Η Apple θα επενδύσει στην επαυξημένη πραγματικότητα το 2016

Η Apple θα επενδύσει στην επαυξημένη πραγματικότητα το 2016
ired.gr

Όσο η επαυξημένη πραγματικότητα γίνεται ολοένα και πιο δημοφιλής, η Apple είναι πιθανό να ασχοληθεί εντατικά με τη νέα τεχνολογία.

H εικονική και η επαυξημένη πραγματικότητα πολλές φορές έχουν διαφημιστεί ως η τεχνολογία του μέλλοντος. Μέχρι τώρα όμως καμιά εταιρεία δεν προσφέρει την εικονική πραγματικότητα που τόσα χρόνια μας υπόσχονται.

Αυτή είναι μια καλή ευκαιρία για την Apple. Υπάρχουν αρκετές εταιρείες που ασχολούνται με την εικονική πραγματικότητα και έχουν αναπτύξει τεχνολογίες που χρειάζεται να δοκιμαστούν και να βελτιωθούν για την ενσωμάτωσή τους σε ένα μελλοντικό τεχνολογικό προϊόν.

 ired apple augmented reality 01

Το 2016 θα υπάρξει μεγάλη δραστηριότητα από όλες τις μεγάλες εταιρείας τεχνολογίας στο πεδίο της εικονικής πραγματικότητας. Η Apple δεν θα μείνει με σταυρωμένα χέρια, είναι πολύ πιθανό να εξαγοράσει εταιρείες του χώρου για να αναπτύξει τα δικά της προϊόντα κατά τη διάρκεια του 2016.

Μερικοί αναλυτές υποστηρίζουν πως η αμερικανική εταιρεία θα κυνηγήσει πολύ επιθετικά την επαυξημένη πραγματικότητα. Πράγματι, αυτή η τεχνολογία φαίνεται να είναι η επόμενη εξέλιξη στα προϊόντα τεχνολογίας. Συγκεκριμένα στην περίπτωση της Apple, η επαυξημένη πραγματικότητα θα ταιριάξει “φυσικά” στο οικοσύστημα του iPhone.

Μέχρι τώρα δεν έχουμε δει κάποια δημόσια ένδειξη από την Apple ότι εργάζεται πάνω σε αυτή την τεχνολογία. Ούτε έχουμε ακούσει φήμες που να συνδέουν την εικονική πραγματικότητα με κάποια από τις επερχόμενες συσκευές της.

iPhone 7 χωρίς πλαστικά κεραίας και με αδιάβροχο σχεδιασμό

 ired apple augmented reality 02

Βεβαίως, δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι τα τελευταία χρόνια η Apple έχει εξαγοράσει μερικές σημαντικές εταιρείες στο χώρο της εικονικής και της επαυξημένης πραγματικότητας.

Πέραν αυτού η ίδια η Apple έχει κατοχυρώσει μια μεγάλη ποικιλία από ευρεσιτεχνίες που αφορούν την εικονική πραγματικότητα. Επιπλέον, τον περασμένο Μάρτιο έγινε μια αναφορά ότι η Apple έχει δημιουργήσει μια μικρή ομάδα, η οποία πειραματίζεται με την επαυξημένη πραγματικότητα.

 ired apple augmented reality 03

Η επαυξημένη πραγματικότητα προσθέτει ένα ψηφιακό φίλτρο πάνω στον φυσικό κόσμο για να δώσει στον χρήστη διάφορες πληροφορίες. Το πιο γνωστό προϊόν σε αυτή την κατηγορία είναι το Google Glass.

Η πιο εντυπωσιακή χρήση της επαυξημένης πραγματικότητας είναι το Hololens από την Microsoft. Στην αυγή του 2016 φαίνεται πως η Microsoft έχει τη δυνατότητα να γίνει ηγέτης αυτής της νέας τεχνολογίας όταν κυκλοφορήσει στην αγορά.

Η Microsoft στέλνει το HOLOLENS στον ISS για τους αστροναύτες

από jericho