Οι Χάρτες της Apple χρησιμοποιούνται τριπλάσια από τους Χάρτες της Google

Οι Χάρτες της Apple χρησιμοποιούνται τριπλάσια από τους Χάρτες της Google
ired.gr

Νέα στατιστική δείχνει ότι το Apple Maps έχει προσπεράσει κατά 3 φορές περισσότερο σε προτιμήσεις το Google Maps στα iPhone.

Όταν πρωτοεμφανίστηκαν οι Χάρτες της Apple, με το iOS 6, δέχθηκαν σημαντικές επικρίσεις για την ανακρίβειά τους στα χαρτογραφημένα δεδομένα τους, τα λάθη τους στα Σημεία Ενδιαφέροντος (points of interest - ΡΟΙ), την έλλειψη πληροφοριών για τα ΜΜΜ (Συγκοινωνίες) και την παράξενη εμφάνιση της 3D οπτικής τους. Αρκετοί χρήστες μάλιστα, δεν αναβάθμισαν τις συσκευές τους στο iOS 6 εξαιτίας αυτής ακριβώς της εφαρμογής και των προβλημάτων της. Αργότερα, το iOS 6 ανέβηκε κατά 29% στις προτιμήσεις των χρηστών iPhone, όταν η Google εξέδωσε τους δικούς της Χάρτες (Google Maps) για την πλατφόρμα κινητών της Apple.

ired apple maps 01

Από τότε, κύλησε νερό στο αυλάκι, πέρασαν τρία χρόνια και τρεις νέες εκδόσεις του iOS και τώρα, έρχεται η Apple με δήλωσή της στο Associated Press, και μας πληροφορεί ότι το Apple Maps έχει φτάσει και ξεπεράσει κατά το τριπλάσιο σε επιλογές χρηστών το Google Maps στα iPhone.

Δείτε ακόμη: Οι Χάρτες της Apple αναβαθμίζονται

«Η Apple ισχυρίζεται ότι η υπηρεσία χαρτών της, χρησιμοποιείται τώρα τρεις φορές περισσότερο - ή και παραπάνω - από τους χρήστες, σε σχέση με τον επόμενο ανταγωνιστή της στον τομέα, φθάνοντας και ξεπερνώντας τα 5 δισεκατομμύρια χρήσεις την εβδομάδα. Η εταιρία ερευνών comScore, λέει ότι η Apple έχει ένα σοβαρό προβάδισμα έναντι της Google στα iPhone στις ΗΠΑ, αν και η comScore μετράει πόσοι άνθρωποι χρησιμοποιούν μια υπηρεσία κι όχι το πόσο συχνά.»

Παρόλο που ένα μεγάλο τμήμα της χρήσης των Χαρτών της Apple οφείλεται στο ότι είναι μια ενσωματωμένη εφαρμογή στο iOS και η εξορισμού εφαρμογή για άλλες υπηρεσίες στο iOS όπως η Siri, το Mail, σε εφαρμογές τρίτων όπως το Yelp, το Associated Press, τονίζει ότι ένας μεγάλος αριθμός χρηστών που κάποτε απέρριπταν το Apple Maps, επέστρεψαν πίσω στις αγκάλες της Apple. Επιπροσθέτως, πολλοί από τους νέους χρήστες του iPhone-iPad δε γνώρισαν ποτέ τα προβλήματα της αρχικής εφαρμογής, καθώς γνώρισαν αμέσως τη νεότερη και αναβαθμισμένη έκδοση.

ired apple maps 03

Δείτε ακόμη: Google Maps: Διαθέσιμη πλέον και στην Ελλάδα η καθοδήγηση λωρίδων

Παρόλο που η Apple είναι ο κυρίαρχος του παιχνιδιού όσον αφορά τις συσκευές iOS, η Google εξακολουθεί να είναι η πρωτοπόρος στον τομέα των χαρτών, όσον αφορά του χρήστες smartphone συνολικά στις ΗΠΑ, καθώς έχει διπλάσιους ή και παραπάνω χρήστες. Βέβαια, αυτό οφείλεται και στον παράγοντα ότι, ενώ οι Χάρτες της Apple κυκλοφορούν μόνο στο iOS, οι Χάρτες της Google υπάρχουν και στις δύο πλατφόρμες - iOS και Android.

Στα πρόσφατα χρόνια μετά την πρώτη κυκλοφορία των χαρτών της, η Apple έκανε άοκνες προσπάθειες για να βελτιώσει την εφαρμογή της. Αγόρασε εταιρίες όπως η Coherent Navigation (εταιρία GPS) και η Placeable (εταιρία χαρτογράφησης), επιπλέον της επέκτασης των δικών της ομάδων που ασχολούνταν με τον τομέα και επίσης έκανε συμφωνίες για διαμοιρασμό δεδομένων με εταιρίες όπως η Foursquare. Η εταιρία του Cupertino ενδυνάμωσε ακόμη περισσότερο τους Χάρτες της εξοπλίζοντάς τους με ένα στόλο οχημάτων χαρτογράφησης που έκαναν συλλογή δεδομένων και εισήγαγαν νέες δυνατότητες όπως οι πληροφορίες συγκοινωνιών και, στο μέλλον, τη χαρτογράφηση εσωτερικών χώρων.

Εν συνόλω, η Apple τώρα, δέχεται δεδομένα χαρτογράφησης από «περισσότερες από 3000 διαφορετικές πηγές», που αφορούν επιχειρήσεις, συγκοινωνίες και πολλά άλλα. Για τη νέα της υπηρεσία που αφορά τα ΜΜΜ, η Apple έστειλε ομάδες να καταγράψουν ακόμη και τις εισόδους στο μετρό και τα σήματα στις πόλεις όπου η υπηρεσία παρέχεται.

Δείτε ακόμη: Εξαγορά των Here Maps της Nokia από την Apple (Φήμες)

από Elichord