Πόσο καλή έχει γίνει η κάμερα του iPhone σε σύγκριση με μία DSLR; Galaxy 92 #48

Πόσο καλή έχει γίνει η κάμερα του iPhone σε σύγκριση με μία DSLR; Galaxy 92 #48
ired.gr

Τα τελευταία χρόνια βλέπουμε το Flickr να πλημμυρίζει με φωτογραφίες που τραβήχτηκαν με iPhone. Οι ενθουσιώδεις φωτογράφοι προτιμούν το iPhone, γιατί απλά το έχουν πάντα μαζί τους;

Οι φωτογραφίες που μπορεί να προσφέρει το iPhone είναι τις περισσότερες φορές ικανοποιητικές. Ο επίδοξος φωτογράφος δεν χρειάζεται να κάνει κάποιες ιδιαίτερες ρυθμίσεις στη συσκευή του για να βγάλει μία αξιόλογη φωτογραφία, η συσκευή τα κάνει όλα αυτόματα.

Βέβαια, εάν κάποιος αποφασίσει να κάνει χειροκίνητα ρυθμίσεις υπάρχουν εκατοντάδες εφαρμογές που μπορούν να τον βοηθήσουν.

Στη συνέχεια είναι πολύ απλό να διαμοιράσει τη λήψη του, στο διαδίκτυο.

Μία DSLR μπορεί να προσφέρει σίγουρα πολύ καλύτερα αποτελέσματα. Ο μεγαλύτερος αισθητήρας και ο απόλυτος έλεγχος πάνω στις ρυθμίσεις, δίνουν το προβάδισμα στις ψηφιακές κάμερες.

Ακόμη και για κάποιον που δεν έχει γνώσεις φωτογραφίας, τα πράγματα είναι εύκολα σήμερα με τους αυτοματισμούς που έχουν οι ψηφιακές κάμερες.

Εάν όμως ο στόχος είναι ένα πραγματικά καλύτερο αποτέλεσμα, θα πρέπει κάποιος να ασχοληθεί πολλές ώρες για να μάθει όλες τις τεχνικές λεπτομέρειες της φωτογραφίας και να τις εξασκήσει.

Χώρια το ότι θα πρέπει να κουβαλάει μαζί του όλο τον απαραίτητο εξοπλισμό και όταν έρθει η ώρα να διαμοιράσει τις λήψεις του, δεν θα είναι τόσο εύκολο όσο με το iPhone.

Όχι, το iPhone δεν μπορεί να συγκριθεί με καμία DSLR, αλλά δεν έχει σημασία ο εξοπλισμός.

Η φωτογραφία είναι διασκεδαστικό χόμπι και τώρα με τις εξελιγμένες κάμερες στα smartphones, είναι προσβάσιμη σε ακόμη περισσότερο κόσμο.

Μην σας απασχολούν τα χαρακτηριστικά της κάμερας, σημασία έχει ο φωτογράφος και το θέμα της φωτογραφίας.

Για περισσότερα δείτε: Σύγκριση ποιότητας βίντεο: 4K iPhone 6S vs Nikon DSLR των 3.000 €

από jericho