Μπαταρίες με 40% έξτρα διάρκεια;

Μπαταρίες με 40% έξτρα διάρκεια;
ired.gr

Μπαταρίες με 40% έξτρα διάρκεια μας υπόσχεται η Samsung μέχρι το 2020

Όλοι το βιώνουμε καθημερινά. Λόγω των αυξημένων ενεργειακών απαιτήσεων των smartphone μας, οι μπαταρίες μας δεν κρατούν παραπάνω από μία μέρα ή δύο για τους πολύ συντηρητικούς στην χρήση τους.

Διπλασιάστε τη ζωή της μπαταρίας του iPhone σας

Οι περισσότερες εταιρείες ψάχνουν λύσεις για το πρόβλημα τοποθετώντας μεγαλύτερες σε μέγεθος μπαταρίες ή μικραίνοντας τον χρόνο φόρτισης. Όμως καμία από αυτές τις λύσεις δεν δείχνει να είναι ουσιαστική.

Χρειαζόμαστε κάτι καινούργιο και ίσως η Sony να έχει να πει κάτι επί αυτού.

ired sony battery 01

Οι φήμες έρχονται εκ στόματος της Nikkei, ιαπωνικής εταιρείας τεχνολογίας, η οποία δηλώνει ότι συνεργάζεται με την Sony στο νέο της σχέδιο που είναι η δημιουργία μπαταριών με βάση το χημικό στοιχείο, θείο.

Στην Sony μιλάνε για 2 τύπους μπαταρίας, μία θείου-λιθίου και μία θείου-μαγνησίου.

Αυτή την στιγμή οι μπαταρίες που χρησιμοποιούνται έχουν ως βάση το λίθιο. Οι μπαταρίες με βάση το θείο είχαν μέχρι τώρα απορριφθεί γιατί αλλοιώνονταν πολύ γρήγορα κατά την έκθεσή τους στο περιβάλλον. Η Sony βέβαια φαίνεται να είναι κοντά στο να λύσει αυτό το πρόβλημα και να μας δώσει μπαταρίες νέας γενιάς.

Και έχει κερδίσει την εμπιστοσύνη μας μέχρι τώρα, αφού αυτή ήταν η πρώτη που έφερε στο προσκήνιο τις μπαταρίες λιθίου.

ired sony battery 02

Τα πλεονεκτήματα αν τα καταφέρει είναι τεράστια, αφού θα αποκομίσουμε μπαταρίες που διαρκούν μέχρι και 40% περισσότερο ενώ ταυτόχρονα θα είναι και πιο ασφαλείς αφού αν οι μπαταρίες λιθίου φθαρούν υπερβολικά μπορεί να δημιουργήσουν κίνδυνο φωτιάς.

Ένα iPhone 6 έπιασε φωτιά στην τσέπη του Rocky

Δυστυχώς, αυτή η έρευνα είναι πρόσφατη και η Sony έχει δηλώσει ότι τα πρώτα δείγματα γραφής της θα φανούν το 2020. Η πρώτη χρήση της μπαταρίας θα γίνει σε smartphone και μετά θα ακολουθήσουν όλες οι άλλες εφαρμογές της.

Το μόνο που μπορούμε να κάνουμε μέχρι τότε είναι υπομονή και να αγοράσουμε πιθανότατα κάποια θήκη με μπαταρία ή κάποια συσκευή ασύρματης φόρτισης.

από Karadryan