Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Q & A: APPLE ID - Βασικές πληροφορίες για το αναγνωριστικό της Apple

Q & A: APPLE ID - Βασικές πληροφορίες για το αναγνωριστικό της Apple
ired.gr

Μοιραζόμαστε πληροφορίες οι οποίες αφορούν το Apple ID. Τι είναι, σε τι μας χρησιμεύει, είναι ασφαλές; Και πολλά ακόμη ερωτήματα.

Ο Παναγιώτης επικοινώνησε μαζί μας με προσωπικό μήνυμα στην σελίδα μας στο Facebook και ρώτησε τα εξής:

Παναγιώτης Σ.: Καλημέρα σας και χρόνια πολλά, έχω απορίες σχετικές με το Apple ID που απαιτείται για την διαμόρφωση μιας νέας iOS συσκευής. Μπορείτε να μου δώσετε κάποιες πληροφορίες;

Παναγιώτης Σ.: Τι είναι το Apple ID;

ired experts team: Πρόκειται για έναν ατομικό λογαριασμό ο οποίος είναι απαραίτητος για να αποκτήσετε πρόσβαση σε λειτουργίες και υπηρεσίες της Apple. Σε αυτές συμπεριλαμβάνονται το iTunes Store, το iCloud, το App Store η εφαρμογή μηνυμάτων iMessage, το FaceTime και πολλά ακόμη χαρακτηριστικά.

Το Apple ID αποτελείται από τον λογαριασμό ηλεκτρονικής αλληλογραφίας (διεύθυνση mail) και το συνθηματικό, το οποίο χρησιμοποιείτε για να συνδεθείτε, καθώς και από επιπλέον πληροφορίες, απαραίτητες για την πληρωμή και την ασφάλεια σε όλες τις υπηρεσίες της εταιρείας, Apple.

Διαβάστε επίσης: Q & A: To ιστορικό της προεγκατεστημένης εφαρμογής Safari στο iPhone είναι κενό

Παναγιώτης Σ.: Που και πώς μπορώ να χρησιμοποιήσω το Apple ID μου;

ired experts team: Το Apple ID από τη στιγμή της έκδοσης είναι και η ταυτότητά σας για την εταιρεία Apple. Η χρήση του, απαιτείται κάθε φορά που θα διαμορφώσετε μία νέα iOS συσκευή, πραγματοποιήσετε μία αγορά από το App Store, iTunes Store ή χρησιμοποιήσετε μία οποιαδήποτε υπηρεσία της Apple. Η εταιρεία θα σας ζητήσει να εισάγετε το Apple ID και το συνθηματικό σας. Εισάγοντας τα στοιχεία σας, έχετε πρόσβαση στις επιλογές της υπηρεσίας και σε όλα τα προσωπικά δεδομένα του λογαριασμού σας.

Παναγιώτης Σ.: Χρειάζομαι παραπάνω από ένα Apple ID;

ired experts team: Δεν θα χρειαστείτε περισσότερα, μόνο ένα. Θα χρησιμοποιήσετε το ίδιο αναγνωριστικό Apple ID, όπου κι αν συνδεθείτε, εξασφαλίζοντας πως όλες οι συσκευές Apple και υπηρεσίες τις οποίες διαθέτετε, λειτουργούν απρόσκοπτα. Επιπλέον έχετε τη δυνατότητα να αποκτήσετε πρόσβαση σε όλο το προσωπικό σας περιεχόμενο από όλες τις συσκευές σας.

Διαβάστε επίσης: Q & A: To iPhone 7 κυκλοφορεί σε 3 μήνες

Παναγιώτης Σ.: Μπορεί να χρησιμοποιεί το δικό μου Apple ID κάποιος φίλος μου;

ired experts team: Θα πρότεινα να μη μοιράζεστε το Apple ID σας με κανένα. Όπως προαναφέραμε, εμπεριέχει προσωπικές πληροφορίες, όπως τις επαφές σας, φωτογραφίες, αντίγραφα ασφαλείας των συσκευών σας και πολλά πολλά ακόμη.

Στην περίπτωση που μοιραστείτε το Apple ID σας με κάποιο τρίτο άτομο, αυτόματα του δίνετε πρόσβαση σε όλα τα προσωπικά σας δεδομένα, γεγονός το οποίο μπορεί να προκαλέσει σύγχυση για την πραγματική κατοχή του λογαριασμού σας.

Θα πρότεινα - προκειμένου να μοιραστείτε εφαρμογές (αγορές από το App Store και iTunes Store), φωτογραφίες, Ημερολόγια ή άλλο περιεχόμενο, με κάποιον φίλο σας ή μέλος της οικογένειά σας - την υπηρεσία "Οικογένεια", την κοινή χρήση φωτογραφιών στο iCloud ή άλλες σημαντικές δυνατότητες της κοινής χρήσης.

Παναγιώτης Σ.: Είναι ασφαλές ένα αναγνωριστικό Apple ID;

ired experts team: Η εταιρεία Apple δίνει ιδιαίτερη βαρύτητα στην ασφάλεια και την ιδιωτική ζωή, γι' αυτό και παρέχει πολλές μεθόδους προστασίας του απορρήτου και του αναγνωριστικού σας, Apple ID. Σε αυτές συμπεριλαμβάνονται η δυνατότητα δημιουργίας ισχυρών συνθηματικών, η επαλήθευση δύο βημάτων και πολλές ακόμη.

Παναγιώτης Σ.: Σας ευχαριστώ πολύ, οι συμβουλές σας μου είναι ιδιαίτερα χρήσιμες.

ired experts team: Είμαστε στην διάθεσή σας για να απαντήσουμε σε κάθε σας απορία.

Οι αναρτήσεις Q & A είναι αυθόρμητες συζητήσεις της ομάδας του ired experts, με τους φίλους της σελίδας μας στο Facebook. Ο σκοπός των αναρτήσεων είναι ενημερωτικός και εκπαιδευτικός.

από DINFUN

© ired electronics | Privacy Policy DMCA.com Protection Status