Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Motorola τέλος εποχής!

Motorola τέλος εποχής!
ired.gr

Η Lenovo εξαγόρασε τη Motorola για να ενισχύσει την γραμμή των smartphone της.

Όλα τα καλά πράγματα αρχίζουν και τελειώνουν. Αυτή η αρχή διέπει πλέον την Motorola, καθώς μόλις ανακοινώθηκε η εξαγορά της από την Lenovo.

Η Motorola είναι μία πολύ ιστορική εταιρεία, αφού δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι αυτή ήταν που δημιούργησε πρώτη φορά τα κινητά τηλέφωνα. Οι μεγαλύτεροι σε ηλικία, σίγουρα θυμόμαστε τα πρώτα τηλέφωνα και πόσο είχαμε εντυπωσιαστεί όταν τα είχαμε δει για πρώτη φορά.

5 πράγματα που θα εξαφανιστούν σε 5 χρόνια

Η Lenovo αγόρασε τη Motorola από την Google και σκοπεύει να ενώσει τις 2 εταιρείες υπό το όνομά της. Το όνομα της Motorola θα μετατραπεί σε Moto και θα χρησιμοποιείται μόνο στις πιο ακριβές συσκευές της Lenovo.

Ο πρόεδρος της Lenovo Yang Yuanqing δήλωσε χαρακτηριστικά ότι “ η Motorola είναι ο θησαυρός μας, σκοπεύουμε όχι μόνο να την προστατέψουμε, αλλά και να την κάνουμε δυνατότερη”.

Στη Lenovo εκτιμούν πολύ το όνομα της Motorolla στο χώρο της κινητής τηλεφωνίας και όπως αναφέρει και η αναλύτρια Caroline Milanesi, δεν είναι λανθασμένη αυτή η εκτίμηση. Μπορεί η Lenovo να είναι ο μεγαλύτερος κατασκευαστής υπολογιστών στον κόσμο, όμως στον χώρο της τηλεφωνίας δεν είναι ευρέως γνωστή.

Το λογότυπο της Motorola θα παραμείνει, αλλά θα πλαισιώνεται από το χαρακτηριστικό μπλε φόντο της Lenovo.

goodbye moto 01

Σε γενικές γραμμές πάντως, ο κόσμος έχει υποδεχθεί θετικά αυτή την κίνηση και αρκετοί από τους χρήστες συσκευών Android αναμένουν τα πρώτα αποτελέσματα αυτής της συγχώνευσης, για να αποκτήσουν την πρώτη τους συσκευή Lenovo.

Για την ιστορία, η Motorola περίπου στα μέσα του 2000 πρωτοπορούσε στο χώρο της κινητής τηλεφωνίας. Σιγά σιγά όμως και καθώς όλο και περισσότεροι χρήστες επέλεγαν συσκευές Samsung ή Apple, η παντοδυναμία της Motorola άρχισε σταδιακά να χάνεται.

Το αποκορύφωμα αυτού, ήρθε το 2012 όταν αγοράστηκε από την Google, αλλά ακόμα και τότε δεν κατάφερε να επανέλθει.

goodbye moto 02

Τα πρώτα δείγματα γραφής αυτής της νέας συνεργασίας δεν θα αργήσουν να φανούν, ας ελπίσουμε να είναι θετικά.

PHASEONE XF 100MP: Μια κάμερα που αλλάζει τα δεδομένα στη φωτογραφία


από Karadryan

© ired electronics | Privacy Policy DMCA.com Protection Status