Εσείς ξέρετε γιατί η κάμερα του iPhone είναι τόσο καλή;

Εσείς ξέρετε γιατί η κάμερα του iPhone είναι τόσο καλή;
ired.gr

Πόσα άτομα πιστεύετε ότι εργάζονται για την σχεδίαση της κάμερας του iPhone;

Η Apple ήταν το βασικό θέμα στην Αμερικανική εκπομπή “60 minutes”.

Ο παρουσιαστής της εκπομπής έκανε τις συνήθεις ερωτήσεις στον CEO, Tim Cook, και ακούσαμε τις ίδιες απαντήσεις που ακούμε τα τελευταία χρόνια.

Παρόλα αυτά το επεισόδιο έβγαλε στη δημοσιότητα μία ενδιαφέρουσα λεπτομέρεια.

Η Apple έχει 800 υπαλλήλους που εργάζονται αποκλειστικά για τη σχεδίαση της κάμερας του iPhone.

Είναι λογικό μία τόσο μεγάλη ομάδα, να μπορεί να προσφέρει εξαιρετικό αποτέλεσμα.

Η ομάδα αποτελείται από μηχανικούς και άλλους ειδικούς και έχει στην ηγεσία της τον Graham Townsend. Για να καταλάβουμε το μέγεθος της ομάδας, θα χρειαζόντουσαν 25 αστικά λεωφορεία για να μπορέσουν να πάνε στην δουλειά τους καθιστοί όλοι αυτοί οι εργαζόμενοι.

ired iphone camera 01

Ο Graham μας ενημέρωσε ότι η κάμερα του iPhone διαθέτει 200 διαφορετικά εξαρτήματα.

Έκανε μία επίδειξη του χώρου όπου γίνονται οι δοκιμές για τις κάμερες. Έχουν την δυνατότητα να κάνουν προσομοίωση της έντονης ηλιοφάνειας ή του χαμηλού φωτισμού που υπάρχει σε εσωτερικούς χώρους.

Σίγουρα οι ανταγωνιστές της Apple έχουν παρόμοια εργαστήρια, αλλά ο αριθμός των εργαζομένων είναι πραγματικά εντυπωσιακός, ειδικά για μία εταιρία που δεν ασχολείται αποκλειστικά με κάμερες.

 ired iphone camera 02

Η Apple έχει καταλάβει πως η κάμερα είναι εξαιρετικά σημαντικό μέρος της συσκευής για τον χρήστη. Η Apple έχει καταφέρει να αντικαταστήσει τις Point-end-Shoot κάμερες και με μερικές εξαιρέσεις κατά καιρούς, το iPhone είναι η πρώτη επιλογή για όσους θέλουν ένα smartphone που βγάζει “καλές φωτογραφίες”.

Δείτε ένα απόσπασμα από την εκπομπή “60 minutes”:

Μεταξύ άλλων έγινε αναφορά στον κανιβαλισμό των προϊόντων της Apple. Ο διευθυντής του Marketing, Phil Schiller, ανέφερε πως έτσι θα πρέπει να είναι τα πράγματα.

Τα προϊόντα της Apple θα πρέπει να ανταγωνίζονται μεταξύ τους για να κερδίσουν τον χρόνο του χρήστη. Είναι μέρος του σχεδιασμού τους. Το iPhone είναι τόσο καλό, που δεν χρειάζεται το iPad. To iPad είναι τόσο καλό που δεν χρειάζεσαι το MacBook και το MacBook είναι τόσο καλό που δεν χρειάζεσαι τον iMac.

Γρήγορα Tips για iPhone - Κάμερα

από jericho