Αυτό θα είναι το νέο πληκτρολόγιο της Microsoft για το iOS

Αυτό θα είναι το νέο πληκτρολόγιο της Microsoft για το iOS
ired.gr

Σε σχήμα βεντάλιας, με mode για αριστερόχειρες και φιλικό για τον χρήστη iPhone 6 Plus & 6s Plus, έρχεται το Word Flow της Microsoft.

Αν έχετε iPhone 6 Plus ή 6s Plus, γνωρίζετε πόσο δύσκολο είναι να τεντώνετε τον αντίχειρά σας σε όλη την τεράστια οθόνη της συσκευής για να φτάσετε τα γράμματα στην αριστερή πλευρά του πληκτρολογίου, ενώ θέλετε να πληκτρολογήσετε με το ένα χέρι. Αλλά και για όλους τους υπόλοιπους, που έχουν μικρότερες συσκευές, η ιδέα της αποστολής ενός μηνύματος ή email, χωρίς τη χρήση και των δυο χεριών, είναι σενάριο επιστημονικής φαντασίας.

Ευτυχώς, η Microsoft σας/μας σκέφτηκε.

Μια φωτογραφία από το νέο πληκτρολόγιο της Microsoft για το iOS διέρρευσε στο διαδίκτυο από το The Verge, πριν από λίγες ημέρες. Το όνομά του; Word Flow.

microsoft keyboard ios 01

Και ενώ και το mobile keyboard των Windows 10 διαθέτει λειτουργία για πληκτρολόγηση με το ένα χέρι, η έκδοση για iOS είναι διαφορετική. Σας επιτρέπει να πληκτρολογήσετε ένα ένα τα γράμματα ή να τα σύρετε με το ένα χέρι.

Διαβάστε επίσης: «Slash, ένα έξυπνο πληκτρολόγιο για sharing»

Η διάταξη των πλήκτρων, μάλιστα, είναι εντελώς διαφορετική. Υπάρχει μια καμπύλη γύρω από την κάτω αριστερή γωνία της οθόνης, έτσι ώστε ο αντίχειρας να μπορεί να φτάσει εύκολα όλα τα γράμματα. Το πληκτρολόγιο προσφέρει επίσης προτεινόμενες λέξεις, emoji και σας επιτρέπει να σύρετε δια της αφής ανάμεσα στα γράμματα και να πληκτρολογήσετε λέξεις. Οι αριστερόχειρες θα μπορούν να αναστρέψουν το πληκτρολόγιο από την άλλη πλευρά για μεγαλύτερη διευκόλυνση.

Η Microsoft θα διαθέσει το πληκτρολόγιο στις iOS συσκευές τους επόμενους μήνες και αναμένεται και μια version για Android προς το τέλος της χρονιάς. Η Microsoft δεν είναι η πρώτη που εισήγαγε ένα πληκτρολόγιο σε σχήμα βεντάλιας. Το Thumbly έχει φτιαχτεί με την ίδια λογική αλλά θα πρέπει να το αγοράσετε για 1.99 ευρώ.

microsoft keyboard ios 02

Από το 2014, όταν η Apple άφησε ανοικτή τη δυνατότητα να αντικατασταθεί το προεπιλεγμένο πληκτρολόγιο, οι επιλογές είναι πολλές.

Διαβάστε επίσης: «Αποκτήστε το Swype, Review για iPhone και iPad»

Το Word Flow είναι άλλο ένα βήμα στο σχέδιο της Microsoft να φέρει κάποιες από τις βασικές της εφαρμογές και τεχνολογίες σε πλατφόρμες εκτός των Windows. Προηγουμένως, είχε δημιουργήσει την Cortana για iOS και Android και κυκλοφόρησε το Office Mobile για τα λειτουργικά συστήματα της Apple και της Google.

Από mirelen.