Η Apple μειώνει την παραγωγή των iPhone κατά 30%

Η Apple μειώνει την παραγωγή των iPhone κατά 30%
ired.gr

Οι αδύναμες πωλήσεις του iPhone 6s αναγκάζουν την Apple να προχωρήσει σε δραστικά μέτρα.

Η πληροφορία δόθηκε από την Nikkei. Μπορεί η κυκλοφορία των iPhone 6s και 6s Plus να ήταν επιτυχημένη τον περασμένο Σεπτέμβριο αλλά οι πωλήσεις σταμάτησαν να είναι εντυπωσιακές. Η Apple αναγκάζεται να “βάλει φρένο” στην παραγωγή των νέων iPhone και να μειώσει την ταχύτητα για τουλάχιστον 3 μήνες.

Δείτε ακόμη: Οι 6 βασικές διαφορές μεταξύ iPhone 6 και iPhone 6S

Η Apple είχε σχεδιάσει η παραγωγή του iPhone 6s να έχει τον ίδιο ρυθμό με την παραγωγή των iPhone 6 και 6 Plus. Οι πωλήσεις όμως δεν έχουν τον ίδιο ρυθμό. Την πρώτη εβδομάδα μετά την κυκλοφορία του iPhone 6s έγινε ρεκόρ πωλήσεων αλλά σε λίγες εβδομάδες οι πωλήσεις έπεσαν κατά τουλάχιστον 30%.

Βέβαια η μείωση στον ρυθμό παραγωγής του iPhone 6s μπορεί να είναι άλλη μία ένδειξη που επιβεβαιώνει την κυκλοφορία ενός iPhone 6s Mini.

iphone 6s production hault 01

Δείτε ακόμη: Μήπως οι χρήστες iPhone αναζητούν μικρότερες συσκευές κι όχι μικρότερες οθόνες;

Για πολλούς χρήστες οι διαφορές μεταξύ του iPhone 6 και του iPhone 6s δεν είναι αρκετές για μία αναβάθμιση. Αυτό έχει αντίκτυπο στις πωλήσεις.

Το νέο iPhone 6s mini αναμένεται να έχει επιτυχία στις πωλήσεις και είναι λογικό η Apple να μην θέλει να γεμίσει με στοκ από iPhone 6s, ειδικά τώρα που μειώνεται η ζήτησή τους.

Δείτε ακόμη: Ψηφοφορία: Θα σας ενδιέφερε ένα νέο iPhone μικρότερου μεγέθους;

iphone 6s production hault 02

Αυτό θα προσφέρει μία “ελαστικότητα” στην Apple και θα μπορέσει να διευκολύνει την κατασκευή του νέου iPhone 6s Mini, εάν ποτέ κυκλοφορήσει.

Μία συσκευή iPhone με οθόνη 4” είναι πιθανό να έχει μεγάλη ζήτηση στην αγορά. Στην δημοσκόπηση που κάναμε πριν από λίγες εβδομάδες, σχεδόν οι μισοί αναγνώστες του blog θα σκεφτόντουσαν σοβαρά την αγορά ενός νέου iPhone mini.

Σχεδόν οι μισοί χρήστες iPhone θέλουν νέα συσκευή στις 4"

Το αποτέλεσμα της δημοσκόπησης μας ξάφνιασε καθώς δεν περιμέναμε να δούμε τόσο θετική αντίδραση στην ιδέα κυκλοφορίας μίας τέτοιας συσκευής.

από jericho