Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Η τρελή αγορά τεχνολογίας της Κίνας

Η τρελή αγορά τεχνολογίας της Κίνας
ired.gr

Μια βουτιά στην απίστευτη και παράξενη (τουλάχιστον) τεχνολογική αγορά της Κίνας.

Ίσως αναρωτιέστε από πού έρχονται όλα αυτά τα ηλεκτρονικά-απομιμήσεις των προϊόντων της Apple. Αν πάτε ένα ταξίδι στη Shenzhen της Κίνας, θα δείτε την τρέλα από πρώτο χέρι. Στη Shenzhen οι «μαϊμούδες» είναι καθεστώς. Θα κολλήσουν ένα Apple logo σε ό,τι τους κατέβει και θα προσπαθήσουν να στο πουλήσουν σαν «ευκαιρία» αυθεντικό. Περιττό να πούμε ότι, από ένα σημείο κι ύστερα, το πράγμα γίνεται αστείο.

china crazy tech 00002

china crazy tech 00003

Έχετε ακούσει ποτέ για το Bluetooth Headset του iPhone 7; Α, εσείς έχετε «χάσει κεφάλαια». Πού ζείτε; Πώς θα σας φαινόταν μια εξωτερική μπαταρία που θα μοιάζει ακριβώς ίδια με το iPhone 6; Υπάρχουν άπειρα τρελά γκάτζετ με το logo της Apple που, σίγουρα, δεν είναι πιστοποιημένα, αλλά πολλά από αυτά μοιάζουν αυθεντικά, ενώ άλλα όχι και τόσο.

china crazy tech 00004

china crazy tech 00005

Μια επίσκεψη στην φημισμένη πια αγορά ηλεκτρονικών της Shenzhen θα σας φέρει αντιμέτωπους με ένα πλήθος από χαζά γκάτζετ που, μερικά μάλιστα, είναι μια κωμικοτραγική προσπάθεια να κάνουν το κάθε τι να μοιάζει σαν προϊόν της Apple. Το ενδιαφέρον είναι ότι κάθε ένα από αυτά δεν ξεπερνά την τιμή των 25€ το πολύ.

china crazy tech 00006

china crazy tech 00007

Δείτε ακόμη: 10 gadgets που πάνε την τεμπελιά σε άλλο επίπεδο

Στις φωτογραφίες που σας επισυνάπτουμε στο άρθρο αυτό, θα δείτε μερικά από τα απίστευτα και τρελά προϊόντα που διαγωνίζονται μεταξύ τους ποιο είναι πιο «Apple» απ’ τα «Apple». Θα δείτε το τηλέφωνο-αυτοκίνητο, το Bluetooth ακουστικό του iPhone 7, άλλα ακουστικά πάλι του iPhone, μια θήκη με όλα τα είδη καλώδιων που μοιάζει με ένα iPhone 6 εξωτερικά, μια εξωτερική μπαταρία που δεν την ξεχωρίζεις από iPhone 6 (έχει μέχρι και το πλήκτρο Home, όμως φωτίζεται κατά τη φόρτιση), διάφορα μικρά και μεγάλα handsets και πάει λέγοντας.

china crazy tech 00008

china crazy tech 00009

Μια ενδιαφέρουσα «υποσημείωση» στο θέμα, είναι ότι ο επίσημος κατασκευαστής προϊόντων της Apple στην Κίνα είναι η Foxconn, μια εταιρία που έχει βρεθεί αρκετές φορές στο «μάτι του κυκλώνα» τελευταία, λόγω των συνθηκών εργασίας και των πολλαπλών αυτοκτονιών των εργαζομένων εκεί. Και η Foxconn βρίσκεται στη Shenzhen, την ίδια πόλη όπου γίνεται όλο αυτό το πανηγύρι με τις «μαϊμούδες». Είναι, άραγε, μια απλή σύμπτωση ή μήπως πολλά από τα αντίγραφα πιθανόν να προέρχονται από την ίδια πηγή με τα αυθεντικά;

china crazy tech 00010

china crazy tech 00011

Παρακάτω θα δείτε ένα βίντεο με όλα αυτά τα τρελά και ολοφάνερα ψεύτικα Apple «προϊόντα». Είναι πραγματικά αστεία, αλλά δείχνουν επίσης και όλη την τρέλα που υπάρχει στην Κίνα (τουλάχιστον) με κάθε τι που γράφει Apple πάνω του.

Δείτε ακόμη: Τα πιο τρελά αξεσουάρ για το iPhone

από Elichord

© ired electronics | Privacy Policy DMCA.com Protection Status