Πώς θα δουλέψουν τα ακουστικά σας στο iPhone 7 αν δεν έχει υποδοχή ακουστικών

Πώς θα δουλέψουν τα ακουστικά σας στο iPhone 7 αν δεν έχει υποδοχή ακουστικών
ired.gr

Αν έχετε καλά ακουστικά που δεν θέλετε να χάσετε επειδή το iPhone 7 δεν θα έχει audio jack, να τι μπορείτε να κάνετε.

Κατ’ αρχήν να σημειώσουμε πως είναι εντελώς παράλογο ο κόσμος να ξεσηκώνεται για κάτι που μπορεί να είναι απλώς φήμη. Αν τυχόν δεν το έχετε μάθει, είναι πολλές οι φημολογούμενες αναφορές που λένε ότι το νέο iPhone 7 της Apple, δεν θα έχει θύρα ακουστικών - το γνωστό μας audio jack. Και από την άλλη, ένα μεγάλο σχετικά πλήθος οπαδών της Apple και του iPhone, ξεκίνησαν διαμαρτυρίες (μέχρι συλλογή υπογραφών), προκειμένου η Apple να αποσύρει την απόφασή της αυτή. Αυτό κι αν είναι ...

Δείτε ακόμη: iPhone 7 rumor: Ξεχάστε τα ακουστικά jack 3,5 mm

Η αλήθεια είναι ότι, η απόρριψη της θύρας ακουστικών στο iPhone από τη μεριά της Apple, θα επιτρέψει τη λεπτότερη σχεδίασή του (μια κόντρα που έχει εμφανιστεί μεταξύ των εταιριών smartphone για το λεπτότερο τηλέφωνο), αλλά επιπλέον θα επιτρέψει και την επέκταση της οθόνης και ίσως και την αύξηση του μεγέθους της μπαταρίας (ελπίζουμε).

Και αν σκεφτούμε ότι η διάρκεια ζωής της μπαταρίας είναι το νούμερο 1 ζητούμενο, αλλά από την άλλη, ο κόσμος εξακολουθεί να αγοράζει iPhone με τη σέσουλα (παρόλη τη μικρή σχετικά μπαταρία του), νομίζετε ότι η έλλειψη audio jack θα τους αποτρέψει;

Και το σημαντικό είναι ότι, ακόμη κι αν είναι αλήθεια ότι η Apple θα καταργήσει το audio jack στο νέο iPhone, αυτό δεν σημαίνει ότι κάποιος θα πρέπει να καταργήσει τα αγαπημένα του ακουστικά γι’ αυτό το λόγο. Υπάρχουν λύσεις και θα τις αναπτύξουμε παρακάτω.

Οι επιλογές μας είναι δύο βασικά, η μία υπάρχει ήδη και η άλλη σίγουρα θα εμφανιστεί στην αγορά σύντομα.

Δείτε ακόμη: Οδηγίες για την χρήση των ακουστικών iPhone

Το δεδομένο είναι ότι το νέο iPhone θα έχει τα δικά του ακουστικά που λογικά θα συνδέονται ενσύρματα στη θύρα lightning της συσκευής. Πολλοί δεν συμπαθούν τα ακουστικά της Apple για διάφορους λόγους και εδώ φυσικά δε θα διαφωνήσουμε. Τα γούστα είναι γούστα. Όμως ...

no jack iphone 02

Η πρώτη μας επιλογή έρχεται ακριβώς από αυτόν τον τρόπο σύνδεσης. Ένας μετατροπέας audio jack σε lightning για σύνδεση κανονικών ακουστικών στη θύρα lightning του iPhone θα είναι μια άμεση και απλή λύση. Ούτε γάτα ούτε ζημιά. Τι είπατε; Δεν υπάρχει; Πάμε ένα στοίχημα ότι μόλις εμφανιστεί η συσκευή (και σίγουρα κι ο αντίστοιχος αντάπτορας από την Apple) οι αγαπητοί μας Κινέζοι θα φτιάξουν αντίγραφά του σε χρόνο «dt»; Και αν η Apple θα πουλάει το δικό της σε 10x $, η αντίστοιχη «σχιστομάτα» μαϊμού θα κοστίζει όσο ένα "premium" πακέτο τσίχλες (x ή και λιγότερο).

Λύση δύο. Αυτή ήδη υπάρχει και πολλοί τη χρησιμοποιούμε ήδη και όχι μόνο σε iPhone. Λέγεται Bluetooth. «Ναι αλλά εγώ έχω ενσύρματα ακουστικά», θα πει κάποιος. Πολύ σωστά. Θα πάρεις ένα από αυτούς τους Bluetooth αντάπτορες που δέχονται οποιαδήποτε στέρεο ακουστικά και τα συνδέουν με οποιαδήποτε συσκευή Bluetooth - όπως το iPhone. Συνδέεις έτσι τα ακουστικά σου με το iPhone μέσω του Bluetooth που είπαμε. Μια τέτοια συσκευή κοστίζει το πολύ 50€ αν είναι επώνυμη (η Sony έχει μια πολύ ωραία π.χ.). Αν δε θες επώνυμη, μπορεί να τη βρεις ακόμη φθηνότερα. Αν όμως θέλετε ποιότητα ήχου ειδικά για μουσική, ψάξτε λίγο την αγορά και μην αγοράσετε τη φθηνότερη που θα βρείτε.

no jack iphone 03

Όπως βλέπετε υπάρχουν (και πάντα θα υπάρχουν) λύσεις. Ξέρω, θα μας βάλουν πάλι να βάλουμε το χέρι στην τσέπη, αλλά ελάτε τώρα. Αν έχετε τα χρήματα για ένα ολοκαίνουριο iPhone, μη μου πείτε ότι σας ξινίζουν 20-30€ παραπάνω για ένα προσαρμογέα ακουστικών.

Δείτε ακόμη: Πώς να περιορίσετε την ένταση των ακουστικών στις iOS συσκευές

από Elichord