung που λέει πως θα κάνει το ίδιο.

Σύμφωνα λοιπόν με «εμπιστευτικές πληροφορίες εκ των έσω», η Samsung αποφάσισε να παρουσιάσει όλες τις εφαρμογές της με τις οποίες είναι εξοικειωμένοι οι χρήστες των Galaxy - όπως τις S Health και Gear Fit Manager μεταξύ άλλων μαζί με όλες τις βοηθητικές εφαρμογές του Galaxy View - στο iOS!

Αυτό που ήδη είναι επίσημα επιβεβαιωμένο, είναι ότι η Samsung θα παρουσιάσει την iOS έκδοση της εφαρμογής της Gear Manager, η οποία θα επιτρέπει τη σύνδεση με iPhone των smartwatch της, Gear S2 (αχα!). Τώρα, η ιστοσελίδα του SamMobile (www.sammobile.com) αναφέρει ότι πολλές ακόμη εφαρμογές της ετοιμάζονται για το iOS.

samsung brings apps to ios 01

Δείτε ακόμη: Παρουσίαση: Samsung Gear S smartwatch και smartphone

Μια ακόμη είναι η εφαρμογή Gear Fit Manager που θα επιτρέπει τη σύνδεση ενός iPhone με το Gear Fit, τις συσκευές ελέγχου καλής φυσικής κατάστασης της εταιρίας. Και για να ενοποιήσει και να καλύψει καλύτερα τις δύο αυτές εφαρμογές της, αναμένεται ότι θα παρουσιάσει και την εφαρμογή της S Health για το iPhone, κάτι που θα προσφέρει στους χρήστες του μια εναλλακτική σε αυτήν της Apple (Health).

Επίσης, αναμένεται να κάνει και τη μεταφορά των εφαρμογών που συμπεριλαμβάνονται στο πακέτο του Galaxy View - τις Remote Control και Family Square - που επιτρέπουν την απομακρυσμένη πρόσβαση και έλεγχων των υπερμεγέθων ταμπλετών της εταιρίας. Με αυτό τον τρόπο, προσφέρει μια σύνδεση και των ταμπλετών της με το iOS και ειδικότερα το iPhone!

samsung brings apps to ios 02

Υπάρχουν σχέδια να παρουσιαστεί και η εφαρμογή Level για τις συσκευές ήχου της Samsung επίσης, κάτι που θα επιτρέψει σε χρήστες iPhone να ελέγχουν και αυτές τις συσκευές και να χρησιμοποιούν τα διάφορα εφέ τους με τον επίσημο, εταιρικό τρόπο χρήσης τους.

προσθέτει το SamMobile.

Δείτε ακόμη: Η ψηφιακή βοηθός της Microsoft, Cortana, στο iOS-Android

«Η Samsung επίσης εργάζεται πάνω σε μια νεότερη έκδοση της εφαρμογής της Smart Camera για το iOS, κάτι που θα φέρει ένα εντελώς ανασχεδιασμένο τρόπο χρήσης και περιβάλλον και που θεωρούμε πως είναι απαραίτητο.»

Δεν είναι ακόμη ξεκάθαρο το πότε να περιμένουμε αυτές οι εφαρμογές να παρουσιαστούν στο iOS, αλλά είναι απίθανο ότι θα τις δούμε όλες μαζί την ίδια ώρα. Η πιθανότερη προτεραιότητα θα δοθεί στο Gear Fit Manager, που θα επιτρέψει στην εταιρία να πουλήσει συσκευές Gear Fit και σε χρήστες iPhone με την εφαρμογή S Health μάλλον να ακολουθεί από κοντά.

samsung brings apps to ios 03

Το τελικό συμπέρασμα είναι ότι, αν όλο και περισσότεροι κατασκευαστές συσκευών και εφαρμογών από άλλες πλατφόρμες έρχονται στο iOS και κάνουν διαθέσιμες εκεί τις εφαρμογές τους ώστε να δίνουν τη δυνατότητα σύνδεσης των συσκευών τους και στους χρήστες της πλατφόρμας της Apple, τότε κάποιος που έχει iPhone, μπορεί να έχει πρόσβαση στα πάντα πια. Μην ξεχνάμε ότι πέρα από τη Microsoft που έχουμε αναφέρει ξανά, και η Google έχει όλες της τις εφαρμογές στο iOS (και κάποιες δουλεύουν και καλύτερα από ό,τι στο Android). Άλλωστε, μόλις πρόσφατα η Google πλήρωσε την Apple 1 δισεκατομμύριο δολάρια προκειμένου να παραμείνει το Google σαν εξ’ ορισμού μηχανή αναζήτησης στο iOS.

Αν όλο και περισσότεροι κατασκευαστές έρχονται στο iOS, αυτό δίνει στις συσκευές της Apple εκτός από μεγαλύτερη ποικιλία εφαρμογών, επιλογών και συνδεόμενων συσκευών στους χρήστες της και μια πολύ μεγάλη αγοραστική αξία. Κάτι τέτοιο μπορεί κάλλιστα να εκτοξεύσει τις πωλήσεις των συσκευών iOS έναντι των ανταγωνιστικών και να αποβεί μια κίνηση ρουά-ματ για την Apple. Οψόμεθα.

από Elichord

© ired electronics | Privacy Policy DMCA.com Protection Status