Η Microsoft ετοιμάζει ένα νέο Xbox One για να ανταγωνιστεί το Apple TV

Η Microsoft ετοιμάζει ένα νέο Xbox One για να ανταγωνιστεί το Apple TV
ired.gr

To νέο Xbox One "mini" θα είναι μία “light”, πειραματική έκδοση της παιχνιδοκονσόλας.

Οι φήμες έχουν ξεκινήσει τις τελευταίες εβδομάδες και αναφέρουν ότι η Microsoft ετοιμάζει μία “αδυνατισμένη” έκδοση του Xbox. Θα είναι το ενδιάμεσο μίας παιχνιδομηχανής και ενός streamer. Βέβαια, παρόμοιες φήμες ακούσαμε και όταν κυκλοφόρησε το Xbox One το 2013.

xbox mini 03

Xbox One vs PS4: Ποιος είναι ο νικητής;

Σύμφωνα με τις πηγές, η φημολογούμενη συσκευή θα είναι μία λιγότερο ισχυρή έκδοση του μεγαλύτερου αδερφού της, Xbox One και μπορεί να περιοριστεί σε ελαφριές εφαρμογές και παιχνίδια από το Windows Store.

Αντίθετα, οι χρήστες του Xbox Οne τώρα μπορούν να κατεβάσουν στις παιχνιδομηχανές τους μεγάλους τίτλους gaming με μέγεθος πολλών GB.

Η ελαφριά έκδοση του Xbox μπορεί να κυκλοφορήσει μετά το μέσο του 2016 και το κόστος της θα είναι αρκετά χαμηλότερο από αυτό του Xbox One.

xbox mini 02

Το PS4 είναι ο βασιλιάς του Gaming

Ο μεγάλος ανταγωνιστής της Microsoft, Sony, έχει κυκλοφορήσει μία παρόμοια συσκευή με το όνομα Playstation TV. Η συσκευή έχει κυκλοφορήσει από το 2013 με την ονομασία PS Vita TV στην Ιαπωνία από το 2013. Η μικρή παιχνιδομηχανή μπορεί να τρέξει παιχνίδια PS Vita, PSP και Playstation One, όπως και να κάνει streaming τίτλους του Playstation 3, με την υπηρεσία Playstation Now.

xbox mini 01

Παρουσίαση: Apple TV 4

Η Apple άλλαξε τα δεδομένα στις συσκευές που θέλουν να κατακτήσουν το σαλόνι μας με την κυκλοφορία του Apple TV 4ης γενιάς. Η συσκευή έχει το tvOS, υπολογιστική ισχύ και πρόσβαση στο App Store. Με αυτό τον τρόπο η Apple προσπαθεί να φέρει πιο κοντά το mobile gaming και το gaming στην “μεγαλύτερη" οθόνη στο σαλόνι.

από jericho