Sleepion: η συσκευή που θα σας απαλλάξει από τις αϋπνίες

Sleepion: η συσκευή που θα σας απαλλάξει από τις αϋπνίες
ired.gr

Ένας αισθητήρας τρία-σε-ένα που βοηθάει αυτούς που υποφέρουν από αϋπνίες να κοιμούνται ευχάριστα.

Μήπως υποφέρετε από αϋπνίες; Και μήπως τα έχετε δοκιμάσει όλα; Ωτοασπίδες για το θόρυβο, ειδικά ανατομικά μαξιλάρια, πανάκριβα στρώματα, μάσκες για τα μάτια αλλά ... τζίφος; Είστε δυστυχώς ένα μέλος της όλο και αυξανόμενης ομάδας ανθρώπων που υποφέρουν από αϋπνίες χωρίς να βρίσκετε λύση στο πρόβλημά σας;

Καλωσορίστε το Sleepion, μια συσκευή τρία-σε-ένα που έχει στόχο να σας βοηθήσει να αποκοιμηθείτε με το να χαλαρώσει και να ευχαριστήσει τις κουρασμένες αισθήσεις σας. Η συσκευή - που μοιάζει με μισοφέγγαρο - αναπαράγει απαλούς, ευχάριστους, χαλαρωτικούς ήχους, εκπέμπει συγκεκριμένα απαλά, χρωματιστά σχήματα φωτός και διαχέει στην ατμόσφαιρα του δωματίου σας αρώματα της φύσης που επιτυγχάνουν να σας χαλαρώσουν ώστε να μπορέσετε να αποκοιμηθείτε.

Δείτε ακόμη: Τα Smartphone προκαλούν αϋπνία

Η ομάδα Cheero, που βρίσκεται πίσω από το σχεδιασμό του Sleepion, γνωρίζουν ότι τα άτομα με διαταραχές ύπνου, έχουν ήδη χαλάσει αρκετά χρήματα - συνήθως - σε αξεσουάρ υποβοήθησης του ύπνου που καλύπτουν των τομέα της αφής (στρώματα, μαξιλάρια κλπ). Ως εκ τούτου, αποφάσισαν να καλύψουν με τη συσκευή τους τρεις άλλες αισθήσεις: την ακοή, την όραση και την όσφρηση. Το Sleepion έχει 16 έτοιμα προκαθορισμένα σχέδια ήχων που εκτείνονται από το λευκό θόρυβο, μέχρι τους ήχους της φύσης όπως τα κύματα της θάλασσας, ο άνεμος, και το τρεχούμενο νερό σε ρυάκια. Η Cheero πιστεύει ότι ο ιδεώδης κύκλος ύπνου διαρκεί 45 λεπτά, οπότε, κάθε κύκλος λειτουργίας του Sleepion είναι προγραμματισμένος να σταματάει μετά τα 45 λεπτά.

Sleepion kickstarter 01

Ο κύκλος φωτισμού του Sleepion είναι όμοιος, σύμφωνα με τα λόγια της εταιρίας, «με το τρεμόπαιγμα ενός κεριού και τόσο ισχυρός όσο το σεληνόφως», προκειμένου να χαλαρώσει την όραση του ατόμου. Το τελευταίο στοιχείο της όλης διαδικασίας, το αρωματικό, αποτελείται από έναν κεραμικό εκπομπό αρωμάτων - που στηρίζεται στην αρωματοθεραπεία - και διαχέει στην ατμόσφαιρα αρώματα όπως το γεράνι, ο κέδρος, και η λεβάντα, σε ανάλογες προσμίξεις όπως στη φύση. Χιλιάδες μικροσκοπικές οπές στη συσκευή επιτρέπουν να διαχέονται τα αρώματα μέσα στο δωμάτιο.

Δείτε ακόμη: Flux: σώστε τα μάτια σας στο Mac

Αν ο πρώτος 45-λεπτος κύκλος δεν είναι αρκετός για να σας «ξεράνει» στον ύπνο, ή αν είστε από τα άτομα που χρειάζονται περισσότερο χρόνο για να κοιμηθούν, μπορείτε να προγραμματίσετε το Sleepion να αναπαράγει συνεχόμενα κύκλους χαλάρωσης. Η αφαιρούμενη μπαταρία που στηρίζεται με μαγνήτη στη συσκευή, μπορεί να διαρκέσει 35 ολόκληρες ώρες πλήρους λειτουργίας με μια της φόρτιση - και είναι μάλλον απίθανο ότι θα σας πάρει τόσο πολύ για να κοιμηθείτε.

Sleepion kickstarter 02

Η καμπάνια του Sleepion στο Kickstarter έχει σκοπό να συγκεντρώσει 15.000$ και έχουν ήδη συγκεντρωθεί πάνω από 18.000$. Μια συμμετοχή σας των 190$ θα σας εξασφαλίσει τη δική σας συσκευή Sleepion κι ένα σετ αρωμάτων μαζί με τον ειδικά σχεδιασμένο φορτιστή της συσκευής. Αν όλα πάνε καλά (κι έτσι φαίνεται αφού το ποσόν υπερκαλύφθηκε) το Sleepion θα παρουσιαστεί στην αγορά κατά το Μάρτιο του 2016.

Δείτε ακόμη: iPhone: Μουσική πριν τον ύπνο με χρονοδιακόπτη

από Elichord