Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Μια οθόνη τηλεόρασης που τυλίγεται σε ρολό από την LG

Μια οθόνη τηλεόρασης που τυλίγεται σε ρολό από την LG
ired.gr

Πώς θα σας φαινόταν αν αφού κλείσετε την τηλεόραση, θα την κάνατε ρολό και θα την αποθηκεύατε σε ένα ντουλάπι;

Ένα υπέροχο νέο ανακοινώθηκε στην CES την προηγούμενη εβδομάδα. Η LG εργάζεται πάνω σε ένα project που αφορά μια εύκαμπτη οθόνη 18 ιντσών που μπορεί να τυλίγεται σαν ένα κομμάτι χαρτί. Η νέα τεχνολογία δεν έχει μείνει στα χαρτιά αλλά κάποιοι τυχεροί που παρευρέθηκαν στο show, είχαν τη δυνατότητα να δουν ένα πρώτο δείγμα, από κοντά.

lg flexible display 01

Η οθόνη χρησιμοποιεί οργανικές διόδους εκπομπής φωτός (OLED), οι οποίες δεν χρειάζονται πάνελ από πίσω τους για να παρέχουν φως και αυτό δίνει τη δυνατότητα στην οθόνη να μπορεί να “ρολάρει” εύκολα.

Διαβάστε επίσης: «Macintosh TV: η πρώτη Smart TV»

Η οθόνη που παρουσιάστηκε στην CES ήταν μόλις 18 ιντσών αλλά η LG δήλωσε ότι σκοπεύει να κατασκευάσει εύκαμπτες οθόνες 55 ιντσών με ανάλυση 4Κ. Η χρήση τους όμως χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή ώστε να μην καούν τα pixels. Η οθόνη μπορεί να γίνει ρολό μόνο προς μια κατεύθυνση και δεν μπορεί να διπλωθεί, αφού η επιφάνεια δεν επιτρέπεται να τσαλακωθεί.

lg flexible display 02

Η οθόνη έχει πάχος λιγότερο από 1 χιλιοστό και ζυγίζει 1.9 κιλά. Το μικρό βάρος και μέγεθος κάνει εύκολη την τοποθέτησή της στον τοίχο με μαγνήτες.

Όσοι κατάφεραν να την πιάσουν στα χέρια τους, δήλωσαν ότι μοιάζει με πλαστικό πόστερ, που λυγίζει εύκολα. Κάτι τέτοιο θα έσωζε, κυριολεκτικά, όσους δεν έχουν αρκετό χώρο για μια μεγάλη τηλεόραση ή θέλουν να μεταφέρουν την οθόνη πανεύκολα, παντού.

Στο παρελθόν, κι άλλες εταιρείες, όπως η Sony, η Samsung και η Sharp είχαν εργαστεί πάνω σε παρόμοιες τεχνολογίες εύκαμπτης οθόνης αλλά αυτή της LG κάνει εντυπωσιακό άνοιγμα, με την οθόνη να μπορεί να γίνει ρολό και να χωράει σε μια τσέπη ή μια τσάντα.

Όσο υπέροχη κι αν ακούγεται, θα αργήσει αρκετά ακόμη να διατεθεί στο εμπόριο αλλά η LG εργάζεται πυρετωδώς προς αυτή την κατεύθυνση.

Διαβάστε επίσης: «Νέα τηλεόραση-έπιπλο από τη Samsung»

Και για τους fans του Harry Potter:

Η νέα τεχνολογία φέρνει λίγο πιο κοντά στην πραγματικότητα την εφημερίδα «Ο Ημερήσιος Προφήτης». Ποιος ξέρει, ίσως η LG εμπνεύστηκε την νέα οθόνη από τις κινούμενες εικόνες στο πρωτοσέλιδο της εφημερίδας των μάγων!

lg flexible display 03

lg flexible display 04

Από mirelen.

© ired electronics | Privacy Policy DMCA.com Protection Status