Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Εύρεση iPhone: Μια πολύτιμη λειτουργία όλων των Apple συσκευών

Εύρεση iPhone: Μια πολύτιμη λειτουργία όλων των Apple συσκευών
ired.gr

Μάθετε όλες τις πληροφορίες ενεργοποίησης και χρήσης της πολύτιμης λειτουργίας Εύρεση iPhone.

Μια στιγμή απροσεξίας, μόνο μια στιγμή απροσεξίας είναι αρκετή, για να ανακαλύψετε πως η συσκευή σας iPhone ή iPad έχει εξαφανιστεί. Μήπως ξεχάσατε τη συσκευή σας στο γραφείο; Στο αυτοκίνητο; Σε μέσο μαζικής μεταφοράς που χρησιμοποιήσατε ή κάποιος επιδέξιος πλανόδιος το αφαίρεσε από το τραπέζι σας στην Πλάκα όπου απολαμβάνατε ήρεμα τον καφέ σας;

Ευτυχώς, όλες οι νέες συσκευές iOS, είναι εξοπλισμένες με τη λειτουργία Εύρεση iPhone, η οποία σας επιτρέπει να εντοπίσετε τη συσκευή σας, στην τοποθεσία την οποία βρίσκεται αυτή τη στιγμή.

Στις δυνατότητες της λειτουργίας, μπορείτε να συμπεριλάβετε την αναπαραγωγή ήχου, ώστε να βρείτε τη συσκευή σας αν έχει χαθεί σε συγκεκριμένο χώρο και την εξ αποστάσεως πλήρη διαγραφή, αν υπάρχουν στη συσκευή σας ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα. Εμείς θα σας δείξουμε τη χρήση της λειτουργίας Εύρεση iPhone και πως θα μπορείτε εάν θελήσετε να την απενεργοποιήσετε.

Διαβάστε επίσης: Αδυναμία καθορισμού χρόνου αδράνειας της οθόνης iPhone σε λειτουργικό iOS 9

Η Εύρεση iPhone είναι μία δωρεάν, εύκολη στη διαμόρφωση και πιθανότατα η πιο πολύτιμη εφαρμογή για το iPhone σας. Επίσης είναι χρήσιμη σε συσκευές iPad και Mac ώστε να παρακολουθείτε όλες τις Apple συσκευές σας.

Ενεργοποίηση της εφαρμογής Εύρεση iPhone

Όπως, αρκετά από τα προηγμένα χαρακτηριστικά του λειτουργικού iOS 9, η Εύρεση iPhone κάνει χρήση της υπηρεσίας iCloud, προκειμένου να αποθηκεύει δεδομένα και να συγχρονίζεται, όποτε θα χρειαστείτε οπωσδήποτε ένα λογαριασμό iCloud, πριν ενεργοποιήσετε τη λειτουργία. Πιθανολογώ πως λογαριασμό iCloud έχετε, καθώς η Apple το ζητά κατά τη διαμόρφωση μιας νέας iOS συσκευής (iPhone/iPad).

Για να σιγουρευτείτε, ακολουθήστε τη διαδρομή Ρυθμίσεις > iCloud και πάνω πάνω στη λίστα, θα πρέπει να εμφανίζεται το όνομα (mail) του λογαριασμού σας. Σε περίπτωση που κατά την ενεργοποίηση μιας νέας συσκευής έχετε παραλείψει τη δημιουργία λογαριασμού, ακολουθήστε τις οδηγίες που θα εμφανιστούν στην οθόνη, για να δημιουργήσετε έναν νέο λογαριασμό iCloud.

ired find my iphone 01

Εδώ θα πρέπει να σημειώσετε πως η Εύρεση iPhone χρησιμοποιεί το Apple ID σας, προκειμένου να συνδέσει όλες τις συσκευές σας. Γι΄αυτό και θα πρέπει να χρησιμοποιήσετε το ίδιο, σε κάθε μία από αυτές.

Η ενεργοποίηση της Εύρεσης iPhone είναι πολύ απλή υπόθεση. Από το μενού Ρυθμίσεις, επιλέξτε iCloud και στη συνέχεια μετακινηθείτε προς τα κάτω στην επιλογή Εύρεση iPhone. Αγγίξτε την εναλλαγή, και σύρετέ τη δεξιά - πράσινο - που υποδεικνύει πως η λειτουργία Εύρεση iPhone, είναι ενεργοποιημένη. Ακριβώς από κάτω θα παρατηρήσετε έναν ακόμη διακόπτη, με τίτλο "Αποστολή τοποθεσίας".

Είναι επίσης σημαντικό να τον ενεργοποιήσετε καθώς με την ενέργειά σας αυτή, θα επιτρέψετε την αποστολή της τοποθεσίας της συγκεκριμένης συσκευής στην Apple, όταν η μπαταρία της φτάσει σε πολύ χαμηλή στάθμη. Σε κανονικές συνθήκες σε ένα iPhone όταν είναι απενεργοποιημένο ή έχει ξεμείνει από ενέργεια, απενεργοποιείται και η Εύρεση iPhone καθώς χωρίς σήμα δεν μπορεί να αποσταλεί ή θέση της συσκευής.

Μια τέτοια εξέλιξη είναι απογοητευτική, εάν έχετε ξεχάσει σε κάποιο σημείο τη συσκευή σας και η μπαταρία είναι στα τελευταία της. Με την αποστολή της τοποθεσίας, τουλάχιστον είναι εφικτό να γνωρίζετε τη θέση της συσκευής, πριν απενεργοποιηθεί. Σύρετε το διακόπτη προς τα δεξιά για να ενεργοποιήσετε τη δυνατότητα αυτή.

Μία ακόμη αναγκαία συνθήκη που πρέπει να ελέγξετε, είναι η ενεργοποίηση των υπηρεσιών τοποθεσίας, καθώς επιτρέπουν τον εντοπισμό των συσκευών σας με την εφαρμογή, "Εύρεση iPhone". Για να βεβαιωθείτε, μεταβείτε στην τοποθεσία Ρυθμίσεις > Απόρρητο > Υπηρεσίες Τοποθεσίας. Έχετε την επιλογή να απενεργοποιήσετε τις Υπηρεσίες τοποθεσίας για μεμονωμένες εφαρμογές, στην περίπτωση που επιθυμείτε να κρατήσετε την τοποθεσία της συσκευή σας, ιδιωτική, από ορισμένες εφαρμογές.

Διαβάστε επίσης: Μέθοδος δημιουργίας αντιγράφου ασφάλειας σε συσκευές iPhone/iPad με απλά λόγια

Λήψη της εφαρμογής Εύρεση iPhone

Σε συνδυασμό με τη λειτουργία Εύρεση iPhone, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και τη συνοδευτική ομώνυμη εφαρμογή. Οι πληροφορίες της εφαρμογής Εύρεση iPhone, είναι ιδιαίτερα χρήσιμες, καθώς σας παρουσιάζουν αυτόματα τις τοποθεσίες των άλλων συσκευών σας, πάνω σε χάρτη, οι οποίες χρησιμοποιούν το ίδιο αναγνωριστικό Apple ID.

ired find my iphone 02

Σε περίπτωση που χάσετε μία εξ αυτών των συσκευών, ο εντοπισμός της είναι πολύ εύκολος. Ακολουθήστε τον σύνδεσμο για να κατεβάσετε την εφαρμογή. Εύρεση iPhone

Χρήση της εφαρμογής Εύρεση iPhone

Επιλέγοντας μία από τις εικονιζόμενες συσκευές, και αγγίζοντας το εικονικό πλήκτρο "Ενέργειες", θα παρατηρήσετε νέες δυνατότητες. Στα δεξιά το εικονίδιο με το αυτοκίνητο, που επιλέγοντάς το, θα σχεδιάσει για εσάς μια διαδρομή προς τη συσκευή σας, ανοίγοντας την εφαρμογή των Χαρτών. Ανάμεσα στις επιλογές θα συναντήσετε την Αναπαραγωγή ήχου, η οποία κάνει ακριβώς ό,τι υπόσχεται (αναπαράγει ήχο από τη συσκευή).

Είναι χρήσιμη λειτουργία στην περίπτωση που η συσκευή σας έχει χαθεί κάπου γύρω από το σπίτι σας ή δεν μπορείτε να την εντοπίσετε όταν φτάσετε στην τοποθεσία που σας υπέδειξε η εφαρμογή. Πατώντας το, η συσκευή θα παράγει ένα δυνατό ήχο που αποκλείεται - εάν είστε κοντά - να μην τον ακούσετε. Η λειτουργία Απώλεια, σας επιτρέπει να εισάγετε έναν κωδικό πρόσβασης, κλειδώνοντας απομακρυσμένα τη συσκευή σας.

ired find my iphone 03

Η ενέργεια αυτή θα εμποδίσει τον "νέο κάτοχο" της συσκευής, να αποκτήσει πρόσβαση στα δεδομένα σας. Μόλις βρείτε τη συσκευή μπορείτε να την ξεκλειδώσετε, κάνοντας χρήση του συνθηματικού που έχετε εισάγει.

Τελευταία επιλογή, είναι η πλήρης διαγραφή της συσκευής, ενέργεια η οποία όπως υποδηλώνει και ο τίτλος της, είναι και η χαριστική βολή στη συσκευή σας. Αγγίζοντάς τη, θα κάνει πλήρη διαγραφή των δεδομένων και των ρυθμίσεων της συσκευής σας. Θα παρακαλούσαμε να τη χρησιμοποιήσετε όταν έχετε εξαντλήσει κάθε δυνατή προσπάθεια εύρεσης της συσκευής σας.

Διαβάστε επίσης: Λάθος μηνύματα σε λάθος άνθρωπο

Χρήση της λειτουργίας Εύρεση iPhone από τον υπολογιστή σας

Αν δεν έχετε στην κατοχή σας άλλη Apple συσκευή, δεν σημαίνει πως δεν είστε σε θέση να παρακολουθείτε και να εντοπίζετε το iPhone σας. Ο δικτυακός ιστότοπος iCloud (www.iCloud.com), σας δίνει την απαραίτητη πρόσβαση στη λειτουργία Εύρεση iPhone, μαζί με τα υπόλοιπα χαρακτηριστικά του, όπως τις εφαρμογές iWork, την αλληλογραφία σας, το Ημερολόγιο και την υπηρεσία iCloud Drive.

Για να χρησιμοποιήσετε τις λειτουργίες του iCloud, συνδεθείτε με το Apple ID και το συνθηματικό σας, ανοίξτε την εφαρμογή Εύρεση iPhone και εντοπίστε στον Χάρτη την τοποθεσία του iPhone σας. Πατήστε πάνω στη συσκευή με την πράσινη κουκκίδα. Ένα νέο παράθυρο θα εμφανίσει τις ίδιες τρεις επιλογές, που παρουσιάζονται και στην εφαρμογή Εύρεση iPhone: Αναπαραγωγή ήχου, Λειτουργία Απώλειας, Σβήσιμο iPhone/iPad.

Χρήση της Εύρεσης iPhone στη λειτουργία Οικογένεια (Family Sharing)

Πέραν των δικών σας συσκευών, η λειτουργία Εύρεση iPhone, είναι σε θέση να εντοπίσει συσκευές κι άλλων μελών της οικογένειά σας που συμμετέχουν στην "Οικογένεια". Για να ενεργοποιήσετε τη λειτουργία αυτή, θα πρέπει πρώτα να διαμορφώσετε τον λογαριασμό "Οικογένεια" για την οικογένειά σας και η λειτουργία Εύρεση iPhone να είναι ενεργή σε όλες τις συσκευές.

ired find my iphone 04

Στη περίπτωση που ένα μέλος χάσει τη συσκευή του, όλα τα υπόλοιπα μέλη είναι σε θέση να την εντοπίσουν.


Απενεργοποίηση της Εύρεσης iPhone

Εάν χρειαστεί να απενεργοποιήσετε την Εύρεση iPhone - για παράδειγμα εάν στείλετε τη συσκευή σας για κάποια επισκευή ή εάν ανησυχείτε για τη δημοσιοποίηση της προσωπικής σας ζωής - μπορείτε να το πράξετε, ακολουθώντας τη διαδρομή:

Ρυθμίσεις > iCloud και στη συνέχεια αγγίζοντας το διακόπτη, να απενεργοποιήσετε την Εύρεση iPhone. H ενέργεια αυτή θα απενεργοποιήσει τη λειτουργία και θα σας επιτρέψει να πραγματοποιήσετε και πλήρη διαγραφή της συσκευής σας (Ρυθμίσεις > Γενικά > Επαναφορά > Περιεχόμενα και ρυθμίσεις), όταν για παράδειγμα πρόκειται να "αποχωριστείτε" τη συσκευή σας.

Εάν αδυνατείτε να αποκτήσετε πρόσβαση στη συσκευή σας, αλλά επιθυμείτε να απενεργοποιήσετε την Εύρεση iPhone, θα πρέπει να επισκεφθείτε τον ιστότοπο iCloud > . Επιλέξτε τη συσκευή που θέλετε να καταργήσετε από τις ρυθμίσεις και στη συνέχεια αγγίξτε την επιλογή "Χάσετε, πουλήσατε ή χαρίσατε αυτή τη συσκευή".

Αν η συσκευή αυτή εντοπιστεί από τους servers της Apple και πάλι online, θα είστε σε θέση να έχετε και πάλι πρόσβαση στη συσκευή σας για να την απενεργοποιήσετε μέσα από το μενού Ρυθμίσεις. Η ενέργεια αυτή θα απομακρύνει όλα τα δεδομένα από τη συσκευή σας iPhone ή iPad είτε η συσκευή σας είναι συνδεδεμένη στο διαδίκτυο είτε όχι.

Κανένα από τα ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα σας δεν θα είναι προσβάσιμα πλέον από τρίτους επιτήδειους. Μόλις διαγράψετε τη συσκευή σας, μπορείτε να την απομακρύνετε από τον λογαριασμό σας.

Διαβάστε επίσης: Ταυτόχρονη ανανέωση σε όλα τα λειτουργικά συστήματα της Apple

Τι ενέργειες πρέπει να κάνετε εάν κλαπεί η συσκευή σας

Υπάρχουν πολλές ενέργειες - επιλογές που μπορείτε να ακολουθήσετε σε περίπτωση κλοπής της συσκευής σας. Ξεκινάμε από το προφανές, να απευθυνθείτε στο κοντινότερο αστυνομικό τμήμα και να αναφέρετε την κλοπή. Οι αστυνομικές αρχές - ανάλογα την περιοχή - έχουν τις απαιτούμενες πληροφορίες για να σας βοηθήσουν να εντοπίσετε τον κλέφτη, ειδικά εάν έχετε ενεργοποιημένη τη λειτουργία Εύρεση iPhone.

Εναλλακτικά, μετά τη δήλωση στην αστυνομία, ενεργοποιήστε τη λειτουργία απώλειας από την Εύρεση iPhone, εισάγοντας έναν κωδικό πρόσβασης, ο οποίος και θα κλειδώσει τη συσκευή σας. Μόλις την ανακτήσετε, το μόνο που θα χρειαστεί είναι να πληκτρολογήσετε το συνθηματικό ξανά.

Αν εγκαταλείψετε κάθε προσπάθεια και είστε απολύτως σίγουροι πως δεν πρόκειται να βρεθεί ξανά η συσκευή σας, μπορείτε να διαγράψετε το περιεχόμενό της εξ αποστάσεως - διαγράφοντας και την τελευταία ελπίδα να τη βρείτε - γι' αυτό θα πρέπει να το σκεφθείτε πολύ καλά πριν προχωρήσετε.

Ένεκεν η ώρα να φτάσουμε στο τέλος της ανάλυσης της λειτουργίας Εύρεσης iPhone και τις δυνατότητες που παρέχει η Apple μέσω αυτής, σε όλους τους χρήστες iPhone / iPad και υπολογιστών Mac. Εάν σας δημιουργήσαμε άθελά μας απορίες, παρακαλούμε ενημερώστε μας στα σχόλια.

από DINFUN

© ired electronics | Privacy Policy DMCA.com Protection Status