Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Θα εξαφανιστεί το smartphone σε 5 χρόνια;

Θα εξαφανιστεί το smartphone σε 5 χρόνια;
ired.gr

Είναι σενάριο επιστημονικής φαντασίας ή πράγματι σύντομα θα ζούμε χωρίς τα smartphones;

Τα σημερινά smartphones θα μπορούσαν να είναι απαρχαιωμένα σε πέντε χρόνια, σύμφωνα με έρευνα καταναλωτών. Η σουηδική εταιρεία Ericsson ρώτησε 100.000 άτομα σε 40 χώρες και ένας στους δύο χρήστες smartphone πιστεύει «ότι τα smartphones θα είναι κάτι από το παρελθόν και ότι αυτό θα συμβεί μέσα σε μόλις πέντε χρόνια». Στη θέση τους θα βρίσκεται η τεχνητή νοημοσύνη που θα «επιτρέπει την αλληλεπίδραση με τα αντικείμενα χωρίς την ανάγκη ενός smartphone με οθόνη.»

ired smartphones extinct 01

Οι άνθρωποι θέλουν μεγαλύτερες συσκευές, οι οποίες συχνά έχουν οθόνες που καταναλώνουν πολλή ενέργεια και συγχρόνως επιθυμούν μεγαλύτερη διάρκεια ζωής της μπαταρίας. Αυτή η αντίφαση δείχνει πως υπάρχει ανάγκη για καλύτερες λύσεις.

Η τεχνητή νοημοσύνη θα μπορούσε να είναι η απάντηση σε όλα αυτά, μαζί με ηλεκτρονικούς βοηθούς που θα «φοριούνται», σύμφωνα με το 85% των ερωτηθέντων. Ένας στους δύο πιστεύει ότι θα είναι σε θέση να μιλάει με τις οικιακές συσκευές όπως κάνει με τους ανθρώπους.

Διαβάστε επίσης: «After Dark: Είμαστε κοντά στην Τεχνητή Νοημοσύνη;»

Οι χρήστες smartphone πιστεύουν ότι η τεχνητή νοημοσύνη θα αναλάβει πολλές κοινές δραστηριότητες, όπως η αναζήτηση στο διαδίκτυο, οι οδηγίες για ταξίδια κ.α. Προϊόντα τεχνητής νοημοσύνης υπάρχουν ήδη στην αγορά: το Echo της Amazon είναι μια συσκευή στην οποία οι χρήστες μπορούν να μιλούν, να λαμβάνουν πληροφορίες, να ακούνε μουσική. Η Siri και η Cortana είναι επίσης ψηφιακοί βοηθοί που εργάζονται μέσω τεχνητής νοημοσύνης.

Διαβάστε επίσης: «Η ψηφιακή βοηθός της Microsoft, Cortana, στο iOS-Android»

ired smartphones extinct 02

Το 44% των ερωτηθέντων απάντησαν ότι ένα σύστημα με τεχνητή νοημοσύνη θα ήταν καλό ως δάσκαλος, το ένα τρίτο θα ήθελαν μια τέτοια συσκευή για συντροφιά, ενώ το 29% θα αισθάνονταν πιο άνετα να συζητήσουν με ένα εικονικό άτομο για θέματα υγείας από ότι με ένα γιατρό.

ired smartphones extinct 03

Φυσικά σε πέντε χρόνια, οι άνθρωποι θα συνεχίσουν να παίζουν παιχνίδια, να βλέπουν videos και να τραβάνε φωτογραφίες, οπότε οι οθόνες θα συνεχίσουν να είναι ένα κομμάτι του εαυτού μας. Μέχρι η τοστιέρα μας να μπορεί να παίζει Candy Crush, εμείς δεν θα αφήσουμε τα αγαπημένα μας smartphones να εξαφανιστούν.

Διαβάστε επίσης: «Η μυστικοπάθεια της Apple βλάπτει την πρόοδο της Τεχνητής Νοημοσύνης, λένε οι Ακαδημαϊκοί»

Από mirelen

© ired electronics | Privacy Policy DMCA.com Protection Status