Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Πτώση στις πωλήσεις της Apple το 2016 προβλέπουν οι ειδικοί

Πτώση στις πωλήσεις της Apple το 2016 προβλέπουν οι ειδικοί
ired.gr

Η Apple θα πρέπει να κυκλοφορήσει νέα προϊόντα για να αποφύγει την πτώση, προειδοποιούν οι αναλυτές.

Μετά από μία χρονιά με πολλές κυκλοφορίες προϊόντων από την Apple, το 2016 αναμένεται να είναι μία δύσκολη χρονιά, εκτός εάν κυκλοφορήσει το επόμενο “iPhone”.

Η μετοχή της Apple έχει χάσει το 21% της αξία της, τους τελευταίους 6 μήνες. Η απώλεια ήταν ύψους 220 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Εάν το ποσό αυτό σας φαίνεται μεγάλο, αυτό συμβαίνει γιατί είναι πραγματικά τεράστιο. Ενδεικτικά η PepsiCo έχει αξία 204 δις δολάρια, η Philip Morris $192 δις και η Nike μόλις $155 δις.

Πίσω στα της Apple, η απώλεια αυτή ήρθε μέσα σε μία χρονιά όπου το iPhone 6s έκανε ρεκόρ πωλήσεων την πρώτη εβδομάδα κυκλοφορίας. Η Katy Huberty από την Morgan Stanley προβλέπει πτώση στις πωλήσεις του iPhone κατά 3% το επόμενο έτος. Το ίδιο υποστηρίζουν αναλυτές της Pacific Crest και της KGI Securities.

Το πρόβλημα του επόμενου έτους φαίνεται να είναι ότι το 2015 η Apple έφτασε στην κορυφή της πορείας της και από εδώ και πέρα έρχεται κατηφόρα.

 ired apple sales 01

Μετά από την έντονη φημολογία των τελευταίων ετών, κυκλοφόρησε το Apple Watch, το οποίο προσπέρασε τους ανταγωνιστές και εδραιώθηκε στην κορυφή των Smartwatches. Τα έσοδα που έφερε όμως υπολογίζονται σε 1,7 δις δολάρια.

Η Apple ακόμη κυκλοφόρησε ένα νέο Apple TV, ένα iPad 12” ιντσών και μία νέα υπηρεσία, το Apple Music. Τέλος ήρθε και το iPhone 6s με νέες λειτουργίες και με το 3D touch, που προσθέτει ένα επιπλέον στοιχείο στον χειρισμό της συσκευής.

Τα νέα προϊόντα στην Apple αργούν πολύ για να κυκλοφορήσουν. Το Apple Watch ήταν το πρώτο πραγματικά νέο προϊόν από την Apple μετά από το iPad, το 2010. Η στρατηγική των άλλων γιγάντων της τεχνολογίας είναι τελείως διαφορετική καθώς κυκλοφορούν αμέτρητες συσκευές, smartphones, tablets και wearables, κάθε χρόνο.

Το Μουσείο της “Apple” στην Πράγα

Δεν είναι περίεργο να πει κάποιος πως η Apple, μάλλον έχει αρχίσει να στερεύει από ιδέες.

Έχουμε ακούσει αυτήν την άποψη να επαναλαμβάνεται αρκετές φορές “από μέσα” όπως στο Forbes, μετά από την κυκλοφορία των iPhone 4s, iPhone 5s και iPhone 6.

Η στρατηγική της Apple τα τελευταία χρόνια ήταν να μπαίνει σε αγορές όπου οι υπόλοιποι έχουν κάνει ήδη πολλά λάθη. Η Apple μαθαίνει από αυτά τα λάθη και καταφέρνει να παρουσιάσει προϊόντα που καλύπτουν όλα όσα οι υπόλοιποι απλά υπόσχονται. (βλέπε iPhone, iPad)

Αυτή η τακτική δεν απέδωσε με το Apple Watch. Οι πωλήσεις ξεπέρασαν τα 10 εκατομμύρια, αλλά η εμπειρία χρήσης δεν είναι ανώτερη από την εμπειρία χρήσης που προσφέρουν οι αντίστοιχες συσκευές Android.

 ired apple sales 03

Μία από τις αγορές που εδώ και χρόνια περιμένουν την συμβολή της Apple, είναι το έξυπνο σπίτι. Η Apple μπορεί να καταφέρει να μας προσφέρει την εμπειρία ενός έξυπνου σπιτιού, που μέχρι τώρα κανείς δεν έχει καταφέρει να επιτύχει.

Ξεχάσαμε το Apple Car. Εάν οι φήμες αληθεύουν και πράγματι η Apple σχεδιάζει ένα αυτοκίνητο είναι σχεδόν αδύνατο αυτό να κυκλοφορήσει το 2016.

Δύσκολα θα δούμε κάποιο πραγματικά νέο προϊόν από την Apple. Μπορεί να δούμε την επιστροφή ενός νέου iPhone με οθόνη 4” ιντσών. Από εκεί και πέρα θα δούμε νέες υπηρεσίες καθώς και αναβαθμίσεις Hardware και Software.

 ired apple sales 02

Οι αναλυτές έχουν δίκιο, η Apple πρέπει να βγάλει νέα προϊόντα. Τουλάχιστον αυτό επιθυμούν όσοι έχουν χρησιμοποιήσει τους υπολογιστές και τις συσκευές της. Η πιο σίγουρη πρόβλεψη για το 2016 είναι ότι θα διαβάσουμε πολλές φήμες και πολλές αναλύσεις για την Apple, αλλά το 2017 θα είναι η πιο αποφασιστική χρονιά για το μέλλον.

Το μυστικό εργαστήριο της Apple!

από jericho

© ired electronics | Privacy Policy DMCA.com Protection Status