Πώς να περιορίσετε την κατανάλωση μπαταρίας λόγω Facebook;

Πώς να περιορίσετε την κατανάλωση μπαταρίας λόγω Facebook;
ired.gr

To Facebook σας «τρώει» όλη την μπαταρία; Έχουμε μερικά tips που θα βελτιώσουν την κατάσταση.

Είναι αλήθεια ότι ένα από τα app που «τρώνε» την μπαταρία όσο λειτουργούν στο παρασκήνιο είναι αυτό του Facebook. Φυσικά, η πιο απλή λύση είναι να διαγράψετε εντελώς την εφαρμογή και να έχετε πρόσβαση στο Facebook από την ιστοσελίδα του στο Safari. Όμως κάτι τέτοιο θα σας στερήσει πολύτιμα χαρακτηριστικά όπως ειδοποιήσεις και Live Photos.

Το πρώτο και πιο σημαντικό πράγμα που θα πρέπει να κατανοήσετε είναι τη λειτουργία της εφαρμογής στο παρασκήνιο. Έχουμε γράψει πρόσφατα σχετικό άρθρο για το iOS multitasking και το πόσο απαραίτητο είναι το κλείσιμο των εφαρμογών ώστε να απελευθερωθεί η RAM. Μπορείτε να διαβάσετε το κείμενο εδώ.

Ένα πρώτο βήμα που μπορείτε να κάνετε είναι να απενεργοποιήσετε τη λειτουργία Ανανέωσης στο υπόβαθρο για το Facebook και οποιαδήποτε άλλη εφαρμογή, ώστε να μην είναι σε θέση να τρέξει στο παρασκήνιο. Αυτό όμως δεν λύνει το πρόβλημα με την μπαταρία. Κι αυτό γιατί η ανανέωση στο υπόβαθρο χρησιμεύει μόνο για να περιορίσει ή να αποδεχτεί την δυνατότητα του app να ξεκινήσει στο παρασκήνιο. Αν η εφαρμογή είναι ήδη ανοικτή, θα συνεχίσει να λειτουργεί με ένα σύνολο κανόνων, για τους οποίους ο χρήστης δεν θα μπορεί να έχει τον έλεγχο.

Πηγαίνετε Ρυθμίσεις > Facebook > Ρυθμίσεις > Ανανέωση στο υπόβαθρο για να δείτε αν είναι ενεργοποιημένη αυτή η λειτουργία.

iphone facebook battery solution 01

Επίσης μπορείτε να ακολουθήσετε τη διαδρομή Ρυθμίσεις > Γενικά > Ανανέωση εφ. στο υπόβαθρο για να δείτε ποιες άλλες εφαρμογές ανανεώνονται στο υπόβαθρο μέσω Wi-Fi ή κινητού δικτύου.

iphone facebook battery solution 02

Για να δείτε το ποσοστό της μπαταρίας που καταναλώνει το Facebook, πηγαίνετε Ρυθμίσεις > Μπαταρία > Χρήση Μπαταρίας. Μάλιστα, αν πατήσετε το εικονίδιο με το ρολόι δεξιά, θα εμφανιστούν οι ώρες στις οποίες λειτουργεί στο υπόβαθρο.

iphone facebook battery solution 03

Για να μειώσετε τη χρήση της μπαταρίας εξαιτίας του Facebook, μπορείτε, λοιπόν, να κάνετε δυο ενέργειες: να απενεργοποιήσετε την εφαρμογή στο υπόβαθρο και να κλείνετε την εφαρμογή μετά το τέλος κάθε χρήσης. Αυτό μπορείτε να το κάνετε μπαίνοντας σε multitasking mode, πατώντας δύο φορές το home button και στέλνοντας την εφαρμογή προς τα πάνω. Επίσης, μπορούμε να κάνουμε κάτι τέτοιο ακόμη και ενώ βρισκόμαστε μέσα στην εφαρμογή, οπότε δεν χρειάζεται να επιστρέψετε στην κεντρική οθόνη, πατώντας μια φορά το home button και μετά να κλείσετε το Facebook. Απλά πατήστε δυο φορές το home button, «διώξτε» προς το πάνω το Facebook και τελειώσατε.

Ακολουθήστε τη συμβουλή μας και παρατηρήστε πόσο λιγότερη μπαταρία θα καταναλώνεται ενώ δεν στερήστε τη χρήση του αγαπημένου σας social media.

Διαβάστε περισσότερες συμβουλές για το πώς να περιορίσετε το Facebook από το να επιβραδύνει τη συσκευή σας εδώ «Πώς να σταματήσετε το Facebook από το να επιβραδύνει το iPhone σας»

Από mirelen.