Νέα μήνυση στην Apple! Αυτή την φορά για το iOS 9

Νέα μήνυση στην Apple! Αυτή την φορά για το iOS 9
ired.gr

Η Apple φαίνεται ότι έχει γίνει στόχος μηνύσεων τον τελευταίο καιρό, καθώς έφτασε και νέα μήνυση, αυτή τη φορά αφορά το τελευταίο της λογισμικό, iOS 9.

Πιο συγκεκριμένα, ο Chaim Lerman, μήνυσε την Apple για ψευδή διαφήμιση και στοχευμένη χρήση κακού λογισμικού. Ο ίδιος δηλώνει ότι, από την στιγμή που αναβάθμισε το iPhone 4s του σε iOS 9, η συσκευή του ξεκίνησε να “κολλάει” και να αργεί στις αποκρίσεις της, σε σημείο που δεν μπορούσε να το χρησιμοποιήσει.

Δείτε ακόμη: Πτώση στις πωλήσεις της Apple το 2016 προβλέπουν οι ειδικοί

Οι περισσότεροι χρήστες της Apple, λόγω της συνήθειάς τους με το Apple “περιβάλλον” και την ευκολία μεταφοράς επαφών και δεδομένων, αγοράζουν για αναβάθμιση συσκευής κάποιο νεότερο μοντέλο της.

apple is sued again 01

Βασισμένος σε αυτό, ο Chaim Lerman θεωρεί ότι η Apple δημιούργησε σκόπιμα πρόβλημα στα παλαιότερα μοντέλα της, για να αναγκάσει τους χρήστες τους να αναβαθμίσουν τις συσκευές τους.

Ο εν λόγω κύριος και μία ομάδα ατόμων που έχει συγκεντρώσει, αξιώνουν ούτε λίγο ούτε πολύ, το ποσό των 5 εκατομμυρίων δολαρίων για να αποζημιωθούν για την ταλαιπωρία τους.

Η Apple βέβαια δεν δείχνει να ανησυχεί, αφού κατά το παρελθόν έχει αντιμετωπίσει με επιτυχία πολλές καταστάσεις σαν αυτή.

Μία αντίστοιχη περίπτωση είχε συμβεί στο παρελθόν, όταν το iOS 4 είχε εγκατασταθεί για πρώτη φορά στο iPhone 3G και είχε δημιουργήσει προβλήματα κατά την λειτουργία του. Το δικαστήριο αποφάσισε υπέρ της Apple και η υπόθεση καταρρίφθηκε.

Μία ακόμα υπόθεση εναντίον της Apple έγινε, όταν δημιουργήθηκε ένα πρόβλημα με μηνύματα που δεν μπορούσαν να λάβουν χρήστες που είχαν αναβαθμίσει τις συσκευές τους από Apple σε Android. Φυσικά και αυτή η υπόθεση έληξε υπέρ της Apple, χωρίς να υποχρεωθεί να δώσει καμία αποζημίωση.

apple is sued again 02

Μπορεί εδώ στην Ελλάδα μηνύσεις για κάτι τέτοιο να φαίνονται περίεργες, όμως για την Αμερική δεν είναι κάτι ασυνήθιστο. Οι μεγάλες εταιρείες γίνονται συχνά στόχος και μάλιστα πολλές φορές αναγκάζονται να πληρώσουν βαριά πρόστιμα.

Δείτε ακόμη: Ο επίσημος φωτογράφος του Λευκού Οίκου φωτογραφίζει με iPhone

από Karadryan