Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Τεστ επιδόσεων: το iPhone 6s σαρώνει

Τεστ επιδόσεων: το iPhone 6s σαρώνει
ired.gr

Σε πρόσφατο τεστ το διπύρηνο iPhone 6s συντρίβει τους οκταπύρηνους Android αντιπάλους του.

Οι φανατικοί των benchmark tests, περιμένουν πως και πως το ετήσιο τεστ της AnTuTu για τα 10 καλύτερα σε επιδόσεις smartphone της χρονιάς. Αυτή τη χρονιά όμως είναι λίγο διαφορετικά. Στα παλιά τεστ συμμετείχαν μόνο Android smartphone, όμως φέτος, λόγω του ότι η εφαρμογή του τεστ αναπτύχθηκε και για iOS, το iPhone μπορεί πια να συμμετέχει.

Και εδώ έπεσε κλάμα. Ατυχώς για τους οπαδούς του Android, τα αποτελέσματα ήταν πολύ άσχημα. Το να πούμε ότι το iPhone συνέτριψε τον ανταγωνισμό θα ήταν το λιγότερο. Το iPhone 6s ήλθε πρώτο με συνολική βαθμολογία 132.620. Το αμέσως επόμενο στην κατάταξη, το Huawei Mate 8, έπιασε μόλις 92.746. Αν κάνουμε τους υπολογισμούς, αυτό σημαίνει πως το iPhone είναι σχεδόν 42% ταχύτερο.

Το Samsung, το πιο δημοφιλές κινητό στο στρατόπεδο του Android τα πήγε πολύ χειρότερα. Μόλις που κατάφερε να καταλάβει την τέταρτη θέση. Το iPhone 6s ήταν περίπου 60% ταχύτερο και από το Galaxy Note 5 και από το Galaxy S6 Edge.

iphone antutu test 02

Ακόμη και το περυσινό iPhone 6 ξεπέρασε τα περισσότερα από τα φετινά Android smartphone μοντέλα, κατορθώνοντας να αναρριχηθεί στην έκτη θέση της κατάταξης. Είναι περίπου 3% ταχύτερο από το Nexus 6P, που είναι ένα μοντέλο λίγων μόλις μηνών.

Δείτε ακόμη: Τα τεστ αντοχής για iPhone 6s και 6S Plus δείχνουν εντυπωσιακά

Το πιο ενδιαφέρον στην υπόθεση είναι ότι, η Apple δεν πολυ-ασχολείται με «κόντρες» hardware όπως κάνουν οι περισσότεροι κατασκευαστές Android smartphone. Οι εταιρίες κατασκευής Android κινητών συνεχίζουν να εξωθούν τα όρια φορτώνοντας τις συσκευές τους με οχταπύρηνους επεξεργαστές και μέχρι και 4 GB RAM. Ο ανταγωνισμός ανάμεσα στις εταιρίες κινητών Android έχει φτάσει σε τέτοια άκρα, που πολλές εταιρίες - όπως οι Samsung και Huawei - κατασκευάζουν τους επεξεργαστές τους μόνες τους.

iphone antutu test 01

Ωστόσο, το iPhone 6s έχει το δικό του επεξεργαστή, το διπύρηνο 64-μπιτο Α9 με «μόνο» 2 GB RAM. Μπορούμε να καταλάβουμε πόσο μεγάλη επιτυχία είναι αυτό, καθώς η Apple έχει πετύχει τόσο πολλά με τόσο λίγα (φαινομενικά). Η αποτελεσματικότητα αυτή, δε δίνει μόνο περισσότερη ισχύ επεξεργασίας στο iPhone, αλλά μειώνει και την κατανάλωση μπαταρίας. Και αυτό είναι ακόμη καλύτερο, δεδομένου ότι οι μπαταρίες των smartphone είναι σχετικά μικρές.

Δείτε ακόμη: Nexus 6P Τεστ Αντοχής: Γρατζουνιέται όπως το iPhone 5 και λυγίζει σαν το iPhone 6 Plus

Το τεστ της AnTuTu δοκιμάζει μόνο μία συσκευή ανά μοντέλο και βγάζει το μέσο όρο από 500 μετρήσεις δεδομένων για το καθένα. Η εταιρία δεν συμπεριέλαβε τα iPhone 6s Plus ή iPhone 6 Plus, λόγω του ότι δεν υπάρχουν σημαντικές διαφορές μεταξύ αυτών και των μικρότερων αδελφών τους. Είναι πιθανό ότι το ίδιο συνέβη και με τα αντίστοιχα Samsung μοντέλα που συμμετείχαν στο τεστ.

Αν και τα τεστ είναι σημαντικά, εξίσου σημαντικό είναι να γνωρίζουμε ότι ένα benchmark test δεν είναι το παν, ούτε δείχνει τα πάντα για μια συσκευή. Από την άλλη μεριά, η καθημερινή χρήση διαφέρει και οι πραγματικές δυνατότητες και επιδόσεις ενός μοντέλου αλλάζουν, ανάλογα με το πώς το χρησιμοποιούμε και ποιες είναι οι αιτήσεις μας από αυτό. Όμως και πάλι, η διαφορά αυτή του 42% του iPhone 6s από το αμέσως επόμενο στην κατάταξη, δε μπορεί, κάτι θα σημαίνει.

Δείτε ακόμη: Το Απόλυτο Τεστ: Πόσο φαν της Apple είσαι;

από Elichord

© ired electronics | Privacy Policy DMCA.com Protection Status