Πολύ κοντά η συμφωνία μεταξύ Apple, LG και Samsung για τις οθόνες των iPhone

Πολύ κοντά η συμφωνία μεταξύ Apple, LG και Samsung για τις οθόνες των iPhone
ired.gr

Η Apple είναι έτοιμη να υπογράψει την τελική συμφωνία με την LG και την Samsung για την προμήθεια πάνελ OLED για τα iPhone των επόμενων γενιών. Οι νέες οθόνες OLED φημολογούνται ότι θα γίνουν μέρος των iPhone, ξεκινώντας από το 2018.

Οι δύο εταιρείες από την Κορέα σκοπεύουν να ξοδέψουν συνολικά περίπου 13 δισεκατομμύρια δολάρια για να αυξήσουν την παραγωγή πάνελ OLED μέσα στα επόμενα δύο ή τρία χρόνια.

Είναι ακόμη πολύ πιθανό η Apple να προσφέρει κάποια χρηματοδότηση και στις δύο εταιρείες για να τις διευκολύνει στην επένδυσή τους.

Επιπλέον η LG σκοπεύει να μετατρέψει μερικές γραμμές παραγωγής LCD, σε γραμμές παραγωγής OLED για να μειώσει το κόστος. Από την άλλη πλευρά η Samsung θα χρειαστεί να καλύψει 30% λιγότερες παραγγελίες από την LG.

Ήδη από τον προηγούμενο μήνα είχαμε αναφέρει τις φήμες για ενδεχόμενη συνεργασία μεταξύ της Apple και των δύο γιγάντων από την Κορέα.

 ired iphone oled 01

Η LG ήδη προγραμμάτιζε την αύξηση της παραγωγής για πάνελ OLED, για να καλύψει τις μεγάλες απαιτήσεις που έχει η Apple για το iPhone. Νωρίτερα αυτό το μήνα και μια ιαπωνική εταιρεία σχεδίαζε τη μαζική παραγωγή πάνελ OLED, για να προμηθεύσει τις οθόνες των iPhone, ξεκινώντας από το 2018.

Τα πάνελ OLED μπορoύν να προσφέρουν υψηλότερη ευκρίνεια και πιο φωτεινά χρώματα από τις οθόνες LCD. Συνήθως όμως τα πάνελ OLED έχουν μικρότερη διάρκεια ζωής και μεγαλύτερο κόστος κατασκευής.

Η Apple έχει βρεθεί σε αρκετές συζητήσεις με μεγάλους κατασκευαστές του χώρου, για να ελαχιστοποιηθούν τα μειονεκτήματα των πάνελ OLED.

από jericho