Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Καταγράψτε τα βήματά σας μόνο με ένα smartphone

Καταγράψτε τα βήματά σας μόνο με ένα smartphone
ired.gr

Δεν χρειάζεστε smartwatch, fitness band ή βηματόμετρο για να μετράτε πόσα βήματα κάνετε καθημερινά. Το τηλέφωνό σας μπορεί να καταγράψει πόσο έχετε περπατήσει, αρκεί να το μεταφέρετε συνεχώς μαζί σας στην τσέπη σας.

Σίγουρα τα fitness bands έχουν πολλά χρήσιμα χαρακτηριστικά, αλλά αν θέλετε μόνο τα βασικά, το smartphone σας επιτρέπει να παρακολουθείτε τα βήματά σας χωρίς να χρειάζεστε άλλη συσκευή. Η δυνατότητα αυτή βρίσκεται στην εφαρμογή Υγεία στα iPhones και στο Google Fit στα Android.

Τα σύγχρονα smartphones διαθέτουν αισθητήρες κίνησης που συνεργάζονται με τις εφαρμογές και παρουσιάζουν τα αποτελέσματα στον χρήστη. Αν λοιπόν έχετε iPhone 5s ή νεότερη συσκευή, θα μπορείτε να παρακολουθείτε πόσο κινείστε, πόσα βήματα κάνετε, πόσο μακριά έχετε περπατήσει ή τρέξει και πόσα σκαλοπάτια έχετε ανέβει.

Διαβάστε επίσης: «Bitwalking, όταν το περπάτημα κάνει καλό και στην τσέπη!»

Στα Android, τα πράγματα είναι λίγο πιο περίπλοκα. Το Google Fit θα προσπαθήσει να λειτουργήσει ακόμη και σε παλαιότερα μοντέλα Android αλλά μεγαλύτερη ακρίβεια στις μετρήσεις, και με την ελάχιστη κατανάλωση μπαταρίας, θα έχουν τα νεότερα τηλέφωνα που διαθέτουν αυτούς τους αισθητήρες κίνησης χαμηλής ισχύος. Αν έχετε παλιότερο μοντέλο, το app θα χρησιμοποιήσει τα δεδομένα από άλλους αισθητήρες για να μαντέψει πόσα βήματα έχετε κάνει και οι μετρήσεις δεν θα είναι αρκετά ακριβείς.

Apple Health σε iPhones

step tracking iphone

Για να αποκτήσετε πρόσβαση στις πληροφορίες, απλά ανοίξτε την εφαρμογή Υγεία. Από προεπιλογή, το ταμπλό θα εμφανίσει τα βήματα, την απόσταση που έχετε διανύσει σε βάδισμα και τρέξιμο, τους ορόφους που έχετε ανέβει. Μπορείτε να δείτε τα αποτελέσματα με μέσους όρους, ανά ημέρα, εβδομάδα, μήνα ή χρόνο. Έτσι, θα δείτε πόσο δραστήριοι ήσασταν και πως αυτό άλλαξε με την πάροδο του χρόνου, με τις πιο ενεργές και τις λιγότερο δραστήριες ημέρες σας.

Google Fit σε Android

step tracking android

Το Google Fit περιλαμβάνεται σε μερικές νέες συσκευές Android και θεωρείται το αντίπαλο δέος του app Υγεία. Αν δεν το έχετε, μπορείτε να το εγκαταστήσετε από το Google Play αλλά όπως είπαμε, αυτό θα λειτουργήσει καλύτερα για τα νεότερα τηλέφωνα.

Θα πρέπει να ρυθμίσετε το Google Fit, δίνοντας πρόσβαση στους αισθητήρες να παρακολουθούν τα βήματά σας. Στη συνέχεια, η εφαρμογή θα σας παρουσιάζει πόσα βήματα έχετε κάνει και άλλες λεπτομέρειες όπως μια εκτίμηση για το πόσες θερμίδες έχετε κάψει. Αυτές οι πληροφορίες είναι συνδεδεμένες με τον Google λογαριασμό σας, έτσι ώστε να μπορείτε να έχετε πρόσβαση στο Google Fit και από το διαδίκτυο.

Οι εφαρμογές Υγεία και Google Fit είναι οι ίδιες εφαρμογές που θα είχατε σε ένα Apple Watch ή Android wear watch ή οποιαδήποτε fitness tracking συσκευή. Οι συσκευές αυτές όμως μετρούν και προβάλλουν περισσότερα στοιχεία για την υγεία ενώ τα smartphones μόνο τα βασικά.

Διαβάστε επίσης: «Fitness band, χρησιμοποιήστε τα σωστά»

Απλά θυμηθείτε να έχετε πάνω σας το τηλέφωνο. Η λύση ενός arm band είναι η καλύτερη αφού δεν θα χρειαστεί να αφήσετε κάπου τη συσκευή ενώ περπατάτε.

Από mirelen.

© ired electronics | Privacy Policy DMCA.com Protection Status