Εκτύπωση αυτής της σελίδας

iPhone Quick Tip: Πώς να μετακινηθείτε γρήγορα στην κορυφή της οθόνης

iPhone Quick Tip: Πώς να μετακινηθείτε γρήγορα στην κορυφή της οθόνης
ired.gr

Καμιά φορά ανακαλύπτεις ένα τόσο απλό τρικ και αναρωτιέσαι πώς χρησιμοποιούσες το iPhone τόσο καιρό χωρίς να το γνωρίζεις!

Σχεδόν σε όλες τις εφαρμογές, θα πρέπει να μετακινείστε προς τα πάνω και προς τα κάτω για να βρείτε κάτι, να διαβάσετε ή να αλληλεπιδράσετε με πληροφορίες. Η μόνη εξαίρεση είναι ίσως οι Επαφές, όπου μπορείτε να αγγίξετε ένα γράμμα στο δεξί μέρος της οθόνης και να μετακινηθείτε γρήγορα στο γράμμα που σας ενδιαφέρει.

Διαβάστε επίσης: «iPhone: Μουσική πριν τον ύπνο με χρονοδιακόπτη»

iphone quicly scroll to the top 01

Όταν βρίσκεστε στο κάτω μέρος μιας εφαρμογής, όποια κι αν είναι αυτή, και θέλετε να έλθετε στην κορυφή, μπορείτε να το κάνετε με ένα απλό άγγιγμα στο Status Bar. Η εφαρμογή αυτόματα θα σας μεταφέρει στο πάνω μέρος της προβολής. Αυτό είναι πολύ χρήσιμο π.χ. στο Safari, όταν θέλετε να δημιουργήσετε μια νέα διεύθυνση URL ή να εκτελέσετε μια νέα αναζήτηση στο Google.

Απλά αγγίξετε μια φορά το Status Bar, δηλαδή το πάνω μέρος της οθόνης, εκεί που αναγράφεται η ώρα, το ποσοστό της μπαταρίας, το σήμα και ο πάροχός σας.

Το τέχνασμα αυτό μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε παντού, ακόμη και στις Ρυθμίσεις, αν έχετε κάνει αρκετό scroll down και θέλετε να ανέβετε αυτόματα στο πάνω μέρος της οθόνης. Όλες οι εφαρμογές που σας επιτρέπουν να μετακινηθείτε, προς τα πάνω και προς τα κάτω, θα λειτουργήσουν με αυτό το κόλπο. Δεν χρειάζεται απαραίτητα να έχουν βάση το κείμενο: το άγγιγμα στο Status Bar λειτουργεί ακόμη και στη εφαρμογή με τις Φωτογραφίες. Και φυσικά, μπορείτε να το εφαρμόσετε τόσο στο iPhone, όσο και στο iPad.

Διαβάστε επίσης: «Δεν μπορείτε να ανοίξετε ένα αρχείο; Ψάξτε στο App Store»

 

Από mirelen.

© ired electronics | Privacy Policy DMCA.com Protection Status