Εκτύπωση αυτής της σελίδας

AirBar: Μετατρέψτε την οθόνη του υπολογιστή σας σε οθόνη αφής

AirBar: Μετατρέψτε την οθόνη του υπολογιστή σας σε οθόνη αφής
ired.gr

Με αυτή την απλή και εύχρηστη συσκευή θα κάνετε την οθόνη σας πολλαπλής αφής.

Οι δυνατότητες πολλαπλής αφής σε μια οθόνη - πέρα από την οθόνη ενός κινητού ή τάμπλετ - είναι κάτι το επιθυμητό για τους περισσότερους, αλλά ακόμη δεν συμπεριλαμβάνονται στα περισσότερα λάπτοπ. Μια εταιρία λοιπόν, με το όνομα Neonode, σκέφτηκε να φτιάξει μια συσκευή, την AirBar, που είναι ένα gadget που θα μετατρέψει την οθόνη του λάπτοπ σας (ή του PC) σε οθόνη πολλαπλής αφής. Χωρίς να χρειάζεται κάποιο ειδικό hardware με πολύπλοκες ρυθμίσεις, χωρείς να χρειάζεται ειδικό software ή οδηγούς και αναβαθμίσεις, το AirBar μπορεί να μετατρέψει την οποιαδήποτε οθόνη (σχεδόν) σε μια οθόνη πολλαπλής αφής που αναγνωρίζει κάθε είδους κίνηση και χειρονομία.

ired airbar 01

Δείτε ακόμη: 9 χειρονομίες για την οθόνη Multi-Touch του iPhone/iPad

Το AirBar καλύπτει το «χαζό» display του υπολογιστή μας με μια «κουβέρτα» από αόρατο φως που επιτρέπει τη διάδραση με την οθόνη μας μέσω αφής. Η μπάρα που κάνει τη λειτουργία, είναι λεπτή και διακριτική (σχετικά) και τοποθετείται απλά στη βάση της οθόνης του PC μας. Η σύνδεσή του με τον υπολογιστή γίνεται εξίσου απλά μέσω μια θύρας USB.

ired airbar 02

Το display αναγνωρίζει τις κινήσεις και χειρονομίες που συνηθίζουμε να εκτελούμε σε άλλες συσκευές, όπως το τσίμπημα, σύρσιμο, ζουμάρισμα, κύλιση και άλλες. Κι επειδή η «αφή» αναγνωρίζεται στην ουσία από οτιδήποτε διασχίζει το πεδίο του φωτός του AirBar, δε χρειάζεται να χρησιμοποιήσουμε ειδικά και μόνο τα δάχτυλά μας. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το AirBar με γάντια - λεπτά ή και πολύ χοντρά - βούρτσες, μολύβια, stylus, ακόμη και ξυλάκια του κινέζικου φαγητού (chop sticks), ή ό,τι άλλο σας αρέσει. Από τη στιγμή που επιδράτε στο πεδίο φωτός, το Air Bar αναγνωρίζει το «άγγιγμα».

ired airbar 03

Δείτε ακόμη: 6 μοναδικές χειρονομίες αποκλειστικά για χρήστες συσκευών iPad

Στην αρχική του παρουσίαση, το AirBar θα είναι συμβατό με λίγα μηχανήματα. Οι απαιτήσεις του θα είναι λειτουργικό Windows 7, 8, 10 και οθόνη με διάμετρο 15,6 ίντσες, κάτι που μειώνει αρκετά τη συμβατότητά του με περισσότερα μηχανήματα. Η Neonode δήλωσε ότι εργάζονται αυτή τη στιγμή και πάνω σε ένα μοντέλο για τα Mac. Και από τη στιγμή που θα μπορούν να επεκτείνουν την τεχνολογία του, θα είναι συμβατό με μια μεγάλη πληθώρα διαφορετικών σε μέγεθος οθονών.

ired airbar 04

Το AirBar θα κάνει το αρχικό ντεμπούτο του στη CES στο Las Vegas τον επόμενο μήνα, αλλά μπορείτε να προ-παραγγείλετε ένα, αν θέλετε, online (https://air.bar). Η έκδοση των 15,6 ιντσών κοστίζει 49$ και θα αρχίσει να πωλείται στις αρχές του 2016. Από τη στιγμή που η Neonode μπορέσει και το επεκτείνει σε άλλα μεγέθη και πλατφόρμες λειτουργικών συστημάτων, κάθε υπολογιστής θα μπορεί πια να επωφεληθεί από την ευχρηστία του συστήματος αφής, χωρίς να έχει προβλήματα ή να συμβιβάζεται στο ελάχιστο.

Δείτε βίντεο:

Δείτε ακόμη: Ελέγξτε το Mac σας με χειρονομίες

από Elichord

© ired electronics | Privacy Policy DMCA.com Protection Status