Κάθε χρόνο οι συσκευές μας γίνονται όλο και πιο αργές; Galaxy 92 #47

Κάθε χρόνο οι συσκευές μας γίνονται όλο και πιο αργές; Galaxy 92 #47
ired.gr

Προσχεδιασμένη παλαίωση ή απλά ψυχολογικό φαινόμενο;

Σήμερα μπορεί να είμαστε ικανοποιημένοι από τα gadget μας, αλλά μόλις μαθαίνουμε ότι θα κυκλοφορήσει καινούργιο μοντέλο, νιώθουμε τη συσκευή μας να γίνεται όλο και πιο αργή.

Έχει παρατηρηθεί ένα φαινόμενο στις αναζητήσεις στο Google. Κάθε φορά που ανακοινώνεται ένα νέο iPhone, για δύο εβδομάδες γίνονται εκατομμύρια αναζητήσεις με τους όρους “αργό iPhone”.

Μέχρι σήμερα, μεγαλύτερο πανικό έχει προκαλέσει η κυκλοφορία του iPhone 5s το 2013, όταν οι αναζητήσεις με τους όρους “Slow iPhone” έφτασαν πιο ψηλά από ποτέ.

Πράγματι, δεν μπορούμε να αγνοήσουμε την επίδραση που έχει η κυκλοφορία μίας νέας συσκευής στην ψυχολογία μας.

Κάποιος μπορεί να πει ότι η εξέλιξη που βλέπουμε κάθε χρόνο στην τεχνολογία είναι αποτέλεσμα προσχεδιασμένης παλαίωσης. Αρκεί να μάθει κάποιος πόσα άτομα εργάζονται σε κάθε εταιρία για την ανάπτυξη υλικού και λογισμικού για να καταλάβει ότι η προσχεδιασμένη αχρήστευση είναι μύθος.

Οι ηλεκτρονικές συσκευές δεν είναι σχεδιασμένες για να λειτουργούν για πάντα και ο χρόνος “ημιζωής” έχει μειωθεί στο ελάχιστο.

Κάθε λίγους μήνες το Hardware γίνεται πιο ισχυρό και το λογισμικό πιο απαιτητικό. Αυτό θα συνεχιστεί να συμβαίνει μέχρι η σύγχρονη τεχνολογία να φτάσει στα όριά της και να χρειαστεί να αντικατασταθεί από μία νέα, πιο ισχυρή και εξελιγμένη τεχνολογία.

Δείτε περισσότερα: Το φαινόμενο του αργού iPhone

από jericho