Gamer μηνύει την Bethesda γιατί το “Fallout 4” είναι πολύ εθιστικό!

Gamer μηνύει την Bethesda γιατί το “Fallout 4” είναι πολύ εθιστικό!
ired.gr

Ένας 28χρονος Ρώσος έχει υποβάλει μήνυση στην εταιρία που δημιούργησε το Fallout 4.

Κατηγορεί την Bethesda Softworks ότι του κατέστρεψε την ζωή, μόλις μέσα στις 3 πρώτες εβδομάδες μετά από την κυκλοφορία του Fallout 4.

Ο νεαρός gamer είχε εθιστεί τόσο πολύ στο παιχνίδι που κατάφερε μέσα σε τρεις εβδομάδες να χάσει τη δουλειά του και την γυναίκα του.

Δεν μπορούσε να πάει στην δουλειά γιατί είχε εθιστεί στο παιχνίδι και τον απέλυσαν. Άρχισε να αγνοεί τους φίλους και την οικογένειά του, με αποτέλεσμα να τον παρατήσει η γυναίκα του.

Τώρα ζητάει 500,000 ρούβλια ως αποζημίωση για την συναισθηματική δυσφορία (περίπου 6.305€)

Η δήλωσή του ήταν:

Εάν ήξερα ότι το παιχνίδι μπορούσε να γίνει τόσο εθιστικό, θα πρόσεχα περισσότερο. Δεν θα το αγόραζα καθόλου ή θα περίμενα τις διακοπές των εορτών για να το αποκτήσω.

ired fallout 00

Η μήνυση αυτή είναι πρωτοφανής περίπτωση για τη Ρωσία. Έχουμε δει όμως μία παρόμοια περίπτωση το 2010, ένας Χαβανέζος αυτή τη φορά είχε εθιστεί με το Lineage II. Κατάφερε να σπαταλήσει 20.000 ώρες παίζοντας το δημοφιλές παιχνίδι. Η δήλωσή του ήταν:

Δεν θα είχα ξεκινήσει να παίζω αυτό το παιχνίδι εάν ήξερα πόσο εθιστικό είναι.

Στο τέλος, η υπόθεσή του ακούστηκε στο δικαστήριο και η NCSoft πλήρωσε τα δικαστικά έξοδα. Μέχρι εκεί όμως.

Τα 7 καλύτερα Cross-platform Multiplayer Games που πρέπει να δείτε

Είναι δύσκολο να προβλέψουμε πως θα λειτουργήσουν οι ρωσικές αρχές, το πιο πιθανό πάντως είναι να απορρίψουν την υπόθεση.

Είναι λίγο δύσκολο να επιβεβαιώσει κάποιος πόσο εθιστικό είναι ένα παιχνίδι. Τα παιχνίδια δεν είναι όπως τα τσιγάρα, που περιέχουν την νικοτίνη και μπορεί ένας επιστήμονας να επιβεβαιώσει πόσο εθιστική είναι η συγκεκριμένη ουσία.

Και οι δύο εθισμένοι gamers υποστήριξαν ότι δεν θα είχαν ξεκινήσει να παίζουν εάν ήξεραν πόσο εθιστικά είναι τα παιχνίδια και είναι σαν να προτείνουν να μπουν προειδοποιητικές επιγραφές στα video games, όπως και στα τσιγάρα.

ired fallout 01

Προσωπικά δεν έχω δοκιμάσει το Fallout 4 καθώς το gaming θέλει χρόνο και δεν πρόκειται να διαθέσω τον ελεύθερο χρόνο μου στο συγκεκριμένο παιχνίδι. Εάν αποφασίσω όμως να το αγοράσω και παίξω 50 ώρες, θα είμαι εθισμένος;

Ποιο είναι το όριο οι 100, οι 300 ή οι 1.000 ώρες παιχνιδιού; Πρέπει να γίνουν όλες οι ώρες παιχνιδιού συγκεντρωμένες σε μία χρονική περίοδο; Πρέπει να συμβούν αρνητικά πράγματα στην ζωή μου για να επιβεβαιώσω τον εθισμό μου;

5 apps για Games Night στο σπίτι

Πριν από λίγα χρόνια βάζαμε άλλες “ταμπέλες” στα παιχνίδια. Υποτίθεται πως “προωθούσαν τη βία” και τώρα προχωράμε σε ένα διαφορετικό επίπεδο: “Τα παιχνίδια είναι εθιστικά”.

Μετά θα πρέπει να μεταφέρουμε τις ίδιες ετικέτες στο YouTube, το ραδιόφωνο, την τηλεόραση και τους κινηματογράφους. “Προσοχή οι ταινίες είναι εθιστικές.”

ired fallout 02

Σίγουρα μπορούμε να “εθιστούμε” σε πολλά πράγματα. Όταν δεν μπορούσα να χωρέσω στα ρούχα μου γιατί είχα περιττά κιλά, δεν έκανα μήνυση στο σουβλατζίδικο της γειτονιάς.

Κάθε δραστηριότητα χρειάζεται να γίνεται με μέτρο, για να παραμείνει υγιής ένας άνθρωπος. Η μήνυση του Ρώσου gamer είναι λίγο ασυνάρτητη αλλά είναι αφορμή για να μιλήσουμε για τον εθισμό στο gaming.

Το παιχνίδι της Bethesda δεν είναι επικίνδυνο. Το πληρώνουμε μία φορά και το μόνο που μας ζητάει μετά είναι χρόνο για να το παίξουμε. Είναι στο χέρι μας να οργανώσουμε και να διαχειριστούμε τον χρόνο μας.

Περισσότερη βαρύτητα πρέπει να δώσουμε στις αθώες δωρεάν εφαρμογές που έχουμε στα smartphone μας. Ακόμη και όσοι δεν παραδεχόμαστε ότι είμαστε “gamers”, μπορούμε να χάσουμε πολλές ώρες παίζοντας τα casual παιχνίδια στο iPhone, που έχουν αρχίσει να μοιάζουν με “φρουτάκια” και εάν παρασυρθούμε μπορούμε να πληρώσουμε πολλά χρήματα για ένα “δωρεάν” παιχνίδι.

ired fallout 03

Αυτού του τύπου τα παιχνίδια θα πρέπει να ελεγχθούν στενά από τις υπηρεσίες προστασίας του καταναλωτή, γιατί πρακτικά κάποιος πάνω στον εθισμό του μπορεί να ξοδέψει ανεξέλεγκτα μία περιουσία για το τίποτα.

Ευτυχώς υπάρχουν παιχνίδια σαν το Fallout, το The Elder Scrolls και το Football Manager που πληρώνεις μία φορά και το μόνο που χρειάζεται να ξοδέψεις στην συνέχεια είναι ο χρόνος σου.

Εάν πιστεύεις ότι κάποιο παιχνίδι είναι πολύ εθιστικό για σένα, μπορείς απλά να το διαγράψεις από τον υπολογιστή ή το κινητό σου και να το αποφύγεις. Σίγουρα θα βρεις πολλά πιο ενδιαφέροντα και πιο παραγωγικά πράγματα να κάνεις, δεν θα το μετανιώσεις.

80’s - Τα video games που αγαπήσαμε

από jericho