Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ένας ανιχνευτής ευτυχίας στο iPhone.

Ένας ανιχνευτής ευτυχίας στο iPhone.
ired.gr

Τι σας κάνει ευτυχισμένους; Βοηθήστε τους ερευνητές να το μάθουν, χρησιμοποιώντας το Track Your Happiness για το iPhone.

Μπορεί να πιστεύετε ότι η ευτυχία είναι ένα απλό συναίσθημα αλλά στην πραγματικότητα είναι μια πολύ σύνθετη έννοια. Στοχαστές, από τον Αριστοτέλη έως τον William James έχουν υποστηρίξει ότι η ευτυχία είναι ένας από τους βασικούς στόχους της ζωής μας. Παραδόξως, ενώ υπάρχουν τεράστιες βελτιώσεις στις συνθήκες της ανθρώπινης ζωής (μεγαλύτερα σπίτια, ισχυρή τεχνολογία, καλύτερη ιατρική περίθαλψη) έχουν επιτευχθεί μόνο μέτριες βελτιώσεις στην ευτυχία. Το Track Your Happiness έχει ως στόχο να κατανοήσει την ευτυχία λίγο καλύτερα, αναλύοντας τη δική σας.

Διαβάστε επίσης: «Ο άνθρωπος που αγόρασε το Google.com για 12$»

Η εφαρμογή είναι, στην πραγματικότητα, μέρος ενός ερευνητικού προγράμματος του ερευνητή του Χάρβαρντ Matt Killingsworth. Και ενώ υπάρχουν αρκετά apps που καταγράφουν τη διάθεσή σας, αυτό είναι κάπως διαφορετικό. Εδώ το θέμα μας είναι να κατανοήσουμε τι προκαλεί τη δική σας ευτυχία.

track your happiness 01

Για να χρησιμοποιήσετε την εφαρμογή, θα πρέπει να την κατεβάσετε από το App Store εδώ. Στη συνέχεια και αφού ανοίξετε το app, θα πρέπει να κάνετε εγγραφή με το email σας και να δώσετε τη συγκατάθεσή σας ότι θα συμμετέχετε στο πρόγραμμα για ένα μήνα. Στη συνέχεια, θα απαντήσετε σε κάποιες γενικές ερωτήσεις σχετικά με το πώς αισθάνεστε.

Πόσο ικανοποιημένος είστε με τη ζωή σας ως σύνολο;

Κατά μέσο όρο, κατά τη διάρκεια της ζωής σας, πώς αισθάνεστε;

Μετά από αυτό, η εφαρμογή θα σας στέλνει ειδοποιήσεις μέσα στην ημέρα και θα σας ρωτά για το τι κάνετε εκείνη τη στιγμή, το πώς αισθάνεστε κλπ. Επίσης θα θέλει να μάθει αν έχετε να κάνετε οποιαδήποτε δουλειά και αν θέλετε πραγματικά να την κάνετε. Αν συνομιλείτε με κάποιον, αν κάνατε γυμναστική την τελευταία εβδομάδα ή αν είχατε προσωπικές στιγμές με τον/την σύντροφό σας. Μετά από μερικές από αυτές τις «συνεδρίες» θα πάρετε μια έκθεση που δίνει μια ιδέα, όχι μόνο αν είστε ευτυχισμένοι, αλλά και με ό,τι σχετίζεται και ίσως προκαλεί την ευτυχία σας.

track your happiness 02

Πρόκειται για ένα δωρεάν app, που δεν θα σας ζητήσει χρήματα αργότερα, ούτε θα σας βομβαρδίσει με διαφημίσεις, και αυτό επειδή είναι μέρος ερευνητικού προγράμματος. Αυτό σημαίνει ότι δεν υπάρχει αντίστοιχη έκδοση για Android και επίσης ότι η εφαρμογή θα χρησιμοποιήσει δημογραφικά στοιχεία και τις απαντήσεις σας στην μελέτη, αλλά τα προσωπικά σας στοιχεία δεν θα κοινοποιηθούν. Η εφαρμογή προστατεύει τα δεδομένα σας με κρυπτογράφηση SSL, για πλήρη προστασία της ιδιωτικής σας ζωής.

Ενδιαφέρεστε, λοιπόν, να μάθετε που στηρίζεται η δική σας ευτυχία;

Κατεβάστε το Track Your Happiness εδώ

Διαβάστε επίσης: «Έρευνα Yahoo: iPhone & Android fans, τάλε κουάλε»

Από mirelen.

© ired electronics | Privacy Policy DMCA.com Protection Status