«Μαγειρεύεται» το iOS 9.3

«Μαγειρεύεται» το iOS 9.3
ired.gr

Η νέα έκδοση του iOS 9.3, που προς το παρόν είναι διαθέσιμη για μόνο για τους προγραμματιστές, περιλαμβάνει ορισμένες ευπρόσδεκτες αναβαθμίσεις που θα σας βοηθήσουν να κοιμάστε καλύτερα και να παραμείνετε οργανωμένοι.

Η Apple κυκλοφόρησε την πρώτη beta του iOS 9.3 και πριν δύο ημέρες παρουσίασε μια σελίδα teaser για να μας βάλει στο κλίμα. Το λογισμικό είναι διαθέσιμο, προς το παρόν, μόνο για προγραμματιστές, γεγονός που σημαίνει ότι δεν έχει ολοκληρωθεί πλήρως. Δεν υπάρχει επίσημη ανακοίνωση για το πότε θα φτάσει στις συσκευές μας, iPhone και iPad, αλλά, αν κρίνουμε από το παρελθόν, η Apple απελευθερώνει μια προεπισκόπηση του νέου λειτουργικού μόλις μερικούς μήνες πριν από την τελική έκδοση.

Διαβάστε επίσης: «10 ενοχλητικά προβλήματα στο iOS 9»

Ενώ, λοιπόν, περιμένουμε, ας ενημερωθούμε σχετικά με τις πιο σημαντικές νέες δυνατότητες που θα φέρει το iOS 9.3.

Night Shift

ios 93 apple 01

Έχετε ακούσει ότι η οθόνη του τηλεφώνου σας καταστρέφει την ποιότητα του ύπνου σας και παρόλαυτα εξακολουθείτε να κοιμάστε μαζί του κάθε βράδυ. Η Apple προσπαθεί να σας κάνει να κοιμάστε καλύτερα με το Nigh Shift, μια ρύθμιση που αλλάζει τα χρώματα της οθόνης, κατά τη διάρκεια της νύχτας.

Εφαρμογές όπως το Flux ή το Twilight μπορούν να κάνουν ήδη κάτι τέτοιο για τον υπολογιστή σας ή τα Android devices. Όμως, νωρίτερα το 2015, το Flux είχε μπλοκαριστεί από την Apple όταν εμφανίστηκε στο App Store. Προφανώς γιατί ήδη σχεδιαζόταν το Night Shift, το οποίο θα σας επιτρέπει να προσαρμόσετε τα χρώματα από ψυχρότερα σε θερμότερα και να προγραμματίσετε την αλλαγή μέχρι την ανατολή του ηλίου.

Κλείδωμα στις Σημειώσεις

ios 93 apple 02

Ιδιαίτερη μεταχείριση θα έχουν και τα ταπεινά μέχρι σήμερα Notes. Θα μπορείτε να προστατεύσετε με κωδικό πρόσβασης τις Σημειώσεις σας, κρατώντας σημαντικές πληροφορίες μακριά από αδιάκριτα βλέμματα. Θα μπορείτε επίσης να τις ταξινομήσετε με βάση την ημερομηνία ή τον τίτλο.

Health app

ios 93 apple 03

Η Apple θέλει πραγματικά να χρησιμοποιήσετε την εφαρμογή για την Υγεία. Για αυτό θα αναδείξει εφαρμογές τρίτων τις οποίες θα μπορείτε να συνδέσετε με το Health app για να ελέγχετε τις προπονήσεις σας, το βάρος και την ποιότητα του ύπνου. Αν διαθέτετε ένα Apple Watch, θα είστε σε απευθείας σύνδεση με την εφαρμογή.

Car Play

ios 93 apple 04

Αναβαθμίζεται και η ψυχαγωγία και το σύστημα πλοήγησης στο αυτοκίνητο με το Car Play. Θα μπορείτε να επιλέγετε τραγούδια από το Apple Music πριν ξεκινήσετε τη διαδρομή και ενώ οδηγείτε θα εντοπίσετε κοντινά βενζινάδικα, εστιατόρια και άλλες υπηρεσίες με το Nearby.

Apple School

ios 93 apple 05

Ίσως το πιο σημαντικό χαρακτηριστικό του 9.3 είναι μια νέα εφαρμογή που ονομάζεται Apple School και έχει ως στόχο να τοποθετήσει τα iPad, ως εργαλεία μάθησης, στα εκπαιδευτικά ιδρύματα. Η νέα εφαρμογή θα βοηθά τους δασκάλους να παραδώσουν το μάθημα και να παρακολουθούν την πρόοδο των μαθητών. Οι μαθητές θα μπορούν να μοιράζονται ένα μόνο iPad, κάνοντας log in από ξεχωριστούς λογαριασμούς για να προσαρμόσουν το περιεχόμενο. Κάτι τέτοιο, ενδεχομένως, να οδηγήσει στην υποστήριξη πολλαπλών χρηστών για όλους τους χρήστες iPad στο μέλλον.

Μικροαλλαγές

ios 93 apple 06

Το iOS 9.3 θα φέρει πολλά μικρότερα νέα χαρακτηριστικά και βελτιώσεις. Για τα iPhone 6s και iPhone 6s Plus, θα υπάρξουν νέες συντομεύσεις 3D Touch για τον Καιρό, τις Ρυθμίσεις, την Υγεία, το App Store, το iTunes και την Πυξίδα. Θα μπορείτε επίσης να αντιγράψετε μια φωτογραφία, αν θέλετε να την επεξεργαστείτε και να κρατήσετε την πρωτότυπη. Τέλος, η Siri θα υποστηρίζει Εβραϊκά, Φινλανδικά και Μαλαισιανά (αλλά όχι ακόμη Ελληνικά!).

Διαβάστε επίσης: «6 λόγοι που μας κάνουν να μισούμε τη Siri»

Από mirelen.