Μήπως το Touch ID του iPhone 6s είναι πολύ γρήγορο;

Μήπως το Touch ID του iPhone 6s είναι πολύ γρήγορο;
ired.gr

Η ταχύτητα του Touch ID 2ης γενιάς, μας αναγκάζει να αλλάξουμε παλιές συνήθειες.

Το iPhone 6s ξεκλειδώνει εντυπωσιακά γρήγορα. Η ταχύτητα αναγνώρισης του δακτυλικού αποτυπώματος είναι τόσο γρήγορη, που μερικοί χρήστες άρχισαν να παραπονιούνται.

Το πρόβλημα είναι ότι εάν θέλουμε να δούμε τις ειδοποιήσεις στην οθόνη του iPhone, εάν πατήσουμε το κεντρικό κουμπί, δεν θα προλάβουμε να δούμε τίποτα γιατί το Touch ID θα ξεκλειδώσει την συσκευή. Με κριτήριο αυτόν τον σκοπό (να δούμε τις ειδοποιήσεις στην οθόνη κλειδώματος), ναι, το Touch ID είναι πολύ γρήγορο καθώς δεν προλαβαίνουμε να κάνουμε ένα γρήγορο πάτημα του πλήκτρου χωρίς να αναγνωρίσει το δάκτυλό μας.

Με κριτήριο την ταχύτητα που ξεκλειδώνει την συσκευή μας, σίγουρα υπάρχουν περιθώρια βελτίωσης.

Η δύναμη της συνήθειας

iphonre touch id 01

Η Apple δεν συνηθίζει να γεμίζει τις συσκευές της με πολλά κουμπιά. Πάντα είχαμε ένα Home Button, ένα πλήκτρο λειτουργίας και τα πλήκτρα έντασης.

Το κάθε πλήκτρο εξυπηρετεί διαφορετικούς σκοπούς, εκτός από μία κοινή λειτουργία σε δύο πλήκτρα. Εάν θέλουμε να φωτίσουμε την οθόνη ενός κλειδωμένου iPhone είναι στο χέρι μας να πατήσουμε το πλήκτρο λειτουργίας ή το κεντρικό πλήκτρο.

Η οθόνη κλειδώματος με τον καιρό άρχισε να αποκτά όλο και περισσότερες λειτουργίες. Μερικά παραδείγματα είναι η πρόσβαση στην κάμερα και στο κέντρο ελέγχου.

Κυρίως όμως, η οθόνη κλειδώματος εξυπηρετεί στο να αποτρέψει την χρήση της συσκευής από έναν “μη εξουσιοδοτημένο” χρήστη.

Βέβαια κάθε φορά που έσβηνε η οθόνη θα έπρεπε να βάλουμε τον κωδικό μας για να έχουμε ξανά πρόσβαση στις λειτουργίες της συσκευής μας.

Εσείς κρατήσατε ή πετάξατε το κουτί του iPhone;

Τότε εμφανίστηκε το Touch ID για να προσφέρει τη λύση. Με τον αισθητήρα πρώτης γενιάς με ένα απλό πάτημα του κεντρικού πλήκτρου, μπορείς να φωτίσεις την οθόνη. Ενώ εάν κρατήσεις το δάχτυλο πάνω στον αισθητήρα, η συσκευή ξεκλειδώνει.

Αυτό πρόσφερε μία διαφοροποίηση στον τρόπο χρήσης του κεντρικού πλήκτρου από το πλήκτρο λειτουργίας. Το κεντρικό πλήκτρο όμως σου έδινε την ευκαιρία να δεις την οθόνη των ειδοποιήσεων πριν ξεκλειδώσει η συσκευή και εάν απομάκρυνες το δάκτυλο μπορούσες να αποτρέψεις το ξεκλείδωμα.

iphonre touch id 02

Μετά ήρθε το Touch ID 2ης γενιάς, το οποίο είναι πολύ πιο γρήγορο από τον προκάτοχό του. Το ξεκλείδωμα είναι τόσο γρήγορο που δεν προλαβαίνουμε να δούμε τις ειδοποιήσεις ή να κάνουμε χρήση των λειτουργιών στην οθόνη κλειδώματος.

Σίγουρα μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε ένα διαφορετικό δάκτυλο, μπορούμε να πατήσουμε το πλήκτρο με το νύχι ή να βρούμε κάποιον άλλον τρόπο για να αποφύγουμε το ξεκλείδωμα όταν δεν το επιθυμούμε.

Απλά έχουμε συνηθίσει το κεντρικό πλήκτρο να λειτουργεί διαφορετικά. Τώρα θα πρέπει να συνηθίσουμε ότι εάν θέλουμε απλά να δούμε την οθόνη, θα πρέπει να πατήσουμε το πλήκτρο λειτουργίας.

12 πράγματα που πρέπει να κάνετε όταν αγοράσετε ένα iPhone

Εάν θέλουμε να ξεκλειδώσουμε την συσκευή θα πατήσουμε στο κεντρικό πλήκτρο.

Σίγουρα σε μία εβδομάδα το πολύ θα συνηθίσετε αυτήν την αλλαγή. Υποψιάζομαι όμως ότι υπάρχουν και άλλοι τρόποι για να φωτίσουμε την οθόνη, χωρίς να προστεθούν νέα πλήκτρα στην συσκευή.

Δεν θα ήταν δύσκολο οι ομάδες της Apple να προσθέσουν στο iOS 10 ένα gesture, τύπου “Double Tap”, για το φωτισμό της οθόνης όταν η συσκευή είναι κλειδωμένη. Ίσως μπορέσουν να κάνουν χρήση του 3D Touch.

iphonre touch id 03

Βέβαια μέχρι να κυκλοφορήσει το iOS 10 το πιο πιθανό είναι ότι όλοι οι χρήστες απλά θα έχουν συνηθίσει την αλλαγή και θα πατάνε αυτομάτως το πλήκτρο λειτουργίας για να φωτίσουν την οθόνη.

iPhone 7 χωρίς πλαστικά κεραίας και με αδιάβροχο σχεδιασμό

από jericho