Η Apple εργάζεται για τη δημιουργία τεχνολογίας 3D Touch για τα επόμενα iPad και iPhone

Η Apple εργάζεται για τη δημιουργία τεχνολογίας 3D Touch για τα επόμενα iPad και iPhone
ired.gr

Ο στόχος είναι η επόμενη γενιά της τεχνολογίας Force Touch να μπορεί να ενσωματωθεί σε μεγαλύτερες οθόνες.

Μόλις πριν από λίγους μήνες η Apple κυκλοφόρησε το iPhone 6s. To τελευταίο μοντέλο iPhone είναι το πρώτο που έχει τη δυνατότητα να αναγνωρίζει τη δύναμη με την οποία πιέζουμε την οθόνη. Η τεχνολογία αυτή είναι το 3D Touch.

Σίγουρα, η πρώτη σκέψη όλων μας ήταν ότι το 3D Touch σύντομα θα ενσωματωνόταν και στα iPad. Αυτό όμως φαίνεται ότι δεν είναι εφικτό. Τουλάχιστον με την παρούσα τεχνολογία.

3d touch ipad rumor 01

Παρά τις προσπάθειες της Apple, δεν κατέστη δυνατό να ενσωματωθεί η τεχνολογία 3D Touch στη νέα σειρά των iPad Air 3. Σύμφωνα με τις φήμες, το iPad Air 3, που αναμένεται να κυκλοφορήσει τους πρώτους έξι μήνες του 2016, δεν θα έχει 3D Touch. Ακόμη και το iPhone 7 που θα κυκλοφορήσει το επόμενο φθινόπωρο, θα διαθέτει παρόμοια τεχνολογία με τα iPhone 6s και iPhone 6s Plus.

Ίσως αυτές οι δυσκολίες στην κατασκευή του iPad Air 3 καθυστέρησαν την κυκλοφορία του. Παραδοσιακά το iPad Air 3 περιμέναμε να ανακοινωθεί τον περασμένο Οκτώβριο, αλλά δεν έγινε κάτι τέτοιο. Τώρα περιμένουμε να ανακοινωθεί στην εκδήλωση της Apple τον Μάρτιο.

3d touch ipad rumor 02

Παρά το μεγάλο χρονικό διάστημα που είχε στην διάθεσή της, η Apple δεν κατάφερε να προσαρμόσει την υπάρχουσα τεχνολογία σε οθόνες μεγαλύτερου μεγέθους. Σύμφωνα με τις πηγές δεν θα τα καταφέρει τουλάχιστον μέχρι το επόμενο φθινόπωρο. Οπότε εμείς μπορούμε να περιμένουμε τα πρώτα iPad με 3D Touch και τα πρώτα iPhone με 3D Touch 2ης γενιάς, το 2017.

Πιθανώς η μεγαλύτερη δυσκολία είναι να ενσωματωθεί η τεχνολογία αυτή στο iPad Pro. Δεν αναμένουμε η Apple να χρησιμοποιήσει στα iPad mini ή Air την τεχνολογία αυτή, εάν δεν καταφέρει να την εφαρμόσει στο iPad Pro.

3d touch ipad rumor 03

Ένα άλλο ενδιαφέρον χαρακτηριστικό που θα θέλαμε να δούμε στο iPad Air 3 είναι η υποστήριξη του Apple Pencil.

από jericho