Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Πήρε μαζί του το password στον «άλλο κόσμο»

Πήρε μαζί του το password στον «άλλο κόσμο»
ired.gr

Μπορεί να λαμβάνει τη διαθήκη του και να κληρονόμησε όλα τα νόμιμα, αλλά μια χήρα στον Καναδά δεν μπορεί να έχει πρόσβαση στο iPad του άντρα της και η Apple δεν τη διευκολύνει καθόλου.

Μετά τον θάνατο του συζύγου της, η χήρα Peggy Bush δεν είχε τη δυνατότητα να παίξει ένα παιχνίδι με κάρτες στο iPad που ανήκε στον αποθανόντα γιατί ήταν προστατευμένο από τον κωδικό πρόσβασης του Apple ID.

Ο σύζυγός της δεν της είχε πει ποτέ το password και εκείνη δεν είχε σκεφτεί να τον ρωτήσει. Σε αντίθεση με όλα τα πράγματα που κληρονόμησε από τον άντρα της (αυτοκίνητα, σπίτι κλπ), η ψηφιακή του περιουσία τον ακολούθησε στον άλλο κόσμο.

widow apple id 01

Αλλά το να αποκτήσει πρόσβαση στον κωδικό του Apple ID αποδείχθηκε πιο δύσκολο από ό,τι περίμενε. Όταν έκανε αίτημα στην Apple για ανάκτηση του κωδικού πρόσβασης και την επαναφορά του λογαριασμού, η εταιρεία ζήτησε αρχικά το πιστοποιητικό θανάτου του συζύγου. Όταν τους έστειλε το έγγραφο και ξανατηλεφώνησε, η Apple έκανε ότι δεν έχει ακούσει ποτέ ξανά για την υπόθεση. Χρειάστηκε να περάσουν δύο μήνες συνεχούς επικοινωνίας για να αποδεχθεί η Apple ένα συμβολαιογραφικό πιστοποιητικό θανάτου μαζί με τη διαθήκη του αποθανόντος αλλά και τους σειριακούς αριθμούς του iPad και του Mac του.

Διαβάστε επίσης: «Πώς να διαγράψετε την Apple ID κάποιου άλλου από το iPhone»

Αλλά ακόμη και τότε, η Apple δεν θα έδινε το συνθηματικό. Χρειαζόταν και δικαστική εντολή! Φυσικά κάτι τέτοιο θα κόστιζε χιλιάδες δολάρια, έτσι η χήρα αποφάσισε να πάει το θέμα μέχρι την κορυφή. Έγραψε επιστολή στον Tim Cook αναφέροντάς του ότι όλο αυτό είναι γελοίο. Λίγο αργότερα, έλαβε ένα τηλεφώνημα που ανέφερε ότι αυτή ήταν η πολιτική της εταιρείας και δεν θα μπορούσε να αλλάξει. Φυσικά και θα μπορούσε να ανοίξει ένα νέο Apple ID αλλά έτσι θα έχανε όλες τις αγορασμένες εφαρμογές. Η χήρα δημοσιοποίησε το θέμα σε μια εκπομπή του CBS, η οποία επικοινώνησε με την Apple. Τότε και μόνο ήταν που η Apple ζήτησε συγνώμη για την «παρεξήγηση» και έχει ξεκινήσει να συνεργάζεται με την χήρα ώστε να επιλυθεί το θέμα χωρίς δικαστική εντολή.

widow apple id 02

Η είδηση έφερε στην επιφάνεια ένα μεγάλο θέμα προς συζήτηση: κατά πόσο οι ψηφιακές περιουσίες θα πρέπει να αντιμετωπίζονται το ίδιο με τα υλικά αγαθά, τα οποία κληρονομούνται μετά θάνατον στους συγγενείς; Οι νομοθέτες και οι δικαστικές αρχές δεν έχουν καμία συγκεκριμένη απάντηση προς το παρόν. Μέχρι να βρεθεί μια λύση, ίσως η εικονική διαδρομή ενός ατόμου θα συνεχίζει να ταξιδεύει στον κυβερνοχώρο ακόμη και μετά το θάνατό του.

Διαβάστε επίσης: «Πώς γίνεται να ανάκτηση κωδικών πρόσβασης και Apple ID;»

Από mirelen.

© ired electronics | Privacy Policy DMCA.com Protection Status