Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Apple Vs Samsung: ποιος είχε το καλύτερο 2015;

Apple Vs Samsung: ποιος είχε το καλύτερο 2015;
ired.gr

Τελικά τι έχει σημασία; Να είσαι πρώτος στα κέρδη ή στις καινοτομίες; Θέλουμε τη γνώμη σας στα σχόλια.

Η Samsung έχει επιτέλους κάτι να γιορτάσει. Η έκθεση για τα κέρδη του τρίτου τριμήνου του 2015 αποκάλυψε ότι για πρώτη φορά, μετά από χρόνια, καταγράφηκε κέδρος. Αυτή η επιτυχία ήταν ευπρόσδεκτη σε ένα χρόνο που είχε απολύσεις, μειώσεις μισθών και αμηχανία ενώ η Apple συνέχιζε την παγκόσμια κυριαρχία. Η αντίπαλος Apple ανέφερε ρεκόρ εσόδων και μεγάλα κέρδη στην Κίνα, όπου η μάχη για το μεγαλύτερο μερίδιο στην αγορά στα smartphones καλά κρατεί.

Αλλά δεν ήταν μόνο η τριμηνιαία έκθεση που έφερε τα καλά νέα για τη Samsung. Το 2015 έδειξε ότι θα μπορούσε να πάει εξίσου καλά σε όλα: smartphones, tablets, wearables, πληρωμές μέσω κινητών τηλεφώνων. Είναι όμως το 2015, η χρονιά της Samsung; Μάλλον η απάντηση είναι θετική. Μερικές από τις πιο αποδοτικές και οικονομικές τεχνολογίες εμφανίστηκαν από τη Samsung φέτος. Μπορεί η Apple να είχε τις πωλήσεις αλλά η Samsung έκανε την εντύπωση.

Smartphones

ired apple vs samsung 01

Η ναυαρχίδα της Samsung, το Galaxy S6 ανταγωνίστηκε ισάξια το iPhone 6s, σχεδόν σε κάθε τομέα: οθόνη, φωτογραφική μηχανή, σχεδιασμό. Φυσικά το iPhone έφερε την τεχνολογία 3D Touch αλλά αυτή θα έρθει σύντομα σε όλες τις πλατφόρμες.

Διαβάστε επίσης: «iPhone 6s vs Galaxy S6: Ο ανταγωνισμός είναι μεγάλος ...πολύ μεγάλος»

Ρολόγια

ired apple vs samsung 02

Μπορεί σχεδιαστικά, η Samsung να πήρε πολλά στοιχεία από την Apple, όσον αφορά τα smartphones, αλλά για τα wearbles, ο γίγαντας της Σεούλ είχε αισθητή διαφορά. Εκτός αυτού το Gear 2 μπορεί να συνδεθεί με οποιοδήποτε Android smartphone, ενώ το Apple Watch μόνο με iPhone.

Διαβάστε επίσης: «6 περιπτώσεις όπου η Apple έχει εμπνεύσει αντίπαλες εταιρίες»

Ψηφιακό πορτοφόλι

Στην εγκατάσταση και στη χρήση τα δυο προγράμματα, Samsung Pay & Apple Pay, είναι σχεδόν τα ίδια. Όμως το Apple Pay λειτουργεί μόνο σε σημεία πώλησης με μηχανήματα που έχουν ενσωματωμένη την τεχνολογία NFC. Τα περισσότερα PoS έχουν αυτή την τεχνολογία, εκτός κι αν πέσετε στην περίπτωση, κάποιου που δεν έχει ανανεώσει το μηχάνημα και δεν θα μπορείτε να εξυπηρετηθείτε.

Virtual reality

ired apple vs samsung 03

Το Gear VR ήταν αδιαμφισβήτητα το αξεσουάρ που έφερε μια υψηλής ποιότητας εμπειρία εικονικής πραγματικότητας σε όσους δεν έχουν τη δυνατότητα να αγοράσουν μια ακριβή gaming κονσόλα.

Διαβάστε επίσης: «Η εικονική πραγματικότητα επιστρέφει»

Η ετυμηγορία

Σύμφωνα με τους ...λογιστές, η Apple ήταν στην κορυφή των κορυφών των πωλήσεων για το 2015. Τερμάτισε πρώτη με διαφορά στα κέρδη αλλά η Samsung έδειξε ότι είναι έτοιμη να αγωνιστεί δυνατά για την πρώτη θέση. Το 2015 ήταν η χρονιά της Samsung όσον αφορά την καινοτομία αλλά αν θέλει να διατηρήσει το στέμμα και το 2016, θα χρειαστεί μια πολύ καλή απάντηση για το πολυαναμενόμενο iPhone 7.

Από mirelen.

© ired electronics | Privacy Policy DMCA.com Protection Status