7 έξυπνα κόλπα για μεγαλύτερη διάρκεια μπαταρίας

7 έξυπνα κόλπα για μεγαλύτερη διάρκεια μπαταρίας
ired.gr

Σας τελειώνει η μπαταρία γρήγορα? Κανένα πρόβλημα!

Η Apple προσπαθεί συνεχώς να μεγαλώσει την διάρκεια ζωής της μπαταρίας των συσκευών της και μέχρι τώρα τα έχει καταφέρει αρκετά καλά.

Βέβαια, όσο αυξάνονται οι επιλογές και η ποιότητα των συσκευών, τόσο πιο “πεινασμένη” για ενέργεια, γίνεται η μπαταρία τους.

Συνήθως αυτό το πρόβλημα το λύνουμε με συχνή φόρτιση, ιδιαίτερα στα τελευταία μοντέλα που γίνεται πολύ πιο γρήγορα.

Όταν όμως δεν υπάρχει αυτή η επιλογή, τότε τα παρακάτω κολπάκια θα σας φανούν ιδιαίτερα χρήσιμα.

1) Λειτουργία χαμηλής ισχύος

iphone battery tips 0120% θα σας έρθει ειδοποίηση για να την ενεργοποιήσετε, μπορείτε να το κάνετε και χειροκίνητα, πηγαίνοντας στις Ρυθμίσεις > Λειτουργία χαμηλής ισχύος.

Θα χάσετε πολλές λειτουργίες, αλλά θα κερδίσετε περίπου 3 έξτρα ώρες χρήσης της συσκευής σας, που μπορούν να κάνουν τη διαφορά.

 

2) Οθόνη και φωτεινότητα

iphone battery tips 02

Ένα ακόμα σημαντικό βήμα είναι η μείωση της φωτεινότητας. Όπως καταλαβαίνετε η μεγαλύτερη κατανάλωση μπαταρίας γίνεται από την οθόνη της συσκευής σας. Πηγαίνοντας στις Ρυθμίσεις > Οθόνη και φωτεινότητα, απενεργοποιήστε την αυτόματη φωτεινότητα και θέστε εσείς την φωτεινότητα της συσκευής σας στο χαμηλότερο ανεκτό σημείο.

3) Γνωστοποιήσεις

iphone battery tips 03

Κάθε φορά που μια γνωστοποίηση στέλνεται στη συσκευή σας, αυτή ανάβει για να σας ειδοποιήσει. Οι συσκευές πλέον είναι αρκετά “έξυπνες” για να μην ενεργοποιούνται όταν είναι με την οθόνη προς τα κάτω, αλλά όταν είναι σε κάποια τσέπη δεν ισχύει το ίδιο. Πηγαίνοντας στις Ρυθμίσεις > Γνωστοποιήσεις μπορείτε να τις απενεργοποιήσετε τελείως ή να ορίσετε ποιες είναι αρκετά σημαντικές για να σας ενημερώνουν.

4) Ανανέωση εφαρμογών στο υπόβαθρο

iphone battery tips 04

Πολλές εφαρμογές αναβαθμίζονται αυτόματα, με αποτέλεσμα να καταναλώνουν μπαταρία. Αν δεν κρίνετε απαραίτητη την αυτόματη αναβάθμιση κάποιων εφαρμογών, μπορείτε να την απενεργοποιήσετε πηγαίνοντας Ρυθμίσεις > Γενικά > Ανανέωση εφαρμογών στο υπόβαθρο.

5) GPS

iphone battery tips 05

Η λειτουργία του GPS χρησιμοποιεί πολύ ενέργεια. Όπως και για τις ειδοποιήσεις και τις εφαρμογές, εφόσον κρίνετε ότι μία εφαρμογή δεν χρειάζεται να “ξέρει” που είστε, απενεργοποιήστε την. Αυτό μπορεί να γίνει από τις Ρυθμίσεις>Απόρρητο> Ρυθμίσεις τοποθεσίας.

6) Κλείσιμο εφαρμογών

iphone battery tips 06

Όταν αφήνετε εφαρμογές να τρέχουν αυτές καταναλώνουν ενέργεια. Πατώντας 2 φορές το κεντρικό πλήκτρο της συσκευής σας και κλείνοντας τις εφαρμογές που δεν χρειάζεστε, θα σας εξοικονομήσει ενέργεια.

Δώστε προτεραιότητα σε εφαρμογές που περιλαμβάνουν χρήση της τοποθεσίας σας και την εφαρμογή του Facebook.

7) Μείωση κίνησης

iphone battery tips 07

Τα κινούμενα φόντα είναι σίγουρα όμορφα και διασκεδαστικά. Όταν όμως η ανάγκη για μπαταρία είναι άμεση μπορείτε να τα απενεργοποιήσετε πηγαίνοντας Ρυθμίσεις > Γενικά > Προσβασιμότητα > Μείωση κίνησης.

7 μέθοδοι μεταφοράς φωτογραφιών από το iPhone στον υπολογιστή σας Mac

από Karadryan