Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Γκρίνια για την επιθετική διαφήμιση του 6s σε παλιές συσκευές

Γκρίνια για την επιθετική διαφήμιση του 6s σε παλιές συσκευές
ired.gr

Η Apple εμφανίζει ενοχλητικές pop up διαφημίσεις για το iPhone 6s στο App Store, κάτι που έκανε πολλούς να εκνευριστούν.

Μπορεί η Microsoft να εκνεύρισε αρκετούς από εμάς όταν μας πίεζε να αναβαθμίσουμε στα Windows 10, με αναδυόμενα παράθυρα στο PC, όμως τώρα και η Apple κάνει το ίδιο για δικούς της λόγους.

Διαβάστε επίσης: «10 συμβουλές για καλύτερο σερφάρισμα από το κινητό»

Ο Δεκέμβριος είναι ο μήνας που πολλοί σκέφτονται να αγοράσουν ένα νέο τηλέφωνο. Κάτι τέτοιο ώθησε, προφανώς, και την Apple να εμφανίσει «ανεπιθύμητα» spam διαφημιστικά μηνύματα στο App Store.

Διαβάστε επίσης: «Γιατί ονομάζουμε SPAM το junk mail;»

Δεν πρόκειται για μαζικά emails που καλούν τον κόσμο να αναβαθμίσει τη συσκευή του αλλά αυτόνομες pop up διαφημίσεις με σκοπό την ώθηση των πωλήσεων του iPhone 6s. Μάλιστα, η Apple, περιγράφοντας το iPhone 6s ως «γελοία ισχυρό», προβάλλει τις διαφημίσεις σε όσους τρέχουν το iOS 9.1 και 9.2 στη συσκευή τους, δηλαδή τους πιθανούς ενδιαφερόμενους για το τελευταίο μοντέλο iPhone.

ired iphone pop ups 01

Η διαφήμιση εμφανίζεται σε πλήρη οθόνη και διαθέτει δυο συνδέσμους: έναν για να μάθετε περισσότερα και έναν για αναβάθμιση τώρα. Η επιλογή του skip (παράβλεψη) δεν είναι ακριβώς κρυμμένη αλλά εμφανίζεται διακριτικά αφού είναι εκτός εικόνας. H διαφήμιση εμφανίστηκε την προηγούμενη εβδομάδα σε πολλούς χρήστες με iPhone 5s ή και παλαιότερη συσκευή και φαίνεται πως ήρθε μαζί με το update του λογισμικού σε 9.2.

ired iphone pop ups 02

Στο Cult of Mac αναφέρεται ότι αυτές οι διαφημίσεις έχουν αναστατώσει πολλούς χρήστες. Το θέμα έχει συζητηθεί αρκετά και στο Twitter και η γενική ομολογία είναι ότι η Apple έχει υποτιμήσει κατά πολύ το κοινό της.

ired iphone pop ups 03

Οι pop up διαφημίσεις είναι, καλώς ή κακώς, ένα μέρος του διαδικτύου. Αλλά, δεν ήταν κάτι που θα περιμέναμε να δούμε στο App Store από την ίδια την Apple. Η ειρωνεία είναι ότι με την κυκλοφορία του iOS9, η Apple εισήγαγε δυνατότητες αποκλεισμού διαφημίσεων, δίνοντας στους χρήστες τη δυνατότητα να ελέγχουν καλύτερα σε πόσες διαφημίσεις θα είναι εκτεθειμένοι.

Διαβάστε επίσης: «Adblock Plus: έρχεται στο iOS και στο Android»

Έχετε δει τη διαφήμιση; Σας ενόχλησε που διέκοψε αυτό που κάνατε στο App Store ή δεν σας πείραξε καθόλου;

Από mirelen.

© ired electronics | Privacy Policy DMCA.com Protection Status