Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Η ανασκόπηση της χρονιάς για την Apple.

Η ανασκόπηση της χρονιάς για την Apple.
ired.gr

Οι 10 επιτυχίες, αποτυχίες και εκπλήξεις της Apple για τη χρονιά που τελειώνει.

Το 2015 ήταν μια καλή χρονιά για την Apple, με τις συσκευές της να ανανεώνονται σε όλους τους τομείς, με νέες κατηγορίες (Apple Watch) και μια καινούρια υπηρεσία μουσικής για να ανταγωνιστεί το Spotify. Όμως, όπως σε κάθε εταιρία, υπήρχαν και στραβοπατήματα μέσα στη χρονιά αλλά και φήμες που αναστάτωσαν το κοινό της.

Ας κάνουμε την ανασκόπηση του 2015 για την Apple, μέσα από τις αποτυχίες και τις επιτυχίες της.

Ρεκόρ πωλήσεων για το iPhone

ired apple 2015 review 01

Με έσοδα 32,2 δισεκατομμυρίων δολαρίων και πωλήσεις 48 εκατομμυρίων iPhone μόνο το τελευταίο τρίμηνο του 2015, ίσως ήταν μια από τις πιο επιτυχημένες χρονιές της Apple, όσον αφορά τα νούμερα. Τα συνολικά έσοδα της εταιρείας αυξήθηκαν κατά 234 δισεκατομμύρια δολάρια. Το πρώτο Σαββατοκύριακο της κυκλοφορίας των iPhone 6s και 6s Plus πωλήθηκαν 13 εκατομμύρια συσκευές παγκοσμίως. Εν μέρει, η τρομερή επιτυχία του iPhone, επί 8 συνεχόμενα έτη, οφείλεται στην Κίνα. Οι Κινέζοι συνεχίζουν να αγοράζουν iPhones κατά κύματα, και αυτή τη φορά, η χώρα ήταν ένας από τους μεγάλους στόχους του λανσαρίσματος του νέου μοντέλου.

(Σχεδόν) τα πάντα είναι καινούρια

ired apple 2015 review 02

Φέτος, δεν εμφανίστηκαν στην αγορά μόνο νέα iPhones. Σχεδόν κάθε συσκευή αναβαθμίστηκε σε νέο μοντέλο για το 2015. Ήρθαν τα νέα MacBooks, iMacs, iPad Pro, iPad mini, η τέταρτης γενιάς Apple Tv και μια εντελώς νέα κατηγορία, το Apple Watch.

Οι νέες συσκευές δεν ήρθαν με αλλαγές ήσσονος σημασίας. Το νέο iPhone ήρθε με το ολοκαίνουριο χαρακτηριστικό 3D Touch και μια ανανεωμένη κάμερα. Το iPad mini 4 είναι πλέον τόσο ισχυρό όσο και το iPad Air 2. Το νέο MacBook είναι το πιο ...φορητό Laptop στην αγορά. Η Apple Tv διαθέτει ένα ολοκληρωμένο App Store και τη βοηθό Siri.

Η επανεκκίνηση της Apple TV

ired apple 2015 review 03

Η Apple TV αξίζει μια ξεχωριστή αναφορά αφού αποτελεί πλέον ένα πολύ καλό set top box. Μπορεί η Apple να περίμενε τρία χρόνια για να αναμορφώσει την τηλεόραση και να μείνει πίσω από τους αντιπάλους της (Roku, Amazon Fire Tv κ.α.) αλλά τα κατάφερε πολύ καλά.

Τον Νοέμβριο που μας πέρασε, η νέα Apple TV ήρθε στην αγορά μαζί με το δικό της App Store και ένα touch pad τηλεχειριστήριο με τη συνδρομή της Siri. Το touch pad μπορεί ακόμη και να υποστηρίξει παιχνίδια ως game controller.

Η Apple TV δεν είναι τέλεια ακόμη αλλά το λογισμικό της έχει ανανεωθεί αισθητά. Ελπίζοντας πως σύντομα θα τα καταφέρει να διαθέσει μια live streaming υπηρεσία, προς το παρόν, η τιμή εκκίνησής της στα 260 ευρώ (η έκδοση των 64GB) είναι άκρως δελεαστική, με πολλές προοπτικές εξέλιξης.

Διαβάστε περισσότερα: «Νέο Apple Tv 4: Πρώτο Unboxing στην Ελλάδα»

Ο πόλεμος με την Taylor Swift

ired apple 2015 review 04

Το Apple Music απέκτησε προβλήματα πριν καν ξεκινήσει τη λειτουργία του, αλλά στο τέλος η εταιρεία κατάφερε να πάρει μια από τις μεγαλύτερες pop stars με το μέρος της.

Η Apple σχεδίαζε να παρακρατήσει τα δικαιώματα των καλλιτεχνών κατά τη διάρκεια των πρώτων 3 δοκιμαστικών μηνών της νέας υπηρεσίας. Όταν η Taylor Swift το έμαθε, έγραψε μια ανοικτή επιστολή διαμαρτυρίας προς την Apple. Την άκουσαν, υποσχέθηκαν να πληρώσουν τα δικαιώματα για όλα τα free trials και η Swift κατέληξε να εγκρίνει την υπηρεσία. Μάλιστα, προσέφερε και το νέο άλμπουμ της 1989 για πρώτη κυκλοφορία στο Apple Music και τα αποκλειστικά δικαιώματα του ντοκιμαντέρ για την παγκόσμια περιοδεία της στην Apple. Όλοι, στο τέλος, βγήκαν κερδισμένοι.

Το Apple Music και οι βιβλιοθήκες

ired apple 2015 review 05

Η Apple κυκλοφόρησε το Apple Music στους υπολογιστές με το iTunes 12.2, ομαδοποιώντας τη streaming βιβλιοθήκη με τις αγορές μέσω iTunes, με τη βοήθεια του iCloud Music Library. Όμως όταν οι χρήστες του iTunes ενεργοποίησαν το iCloud Music Library για να κάνουν τη συγχώνευση, είδαν το iTunes να δημιουργεί προβλήματα. Σε ορισμένες περιπτώσεις, τα εξώφυλλα των album ήταν λάθος αλλά σε άλλες, πιο σοβαρές, χιλιάδες κομμάτια είχαν σβηστεί η καταστραφεί από ορισμένες βιβλιοθήκες.

Παρολαυτά, το Apple Music κατάφερε να συγκεντρώσει εκατομμύρια συνδρομητές και ποιος ξέρει πόσους περισσότερους θα είχε αν δεν είχαν εμφανιστεί τα προβλήματα.

Διαβάστε επίσης: «Το Apple Music 5 μήνες μετά»

Που είναι το Apple Pencil;

ired apple 2015 review 06

Το iPad Pro εμφανίστηκε τον Νοέμβριο με δυο συμπληρωματικά gadgets, το έξυπνο πληκτρολόγιο και το Apple Pencil. Χωρίς το τελευταίο, το iPad Pro είναι απλώς ένα tablet, ένα πολύ μεγάλο tablet. Όμως με το Apple Pencil, οι γραφίστες έχουν ένα πολύτιμο εργαλείο.

Η απογοήτευση ήταν μεγάλη όταν το Apple Pencil δεν είχε μεγάλο στοκ στα καταστήματα και οι χρήστες έπρεπε να περιμένουν εβδομάδες για να χρησιμοποιήσουν το tablet με πλήρη δυναμική.

Το περίεργο λανσάρισμα του Apple Watch

ired apple 2015 review 07

Για την πιο «προσωπική» συσκευή που έχει κυκλοφορήσει ποτέ η Apple, το Apple Watch, περιόρισε τις πωλήσεις μόνο online. Αυτό προκάλεσε μεγάλη έκπληξη στους αγοραστές αφού είχαν συνηθίσει να περιμένουν σε μεγάλες ουρές στα καταστήματα για να αποκτήσουν οποιαδήποτε συσκευή της Apple.

Κακόβουλο λογισμικό στο App Store

ired apple 2015 review 08

Το 2015 θα μείνει στην ιστορία ως η χρονιά που το κακόβουλο λογισμικό κατάφερε να εισχωρήσει στο App Store, αποδεικνύοντας ότι ο περιφραγμένος κήπος της Apple δεν είναι αδιαπέραστος. Μέχρι τώρα, αυτός ο κίνδυνος υπήρχε μόνο στις jailbroken συσκευές. Όμως φέτος, το App Store χτυπήθηκε δυο φορές, και τις δυο στην Κίνα.

Οι μολυσμένες εφαρμογές κατάφεραν να παρακάμψουν τις εγγυήσεις ασφαλείας της εταιρείας, χρησιμοποιώντας μια πρόχειρη και τροποποιημένη έκδοση του Xcode, του κώδικα που χρησιμοποιείται για την εγγραφή εφαρμογών για iOS, OS X, watchOS και tvOS.

Το αντίκτυπο δεν ήταν τεράστιο στις εφαρμογές αλλά αποδείχθηκε ότι μερικές φορές κανείς δεν άτρωτος.

Διαβάστε επίσης: «Νέο iOS malware: YiSpecter»

Το νέο MacBook

ired apple 2015 review 09

Το νέο, ευκίνητο MacBook συνδυάζει τεχνολογίες όπως το Force Touch trackpad, το λεπτό πληκτρολόγιο και το USB-C port και αποτελεί τον φορητό υπολογιστή της επόμενης γενιάς. Στη θεωρία.

Στην πραγματικότητα, το πληκτρολόγιο δεν είναι το πιο εύκολο για πληκτρολόγηση και το USB-C κάνει την σύνδεση με οποιαδήποτε άλλη συσκευή, σχεδόν αδύνατη, προς το παρόν.

Οι φήμες για το Apple Car

ired apple 2015 review 10

Η Apple ποτέ δεν έχει δηλώσει ξεκάθαρα ότι εργάζεται πάνω στη δημιουργία ενός αυτοκινήτου, όμως ο Tim Cook, CEO της Apple, έχει υπαινιχθεί σε συνεντεύξεις του ότι ο χώρος του αυτοκινήτου θα είχε ενδιαφέρον. Ήδη έχει αναπτύξει το CarPlay, το οποίο θέτει την εμπειρία του iPhone στο ταμπλό του αυτοκινήτου σας. Έτσι, δεν θα εκπλαγούμε αν σχεδιάσει το πιο cool αυτοκίνητο που υπάρχει. Αλλά αυτό σίγουρα δεν θα έρθει πολύ σύντομα.

Διαβάστε επίσης: «Σε υψηλό βαθμό η υιοθέτηση του CarPlay από τους κατασκευαστές»

Από mirelen

© ired electronics | Privacy Policy DMCA.com Protection Status